marynata - 6549 przepisów (strona:252/437)

Szaszłyki z białej kiełbasy, pieczarek, cukinii i cebuli 150

Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy" 2-3 kiełbasy białe parzone  12-14 plastrów boczku wędzonego parzonego  12-14 sztuk śliwek suszonych kalifornijskch  Marynata:  Olej smakowy z czosnkiem  Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski.  Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę

Takie tam pichcenie
Pierś faszerowana serem i warzywami 218

pieprzem. Ser kroimy w słupki. Papryki kroimy w paski i wraz z serem wkładamy do kieszonki w rozciętej piersi, następnie wkładamy do środka po 2 kostki szpinaku. Przygotowujemy marynatę mieszając olej, paprykę, curry, pieprz i sól. Można spiąć mięso wykałaczkami. Sylikonowym pędzelkiem smarujemy z obu stron piersi kurczaka i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy mięso przez ok. 30 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki biała kiełbasa, pieczarka, cukinia 148

Durszlaku: Akcja kulinarna: Szaszłykowa Wielkanoc 2018 - "Szaszłykowy zawrót głowy" 2-3 kiełbasy białe parzone  12-14 plastrów boczku wędzonego parzonego  12-14 sztuk śliwek suszonych kalifornijskch  Marynata:  Olej smakowy z czosnkiem  Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski.  Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę

Takie tam pichcenie
Kurczak tandoori w aromatycznym sosie 169

oleju i mieszanką garam masala, skrapiam sokiem z limonki, oprószam solą i pieprzem. Mieszankę tandoori masala mieszam z 250 ml jogurtu, olejem, posiekanym czosnkiem i imbirem.. Tak przygotowaną marynatą zalewam mięso, mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mięso pozostawiam na blacie w kuchni na około 30 minut, po czym układam kawałki na blasze wyłożonej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczone ćwiartki z kurczaka 162

oleju - 2 łyżki ostrej przyprawy do pieczonego kurczaka Prymat - pół łyżeczki czosnku granulowanego - łyżeczka tymianku Przygotowanie: Cwiartki rozdzielić na uda i podudzia, umyć, oczyścić. Z przypraw i tłuszczu zrobić marynatę i wysmarować nią mięso. Odstawić do lodówki na 1-2h. Piec w 180st przez ok. 60 minut

Kulinarne blogowanie
Schab w ziołach i soli peklowej 150

soli peklowej 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1 łyżeczka pieprzu czarnego drobno mielonego 1/2 łyżeczki suszonej kolendry 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka tymianku 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: Przygotowujemy marynatę: Wszystkie zioła mieszamy razem w misce, łącznie z solą himalajską i peklową (ona powoduje że upieczony schab jest różowiutki a nie szary), dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, rozetrzeć mieszankę

Wanilia i Kardamon
KURCZAK CHOW MEIN 675

filet z kurczaka po 1/4 czerwonej, zielonej i żółtej papryki 4 ząbki czosnku 1 pęczek szczypiorku (tylko jasnozielona i biała część, tzw. dymka ) 1 marchewka 2 cm kawałek imbiru marynata: szczypta chili w proszku, 1 łyżka ciemnego sosu sojowego lub 2 łyżki jasnego 2 łyżki oleju np. kokosowego sok z ćwiartki limonki SOS 2 łyżki sosu sojowego ciemnego

cool and minty
Pieczony bakłażan 129

moje ręce wpadł pewien „gotowiec”, a mianowicie polędwiczki wieprzowe zawijane w boczek z dodatkiem rozmarynu. Znacie mój stosunek do gotowych potraw, ale tutaj nic nie wzbudziło moich podejrzeń. Żadnej marynaty, „wcierki ziołowej” i innych kamuflaży nieświeżości. Po prostu całkiem przyjemny „pomysł na”. Do tego wykombinowałam sobie przepyszny pieczony bakłażan, na który przepis podaję poniżej. Wyszedł mi z tego wszystkiego bardzo

