Składniki : Mięso: 3 kg indyk - uwaga, jeśli indyk waży więcej czas pieczenia wynosi odpowiednio: dla 4 kg- 3 h dla 4 i pół kg - 3 godz. 30 min Marynata: 6 łyżek oliwy z oliwek musztarda miód Papryka w proszku Pieprz czerwony Sól Rozmaryn Majeranek Curry Warzywa: 2 duże marchewki Mały Seler 100 g świeżej żurawiny Rozmaryn Oliwa
Domowe ciastaKarkówka w marynacie Soczysta polędwica Leczo Fasolka po bretońsku Placek po węgiersku Udka z kurczaka Udziec z indyka Bigos
Na moim talerzuofercie restauracji znajdziemy dania kuchni polskiej – idealne dla obcokrajowców, a także specjały kuchni europejskiej. Restauracja Cud Miód oferuje nam między innymi: tatara z polędwicy wołowej, śledzia w marynatach, pierogi różnego rodzaju, sałaty, golonkę czy żeberka. Co na przystawkę? W chwili, kiedy w karcie zobaczyłam Rydze na maśle z odrobiną czosnku, nie musiałam się długo zastanawiać. Oczywiście, zamówiłam
Kuchnia Bazyliimożne ich nie lubić.....Ja je kocham i to w każdej postaci,tym razem w musztardowym sosie,pyszne spróbujcie bo przecież karnawał trwa...... Składniki: 6 filetów śledziowych składniki na marynatę do śledzi: 1 szklanka wody 1/4 szklanki octu jabłkowego ( 6 % ) 1/4 szklanki cukru 2 szczypty soli 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe
Swojskie jedzonkozamarynować w sosie sojowym, soku i skórce z cytryny, sprasowanym czosnku, suszonej kolendrze oraz startym imbirze. Na rozgrzanej oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać zamarynowane krewetki (wraz z marynatą) i smażyć 3-4 minuty, w międzyczasie przewracając krewetki na druga stronę. Ugotować spaghetti i 1 chochelką wody z ugotowanego makaronu podlać krewetki, zagotować. Odstawić z ognia i dodać 2 łyżki
Kraina Miodem Płynącasól i pieprz do smaku * woda (ilość odpowiednia do uzyskania gęstości sosu) * garść posiekanego świeżego koperku Wykonanie: W miseczce wymieszać sok z cytryny, olej i golden syrup. Tak przygotowaną marynatą natrzeć filety (pokrojone na kawałki) z łososia z obu stron. Kawałki ryby zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170'C nie dłużej niż 15 minut
Zrób to smaczniejarzębiny daje nam niezwykłe połączenie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dania znajdziecie w sklepie Stovit, oraz Helio. Składniki 1 pierś z kurczaka podwójna Marynata: 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu Sweet& Fit Stovit Sok z połowy cytryny Przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Panierka: 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki mąki
Podróż w kulinariaAbsolutnie nigdy jej nie wylewajcie! W kuchni znajdziesz wiele możliwości, by zużyć ją w całości w niedalekim czasie. Jakie? Dressing do sałatek przede wszystkim, ale to już wiecie ;) Marynata do mięsa- zwłaszcza takiego pieczonego w piekarniku :) Dodatek do pysznych grzanek :) Baza do pysznych sosów, które połączone z makaronem dają niezły posiłek- u mnie był to sos szpinakowy z dodatkiem
Kuchnia w czekoladzieplastry tofu, oprószając je świeżo mielonym czarnym pieprzem. Do obsmażonego tofu wlać zalewę, zwiększyć moc palnika i zredukować sos. Plastry tofu podawać np. z ugotowanym bulgurem polanym sosem z marynaty. Do tak przygotowanego tofu świetnie pasuje surówka z selera naciowego i jabłka
Weekendy w domu i ogrodzieNiezwykle soczysta, grillowana pierś z kurczaka, której przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczy jogurt grecki, sól, pieprz i wasza ulubiona przyprawa. Mieszacie wszystko razem i marynujecie mięso
Programista w kuchnioliwek Przygotowanie Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce łączymy ze sobą sól, pieprz, oliwę z oliwek oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, które następnie przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki kroimy w plastry
Programista w kuchnibłon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Do szklanki dodajemy łyżeczkę miodu i musztardy i dokładnie mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy naszą pierś z indyka. Odstawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy mięso. Smażymy co jakiś czas mieszając do momentu, aż indyk ładnie się zarumieni
Programista w kuchnipodaniem pierniczki ucieram w moździerzu na pył, koper siekam a bagietkę grilluję. Na środku talerza układam kawałek bagietki, obok niej w trzech miejscach po kawałku śledzia razem z odrobiną marynaty. Obok każdego kawałka pojawia się kleks creme fraiche i marynowana kostka jabłka. Dekoruję wierzch koperkiem i posypuję talerz, jedynie wokół, pudrem piernikowym. Cała filozofia mojego dania. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapiekarniku na niedzielny lub świąteczny obiad. Pyszna aromatyczna, delikatna rozpylacza się w ustach. jest to przysmak ,który zadowoli nie jednego smakosza. Golonka pieczona w piekarniku Składniki · 5szt golonek wieprzowych Marynata
Kulinarne pyszności Molki