szaleństwo Składniki: 400 g serka waniliowego homogenizowanego 300 ml śmietany kremówki 30 % 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka żelatyny 300 g świeżych truskawek kilka łyżek domowej konfitury truskawkowej Sposób przygotowania: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie wg proporcji na opakowaniu minus 100 ml. Rozmieszać, ostudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę zmiksować z pudrem, dodać rozpuszczoną(...)lodówki. Wyjąć i na galaretkę wyłożyć masę śmietanowo-serową. Pozostawić w lodówce przez minimum 2 godziny.Wyjąć z naczynia, ustawiając miskę z deserem na talerzu, dnem do góry i przykrywając ją gorącą ściereczką...deser sam się wysunie z naczynia. Udekorować rozdrobnioną widelcem pozostałą galaretką, kleksem śmietany i konfiturą truskawkową. Smacznego
Gosia gotujerozkosz :) W sam raz na sobotni poranek, kiedy można dłużej pozostać w łóżku i nie spieszyć do codziennych spraw i obowiązków. Mamy nadzieję, że jutro Wy sprawicie sobie takie truskawkowe śniadanie i z czystym sumieniem zjecie je w łóżku oglądając ulubiony serial i nie przejmując się, że upadająca truskawka pozostawiła różowy pocałunek na śnieżnobiałej pościeli ;) SKŁADNIKI: Na śniadanie(...)patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wylewamy cienką warstwą masę jajeczną i smażymy z obu stron na złoty kolor. Nadzienie: 1. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem. 2. Dodajemy umyte, odszypułkowane, osuszone i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i ponownie miksujemy. Na usmażone i lekko ostudzone omlety wykładamy serek truskawkowy, posypujemy płatkami migdałów, układamy kawałki truskawek i posypujemy startą czekoladą. Składamy
W kuchni Katiepieczenia 5 łyżek zmielonych migdałów szczypta soli Składniki na masę serową: 300 ml śmietany kremówki 3 serki homogenizowane waniliowe po 150 g każdy 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki rozpuszczonej żelatyny 1/2 szklanki zmiksowanych truskawek Dodatkowo: truskawki kilka listków mięty lub melisy kilkanaście porzeczek 1 galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać zmielone migdały(...)czas mieszając. Dodać zmiksowane truskawki i przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach gorącej wody. Biszkopt wyjąć z tortownicy, zdjać papier ze spodu i ponownie umieśćić w blaszcze. Przygotowaną masę serową wylać na biszkopt i wstawić do lodówki aby masa stężała.W międzyczasie przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu i również wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje ułożyć
Gosia gotujechcących spróbować świetnego chrupiącego czekoladowego spodu Składniki na galaretkę z owocami: 2 galaretki truskawkowe ok. 600g truskawek Składniki na czekoladowy spód: 250g czekolady (najlepiej z chrupkami np. Crusti Choc z Lidla) 250g wafelków w polewie czekoladowej 50g miękkiego masła Składniki na śmietanową masę: 400ml śmietany 36% (ew. 30%) 8g żelatyny 30 ml wody 60g cukru pudru Wykonanie galaretki
Mania Wypiekaniaścianek więc trzeba ją wymieszać łyżeczką a następnie kontynuować blenderowanie. - gotową masę upychamy do pojemniczka i w zależności jak szybko chcemy uzyskać twardą, gotową do krojenia chałwę wkładamy do lodówki lub zamrażalki SMACZNEGO! Zobacz przepis na Zdrowe żelki z nadzieniem truskawkowym - bez cukru, konserwantów, barwników i bez żelatyny <klik
Pora na pora i pomidoraDyniowe gofry owsiane*; z gruszką, malinami i dom. truskawkowym dżemem chia *pół owsiane, pół z mąki gryczanej Maliny to ostatnio taki weekendowy rarytas, dziękuje mamusiu, za to jeszcze lepiej smakują < 3 Gdzieś tam pomiędzy kruszeniem ciasteczek, mieszaniem masy, krojeniem.. wszystkiego, piekę sobie gofry prawie, że na obiad, ale natłok rzeczy i myśli, czy okej
More food, love and dreamsżółtek delikatnie mieszając, następnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy do połączenia się składników. Kremową masę przelewamy do plastikowego pudełeczka, zamykamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin lub noc :) Oczywiście lody możemy urozmaicać, dodając kakao, zmiksowane truskawki lub wanilię PS. Dziś zrobię jeszcze truskawkowe
The Sweet Damselwlewamy olej, mieszamy drewniana łyżką do połączenia składników. Tak samo robimy z wodą z sokiem truskawkowym. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki mąki, do drugiej kakao. Obie delikatnie mieszamy łyżką. Na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę wlewamy dwie łyżki jasnej masy, następnie na środek dwie łyżki ciemnej masy i na przemian aż do wyczerpania. Pieczemy
