GRZYBKI MARYNOWANE Z PAPRYKĄ

GRZYBKI MARYNOWANE Z PAPRYKĄ

GRZYBKI MARYNOWANE Z PAPRYKĄ

SKŁADNIKI: 2 kg grzybów leśnych 1 szkl. octu 3 szkl. wody 1 łyżka soli 2 łyżki cukru 4 liście laurowe 1 łyżeczka ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego Dodatkowo: 1 zielona lub czerwona papryka 1 cebula SPOSÓB WYKONANIA: 1. Grzyby oczyszczamy i kroimy w połówki, a większe w ćwiartki. 2. Płukamy je w osolonej wodzie, następnie zalewamy nową osoloną wodą i gotujemy 15 min. 3. Odcedzamy na sitku. 4. W drugim garnku mieszamy wodę z octem pokrojoną w kawałki papryką, cebulą i przyprawami. Gotujemy ok. 10 min. Do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marcepanowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.