zamknąć otwory po faszerowaniu – przygotować sos piwny z masłem – klarowane masło delikatnie podgrzewać i połączyć go z piwem ciągle mieszając – dokładnie nastrzykiwać kurczaka strzykawką do marynat, około połową przygotowanego sosu z masła i piwa – natrzyj kurczaka oliwa z oliwek i posyp mieszanką przypraw, a następnie oregano – zawiń kurczaka w plastry bekonu używając wykałaczek Wędzenie
naRuszciecebulę w paski. Do przygotowanych słoików układać ciasno warzywa. Do garnka wlać wodę i ocet, dodać przyprawy. Zagotować, wsypać cukier i mieszać, aż ten się rozpuści. Tak przygotowaną marynatę przecedzić przez sito, dodać miód, rozmieszać zalać warzywa w słoikach, na wierzch każdego słoika wlać po łyżeczce oliwy, zakręcić. Wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać wodą do 3/4 wysokości
Gosia gotujeSposób przygotowania: Wszystkie składniki sosu połączyć za pomocą blendera i natrzeć nim pokrojone w plastry mięso. Tak przygotowane odstawić do lodówki na 24 godziny. Mięso lekko otrzepać z marynaty i piec na grillu lub patelni grillowej po 4-5 minut z każdej strony. Lubię jak wieprzowina jest lekko przyrumieniona. Było pysznie, także polecam i życzę Smacznego
Gosia gotujenaprawdę zaskakująco dobry smak! Smak Twojego bulionu będzie oczywiście uzależniony od przypraw,których użyliście przy pieczeniu kurczaka, nie martwcie się więc,że resztki z kurczaka są przesiąknięte przyprawami z marynaty. Na pierwszy raz warto jednak doprawić pieczyste bezpiecznymi, ulubionymi przyprawami by nie przeszkadzały Wam w bulionie. Nie trzeba rezygnować z weekendowego rosołu mając przytarganą z targu przez faceta
U Fiolkiprzyznać ile osób, tyle sposobów na te sałatkę. Moja wersja jest z nieco lżejszym dressingiem na bazie oliwy z oliwek i jogurtu naturalnego. Składniki: (na 3 porcje) (marynata do kurczaka) -400g piersi z kurczaka -2 ząbki czosnku -2 łyżki oliwy z oliwek -3 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżeczka bazylii -sól i pieprz -1 sałata
Smakuj życie!SKŁADNIKI na 2 Osoby: 1.5 ziemniaków 3 cebule 2 gałązki rozmarynu sól do smaku Marynata na cebulę 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 1 łyżeczka majeranku Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka wegety 3 łyżki masła PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki myję dokładnie w razie konieczności obieram ze skórki
Gotowanie Patkiwsypać kucharka, dodać pokrojoną drobno pepperoni bez pestek i smażyć z 10 minut co jakiś czas mieszając, na koniec dodać śmietanę i smażyć do zagęstnienia, wystudzić kotlet wyjąć z marynaty na talerz, na połowę nałożyć porcje prawdziwków, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami w woreczku wymieszać mąkę z tartą bułką i obtaczać w woreczku kotlety - nie sypie się na blat
W Mojej Kuchni Lubięgreckiego łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie : Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy Cebulę kroimy w piórka Doprawiamy cukrem, solą i pierzem Dodajemy jogurt i całość mieszamy Gotową marynatą przekładamy plastry karkówki Odstawiamy na 2 godzinki Karkówkę przekładamy na blachę (lub naczynia żaroodpornego) I zapiekamy ok 45 minut w 170oC Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia
Mechanik w kuchnitymianku sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Karczek umyć pokroić w plastry ( około 3 cm)i ułożyć w naczyniu. Cydr lekko podgrzać, dodać miód i przyprawy. Tak przygotowaną marynatą zalać mięso i odstawić do lodówki pod przykryciem na 24 godziny. Po tym czasie, wiadomo…działała i grill. Piec na małym ogniu, cydr się karmelizuje, przez około 5 minut
Gosia gotujekurczaka, 3 łyżki oleju, łyżka sosu teriyaki, łyżeczka curry, łyżeczka soli, łyżeczka czosnku niedźwiedziego, czubata łyżeczka majeranku, papryczka chili peperoncini, 3 większe ząbki czosnku, papryka słodka. Przygotowanie: Przygotowuję marynatę do kurczaka z oleju, sosu teriyaki i przypraw - soli, majeranku, czosnku niedźwiedziego, curry i rozgniecionej papryczki. Dokładnie nacieram kurczaka. Mięso układam na blaszce do pieczenia, posypuję słodką papryką, a pomiędzy układam
JejKuchnialeśnych grzybów 1 cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych garści świeżego szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki masła 2 łyżki suszonej bazylii Marynata 1 łyżka oleju 2 łyżki papryki czerwonej ostrej i słodkiej 2 łyżki czosnku granulowanego 2 łyżki majeranku i bazylii Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka wegety 2 łyżki sosu sojowego
Gotowanie Patkizrobiłam to nie uwierzyłam. W smaku dla mnie rewelacyjny, nawet moja Mama to potwierdziła. Idealny na kanapki zamiast tradycyjnego keczupu. Jeszcze można do sosów dodać lub jako marynatę użyć. Zastosowań pewnie wiele, przez zimę wypróbujemy. Zrobiłam kilka słoiczków, ale nie wiem czy jeszcze kilka nie zrobię. Składniki: 3 kg papryki 3 słoiki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki cukru 2 łyżki
Gotowanie z pasjąjabłka 2 łyżki masła sól, pieprz 1 szklanka cydru Sposób wykonania: Kurczaka płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Olej mieszamy z majerankiem, papryką, solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Nacieramy marynatą mięso od zewnętrznej i wewnętrznej strony. Odstawiamy kurczaka w chłodne miejsce na około godzinę. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki. Do środka kurczaka wkładamy tyle jabłek
Qchnia po prostuprzygotowywać przez całe lato! Serio. Miska tej sałatki może być królową imprezy! Zasadniczo jest tu wszystko, co najlepsze we włoskiej kuchni: makaron, pomidory, mozzarella, sałata rzymska, oliwki, super prosta marynata z oliwy z oliwek, czosnku, syropu klonowego, soku z cytryny i świeżych ziół. Połącz składniki. A potem … twoja twarz nieuchronnie będzie skierowana ku misce z sałatką, która będzie znikać
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętych "szybko się robiących". Można dać takie warzywa jakie lubimy, lub poprostu te-które (tak jak mi) zalegają w lodówce, a ich czas wykorzystania nieubłaganie mija:D SKŁADNIKI:marynata Podwójna pierś z kurczaka (pokrojona w większą kostkę) 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Szczypta soli 2 łyżeczki oliwy z oliwek Kurczaka łączymy że wszystkimi
Mamuśka wraca do formy