VioletoweKucharzenieDeser serce na zimno SKŁADNIKI:ser biały - 250 gśmietana 36 % - 300 gżelatyna - 2 łyżkicukier - 2 łyżkigalaretka truskawkowa - 1 opakwoda -1 szkl.migdały mielone -3 łyżkimargaryna - 1 łyżkakakao - 0,5 łyżeczkiPrzygotowanie:SPÓD:Migdały wsypać na talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę.Wyłożyć masę na deseczkę.Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę.Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej
Kuchnia Danusinaczynia wlewamy 200 ml wrzątku i rozpuszczamy w nim pierwszą galaretkę (u mnie była to truskawkowa), następnie pozostawiamy ja do ostygnięcia (ok. 15 minut). Kolejnym krokiem jest dodanie serka homogenizowanego. Przekładamy go do rozpuszczonej galaretki i dokładnie mieszamy (tak aby nie było grudek). Następnie masę przelewamy do tortownicy i wstawiamy na ok. 20 minut do lodówki. W czasie oczekiwania
Emcia Pichcizimna woda 4 łyżki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA JABŁKOWA: jabłka 8 sztuk średnie, cukier 2 łyżki, woda 3/4 szklanki, przyprawa do szarlotki Delecta 1/2 opakowania, duży budyń czekoladowy Delecta 1 opakowanie DODATKI: lukier: cukier puder 3 łyżki + 1 łyżeczka sok z cytryny, posypka maczek smak truskawkowy z sokiem owocowym Decorada Delecta1 opakowanie, posypka maczek smak mango z sokiem(...)brzegach formując ręką, nakłuć widelcem i w 180 C, grzanie góra/dół podpiec 15 minut resztę ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypac posypkami Decorada Delecta i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny tarta jest
W Mojej Kuchni Lubięzostała zamknięta pomiędzy dwoma warstwami kruchego ciasta. Na powierzchni masy śmietanowej rozrzuciłam trochę świeżych malin, wyglądają jak kropelki krwi na śnieżnobiałej strukturze tego ciasta. Czekam na Wasze opinie o tym cieście, ja go uwielbiam Styropian (ciasto) z malinami : Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki krupcztki(...)spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, blaszka o o wymiarach 25 x 25 cm i podpiekamy w piekarniku 10 minut w temp. 180 stopni, wyjmujemy i studzimy. . Składniki na masę: 2 op. 330 g kwaśnej śmietany 18 % (Mleczna dolina) 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsoliolej dosmażeniaPonadto:około 1 kg truskawekokoło 6 łyżek nutelli100 ml mleka2 łyżki cukru do truskawekolej do smażeniaMąkę łączymy z mlekiem, jajkiem, olejem, wodą gazowaną, solą i miksujemy na gładką masę. Ciasto na naleśniki dzielimy na pół. Do pierwszej połowy dodajemy 4 łyżki nutelli i miksujemy. Do drugiej połowy ciasta dodajemy 2 garści truskawek i miksujemy. Smażymy naleśniki na delikatnie wysmarowanej(...)pierwszy z 2 łyżek nutelii i odrobiny mleka (mieszamy w mikserze / blenderze), drugi sos to zmiksowane truskawki z dodatkiem cukru. Naleśniki dekorujemy bitą śmietaną, sosami oraz truskawkami. Naleśniki truskawkowe i czekoladowe
Bon Appetit Małgorzatyłyżki rumu, herbaty, soku do zwilżenia biszkoptów - pominęłam Masa: 350 g mascarpone, 220 g śmietany kremówki, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/2 szklanki cukru, 3 łyżeczki żelatyny, 1/4 szklanki wody + 3-4 łyżki Galaretka: 5 łodyg rabarbaru, 1/3 szklanki cukru, 1 galaretka (35g) malinowa lub truskawkowa, 1 łyżeczka wody różanej - opcjonalnie Dno tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem(...)ekstrakt waniliowy i cukier, całość należy dobrze zmiksować przez ok. 2-3 minuty. Dodać śmietankę kremówkę i ubijać dalej, przez około 3 minuty do uzyskania jednolitej, gęstej i sztywnej masy. Następnie należy wlać ostudzoną, lekko ciepłą żelatynę i całość zmiksować do połączenia się z masą. Uzyskany krem przekładamy do tortownicy na wyłożone wcześniej biszkopty, wyrównujemy wierzch i wkładamy
Plate of Joyjesienią i zimą, ale preferujemy podczas letnich upałów. Chłodzące, orzeźwiające o „tysiącach” smaków. Każdy ma jakieś swoje ulubione. Najprościej jest iść i kupić, ale czy na pewno? Domowe lody truskawkowe, nie licząc czasu oczekiwania na schłodzenie, robi się bardzo prosto i szybko. Aż trudno uwierzyć w taki efekt, przy tak niewielkim nakładzie pracy. Składniki: - 400g świeżych truskawek(...)śmietanę dodajemy do zmiksowanych truskawek i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemników. Część przełożyłam do silikonowych foremek w kształcie różyczek (12 sztuk), pozostałą – do zamykanego pojemnika. Różyczki również przełożyłam do zamykanego pojemnika, aby lody nie chłonęły zapachów. Lody wkładamy do zamrażarki i chłodzimy co najmniej 6 godzin. Domowe lody truskawkowe możemy podać na wiele sposobów. Ja zaprezentowałam kilka
mojewypiekiinietylko