Dżem z całymi truskawkami i pomarańczą

Dżem z całymi truskawkami i pomarańczą

Dżem z całymi truskawkami i pomarańczą

Jakiś czas temu chwaliłam się przesyłką od Diamantowej kuchni, a teraz przyszła pora, by te upominki zacząć właściwie wykorzystywać :-) Sezon truskawkowy póki co trwa - chociaż pogoda w ostatnich dniach raczej nie sprzyja - więc proponuję dżem :-) Ten jest dość słodki, ale kawałki pomarańczy i orzeźwiający sok fantastycznie tę słodycz przełamują :-) Następnym razem powiem Wam co zrobiłam z syropem otrzymanym w procesie przygotowywania dżemu... a dziś coś pysznego... ;-) SKŁADNIKI 3 kg truskawek 2 kg cukru 2 śred... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czary - gary w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.