Kate's Kitchen
Solidnie "pochrzaniona" sałatka z jajkiem i białą kiełbaską 161

ósemki. Ogórka w niezbyt cienkie plastry, a te na połówki. Na talerzu układamy jarmuż/sałatę, a na niej resztę składników., nie zapominając o zamarynowanej wcześniej, odsączonej z marynaty cebuli. Pamiętajcie, że wszystko dzielimy na 4 części i tworzymy 4 talerze pełne smakowitości. Polewamy sosem i czekamy na gości :) P.S. Oczywiście jeśli chcecie, śmiało możecie wszystkie składniki po prostu zmieszać

Pichceniomania
Pieczony sandacz z warzywami – obiad w 30 minut 253

filety z sandacza umyć i pokroić na mniejsze kawałki ułożyć (skórką do dołu) na pokrojonych liściach kapusty, w formie wysmarowanej wcześniej oliwą posmarować marynatą zrobioną z 1 łyżki sosu ostrygowego, 1 łyżki soku z cytryny, 1 łyżki neutralnego w smaku oleju, przeciśniętego przez praskę czosnku, listków z paru gałązek

Patchwork
Menu na tydzień: Zbilansowana dieta 188

posiłków razem z nami. Możecie zacząć od tego menu na tydzień. Jest naprawdę łatwe do przygotowania! Menu na tydzień – zbilansowana dieta Niedziela: Steki z pieczonymi ziemniakami w ostrej marynacie z wódką i sałatką z tartej brukselki z orzechami włoskimi Poniedziałek: Sałatka z pieczonych buraków z chmurkami z koziego sera i kaszą jaglaną Wtorek: Sałatka z pieczonej cieciorki, brukselki

Niedzielny kucharz
Jajka w buraczkach – różowe jajka 126

dole i na górze jajek. Całość zalej zalewą octową i odstaw na 12 h. Najlepiej jaja przygotować wieczorem, wtedy rano są gotowe do zjedzenia. Po wyjęciu jaj z marynaty osusz je papierowym ręcznikiem. Przekrój i podawaj z dowolnymi dodatkami. Smacznego! Artykuł Jajka w buraczkach – różowe jajka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 240

Dodajemy odrobine oliwy i Wasze ulubione przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut aby wszystkie smaki się połączyły. Smażymy go na suchej patelni (bo oliwę dawaliśmy do marynaty). Na placku tortilli układamy kurczaka, pokrojoną w paseczki paprykę, cienkie piórka cebuli, pokrojonego w plasterki ogórka. Dodajemy 2 łyżki sosu czosnkowego i całość posypujemy tartą mozzarellą. Tortillę zwijamy i przypiekamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Żeberka pieczone. Przepis krok po kroku. 169

papryką, chilli.   Czosnek rozdrobnij, ja utarłem go na drobnej tarce, natrzyj przyprawami mięso.   Polej żeberka: miodem, sos sojowym i jeszcze raz dokładnie wetrzyj wszystkie składniki marynaty.   Odstaw najlepiej na całą noc do lodówki lub minimum na 3 godziny. Przełóż do naczynia do zapiekania, piecz

kuron.com.pl
Pieczone nuggetsy w jogurcie i płatkach kukurydzianych 165

naturalny 190 g * Płatki kukurydziane * jajko * Papryka słodka 2 łyżeczki * Papryka ostra 1 łyżeczka * Sól 1 łyżeczka * Pieprz 1 łyżeczka Przygotowanie: Filety kroimy na mniejsze kawałki. W misce przygotowujemy marynatę. Dodajemy jogurt naturalny, jajko i przyprawy. Wszystko mieszamy i dodajemy do niej kawałki pokrojonego kurczaka. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnie kruszymy płatki kukurydziane

Kulinarne przygody

Proponowane wyszukiwania