marynata - 6549 przepisów (strona:244/437)

KARKÓWKA PIECZONA W KETCHUPIE I CEBULI 81

Dziś polecam Wam przepyszną karkówkę zanurzoną w marynacie z ketchupu i cebuli, wszystko razem pieczone w piekarniku. Danie jest proste w przygotowaniu, karkówka wychodzi miękka, krucha, aromatyczna. Przyznam, że przygotowywałam już karkówkę na wiele sposobów, ale dawno nie jadłam jej w tak smacznej odsłonie.  Idealna jako danie obiadowe a także jako danie na ciepło na różnego rodzaju imprezach, spotkaniach

Zrób to smacznie
Gulasz z indyka z brukselką, papryką i pieczarkami 206

szczypiorek Przyprawę do mięs rozprowadzić w oliwie z oliwek i wlać do pokrojonego na małe kawałki udźca z indyka. Mięso dokładnie wymieszać, tak aby każdy kawałek był obtoczony w marynacie. Odstawić na ok 30 minut. W tym czasie można pokroić w dużą kostkę paprykę i cebulę. Pieczarki oczyścić, większe przekroić na pół lub na ćwiartki, a małe pozostawić całe. Zamarynowane

https:KKuchniaMniam
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE 173

uzyskać idealnie czysty sos.  Piklowane pędy świerku Dodajemy do wody wszystkie składniki oprócz pędów. Gotujemy przez 2 minuty. Do wyparzonych słoików dodajemy oczyszczone pędy świerku i zalewamy gorącą marynatą. Pędy odstawiamy na minimum tydzień. Pozostałe składniki Wycinamy walce z dyni piżmowej. Obtaczamy w oliwie z oliwek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 180 ºC i pieczemy

chefintheforest
Pyszny obiad – spaghetti z pesto i krewetkami 234

wrzuć spaghetti. Gotuj makaron al dente według wskazówek na opakowanie. Ugotowany makaron odcedź i wymieszaj z pesto. Rozgrzej patelni i wrzuć brokuły. Smaż aż brokuły lekko się zrumienią. Podlewaj marynatą. Brokuły powinny być chrupiące. Pod koniec smażenia dodaj paprykę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Dodaj warzywa do makaronu. Wrzuć na patelnię cukiniowe spaghetti smaż aż lekko zwiędnie i będzie

codojedzenia
Pieczone skrzydełka z kurczaka 108

oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, bazylię, cząber, czosnek, mieloną gorczycę, mielony imbir, pieprz, kozieradkę, mielony kminek, mieloną paprykę i sól mieszamy ze śmietaną. Mięso obtaczamy w marynacie. Pieczemy 40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Mini tacos z mięsem i warzywami 132

łyżek drobnej ciemnej fasolki Zielona sałata Zielona cebulka Salsa: 1 mała czerwona cebula 1 mała biała cebula 1 duży pomidor Sól, pieprz do smaku 1 łyżka soku z limonki Marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 1 czerwona cebula Pieprz 1 łyżka przyprawy Vegeta Natur Kilka śliwek wędzonych Sposób przygotowania: Mięso kroimy w plastry. Podsmażamy z obu stron

Kuchnia w czekoladzie
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 128

razie kończymy z przepisami na śledzie . Temat mocno się wyczerpał w ostatnich tygodniach. Czas na mięso – pierś z kurczaka. Podamy je tym razem usmażone po wcześniejszej kąpieli w marynacie z sosu Sriracha. Smak was na pewno mile zaskoczy. To przepis dla tych, którzy z podejrzliwością podchodzą do asortymentu ze znanych barów właśnie z kurczakami. W przypadku tego przepisu wiecie

Kuchennyviral.pl
Koreańskie bulgogi 116

Koreańskie Bulgogi 🌶️ 🍚 czyli marynowane mięso w aromatycznych przyprawach, sosie sojowym i oleju sezamowym poleca się na pyszny, orientalny obiad. Składniki :  500 g polędwicy wołowej lub schabu  Marynata:  1 starte jabłko lub gruszka  1/2 opakowania Koreański Grill Knorr  3 łyżki sosu sojowego  2 łyżki oleju sezamowego  Sok z 1/2 limonki lub cytryny

Czarnawisienka
żeberka z czarnym ryżem 91

łyżeczki papryka słodka mielona sól do smaku pieprz do smaku oliwa z oliwek ,lub olej rzepakowy Wykonanie W misce wymiesza ć olej, miód, przyprawy . Dokładnie wymieszać. W tak powstałej marynacie obtaczać kawałki mięsa. Przykryć miskę z mięsem folią spożywczą, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Rondel rozgrzać z 2 -3 łyżki oleju, na gorącym tłuszczu układać mięso i obsmażyć

mojej kuchni
Schab po Warszawsku 180

trochę pracy, to kto lubi mięsko w galarecie doceni smak i wygląd potrawy: kruchy schab nadziany ostrą pastą żółtkowo- chrzanową. Dla mnie bomba;) Mięso : 2 kg schabu bez kości Marynata: czosnek granulowany papryka ostra sól pieprz majeranek rozmaryn olej Mięso obficie nacieramy przyprawami i kilkoma łyżkami oleju. Zawijamy szczelnie w folię spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki.  Następnego

Domowe ciasta
Indyk pieczony faszerowany 116

Składniki : Mięso: 3 kg indyk - uwaga, jeśli indyk waży więcej czas pieczenia wynosi odpowiednio:  dla 4 kg- 3 h dla 4 i pół kg - 3 godz. 30 min Marynata: 6 łyżek oliwy z oliwek musztarda miód  Papryka w proszku Pieprz czerwony Sól Rozmaryn Majeranek Curry   Warzywa: 2 duże marchewki Mały Seler 100 g świeżej żurawiny Rozmaryn Oliwa

Domowe ciasta
Inne dania mięsne 167

Karkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos

Na moim talerzu
Cud Miód | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 92

ofercie restauracji znajdziemy dania kuchni polskiej – idealne dla obcokrajowców, a także specjały kuchni europejskiej. Restauracja Cud Miód oferuje nam między innymi: tatara z polędwicy wołowej, śledzia w marynatach, pierogi różnego rodzaju, sałaty, golonkę czy żeberka. Co na przystawkę? W chwili, kiedy w karcie zobaczyłam Rydze na maśle z odrobiną czosnku, nie musiałam się długo zastanawiać. Oczywiście, zamówiłam

Kuchnia Bazylii
Śledzie w musztardowym sosie 179

możne ich nie lubić.....Ja je kocham i to w każdej postaci,tym razem w musztardowym sosie,pyszne spróbujcie bo przecież karnawał trwa...... Składniki: 6 filetów śledziowych składniki na marynatę do śledzi:  1 szklanka wody  1/4 szklanki octu jabłkowego ( 6 %  )  1/4 szklanki cukru  2 szczypty soli 3 ziarna ziela angielskiego  2 liście laurowe

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania