marynata - 6549 przepisów (strona:239/437)

Marynowane, duszone, suszone czy smażone – jak przyrządzać grzyby? 119

świetna przekąska i dodatek do mięs. Najlepiej marynuje się grzyby niezbyt twarde – borowiki, gąski, koźlaki, boczniaki, rydze, maślaki a nawet pieczarki, sprawdzą się wyśmienicie. Pamiętajmy jednak, że grzyby w marynacie słodko-kwaśnej wymagają pasteryzacji, zaś te w kwaśnej już niekoniecznie. Tak przygotowane grzyby można przechowywać nawet do roku. Mrożenie to także doskonały sposób na przechowywanie grzybów. Najlepiej wybierać

Kulinarne Przeboje
grillowane udka kurczaka ... 107

łyżki, czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, ocet winny 1 łyżeczka Przyprawę do kurczaka całe opakowanie wsypać do miski, wlać olej rzepakowy dobrze wymieszać, do marynaty włożyć udka kurczaka duże przecięte na dwie części: podudzie i pałka, mięso dokładnie natrzeć i schować do lodówki na cała noc. Patelnię grill nasmarować olejem, bardzo mocno rozgrzać i kłaść porcje

W Mojej Kuchni Lubię
Plastry wołowiny z marynowanym burakiem, truskawką z bazyliowym majonezem 112

rostbef z sałatką z buraków z truskawkami i majonezem bazyliowym przygotowaliśmy pod okiem  Agaty Wojdy, podczas warsztatów zorganizowanych przez  Niemiecki Instytut Wina   750 g oczyszczonego rostbefu, marynata do mięsa : kilka gałązek rozmarynu, 1,5 główki młodego czosnku, pieprz młotkowany (może być grubo mielony) sól wędzona, 3 łyżki miodu, sałatka z buraków : 5 – 6 ugotowanych młodych buraków

królestwo garów
"Przepisy Joli. W rodzinnej kuchni" Jola Caputa 108

bardziej zdecydowanych smaków, pojawiają się również nuty orientalne. Z pośród tych przepisów moją uwagę przykuła szarpana wieprzowina w cydrze, burger z krążkami cebulowym i piersi z kurczaka w cytrusowej marynacie. Ostatnia część to słodkie przepisy Sylwii - i tu jest w czym wybierać są muffinki, smakowite ciasta, serniki i torty jest w czym wybierać. Jedyny minus to brak jakiegoś uporządkowania

Cynamonowe szczęście
Letni obiad z chłodnikiem, fasolką, szparagami i niemieckim winem 102

przepyszny zestaw na letnie przyjęcia w ogrodzie. Grzanki z rostbefem wołowym z burakiem i truskawkami   Składniki na rostbef z burakiem i truskawką 1,5kg oczyszczonego rostbefu marynata do mięsa: 3 główki młodego czosnku w łupinie porozdzielany na ząbki, 3 cm kawałek świeżego imbiru, świeżo zmielony pieprz, 3 łyżki miodu grzanki upieczone w piekarniku z bochenka chleba sól wędzona

Ugotowane pozamiatane
Melon w pikantnej marynacie 116

specjalną łyżeczką do carvingu opcjonalnie mało do herbaty. Przekładamy do słoików. Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprz i sól. Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C. Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki

R'n'G Kitchen
Schabowe marynowane w musztardzie i majonezie 152

olej do smażenia Wymieszałam majonez z musztardą i przyprawami, czosnek zaś przecisnęłam przez praskę i odmierzyłam łyżką sos sojowy.  Mięso schabowe rozbiłam tłuczkiem i każdy plaster smarowałam marynatą.  Przełożyłam mięso do naczynia, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 -4 godziny.  Kiedy mięso naszło smakiem każdy plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze

Pieprzyć z Fantazją
Łosoś pieczony z warzywami i kaszą pęczak 109

piekarnika), wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na nim ułożyć kawałki łososia oraz pokrojone na kawałki szparagi. Oprószyć je solą i pieprzem, a następnie polać rybę i szparagi wyżej przygotowaną marynatą z oliwy, cytryny i ziół. Wstawić blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec całość przez ok. 15-16 minut aż ryba będzie w środku upieczona. Na suchej

Kulinarne Przeboje
Dorsz zapiekany w porach 172

Dorsz zapiekany w porach to zdrowy posiłek idealny na upalne dni. Ryby dostarczają nam sporo składników odżywczych. Do tego dania najlepiej jest wybrać rybę mięsistą, aby

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tilapia z patelni z chilli i limonką 132

bieżącą zimną wodą , osuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy do smaku . W małej miseczce łączymy ze sobą słodki sos chilli , sok z limonki , cukier , chilli ,kolendrę , mieszamy aż powstanie gładka marynata . Nacieramy każdy filet z obu stron i odstawiamy na około 20 – 30 minut do lodówki . Po tym czasie wyjmujemy i smażymy na maśle z obu stron na lekko złoty kolor

Ogrodnik w podróży
Sałatka z grillowanym kurczakiem i szparagami 140

spotkania towarzyskie 1 porcja ok. 130 gram piersi z kurczaka 5/6 szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 garście mix sałat ( u mnie lodowa, masłowa,rukola) Parmezan do posypania ok.1 łyżka Marynata przyprawa do kurczaka olej sos czubata łyżka majonezu czubata łyżka jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny 2 listki świeżej mięty szczypta soli Kurczaka wymieszaj z przyprawą i olejem odstaw

Andzia Pichci
Musztardowa marynata do mięs z grilla 136

Sezon grillowy w pełni,wiec może pokaże wam mój przepis na marynatę do mięska z grilla -najczęściej robię w niej boczek ale tak naprawdę można w ten sposób również zrobić karczek ,czy żeberka-polecam

Swojskie jedzonko
Kurczak Gong Bao 113

imbiru 6 ząbków czosnku 10 dużych suszonych papryczek chilli (ja dałam 4 świeże) 2 pory 20 nasion pieprzu syczuańskiego około 50-70 g orzeszków arachidowych olej rzepakowy do smażenia Marynata: 2 szczypty soli 2 szczypty zmielonego białego pieprzu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka wytrawnego wina u mnie białe 1 białko jajka 1 łyżka skrobi kukurydzianej (u mnie ziemniaczana

kruche babeczki
Kurczak w miodzie i ketchupie pieczony z warzywami 126

przekładamy przekładamy ketchup, miód i jogurt *** *** Dodajemy przeciśnięty czosnek oraz przyprawy: po około pół łyżeczki każdej lub wedle uznania. Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Mięso z kurczaka przekładamy do uprzednio przygotowanej marynaty, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki *** *** W miseczce mieszamy rozpuszczone masło z olejem i niewielką ilością przypraw *** *** Tłuszcz z przyprawami przelewamy

Blog z Apetytem
Sałatka ze szparagami, truskawkami i krewetkami 94

zdjęcia, przypominam sobie smaki.. czuję się trochę jak w domu.  Który kocham. Składniki na jedną porcję sałatki: garść truskawek  5-6 szparagów 5-6 krewetek  marynata do krewetek: oliwa z oliwek, sól, pieprz, posiekana kolendra, chili  roszponka 1/3 ogórka 1/3 cukinii  dressing: miód, musztarda francuska, oliwa z oliwek, woda, szczypta soli i pieprz

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania