Przepis na : obiad
Delikatna i krucha część wieprzowiny, jakim jest polędwiczka upieczona z jesiennymi warzywami, m.in. ziemniakami i dynią. Idealne danie na niedzielny, rodzinny obiad, kolorowy i bardzo smaczny. 1 polędwiczka wieprzowa 1/2 kg ziemniaków 1/2 dyni hokkaido 1 marchewka 1 cebula 1 pomidor 5 ząbków czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka papryka słodka mielona 1 łyżeczka suszonego tymianku ok 50 g masła pieprz czarny mielony sól Polędwiczkę oczyścić odcinając biał... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.