marynata - 6549 przepisów (strona:266/437)

Domowa szynka pieczona 180

soli pieprz świeżo mielony 2 ząbki czosnku przeciśnięte 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka majeranku 1 pokruszony liść laurowy 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka przyprawy do mięsa Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce. Dokładnie wymieszać. Włożyć do niej mięso i dokładnie natrzeć. Przykryć folią spożywczą i wstawić na 24 godziny do lodówki. Można od czasu do czasu przewrócić mięso. Przełożyć

Ewusiowe Smaki
SMAŻONE PODUDZIA Z KURCZAKA 178

papryki 2 łyżki oleju Olej do smażenia pieprz i sól ********************************  Do miski wsypać wszystkie przyprawy ,dodać olej dwie łyżki , wymieszać wszystko ze sobą.Podudzia umyj,osusz,dokładnie natrzeć marynatą  , odstawić do lodówki na 1.5 godziny.Mięso smażymy na małym ogniu , aż się zrumieni że wszystkich stron,przykryć pokrywką nie smażyć 40 minut ,od czasu do czy przewracając

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak tandoori / tandoori chicken 186

około 2x3 cm. Pokrojone mięso przekładam do dużej miski, skrapiam sokiem z limonki, oprószam solą i pieprzem. Pozostałe przyprawy mieszam z jogurtem, olejem, posiekanym czosnkiem i imbirem. Tak przygotowaną marynatą nacieram każdy kawałek kurczaka i odstawiam na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mięso pozostawiam na blacie w kuchni na około 30 minut, po czym układam kawałki na blasze

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KARKÓWKA W MLEKU I CEBULI 182

Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc. Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej

Gotowanie Patki
Grillowany filet w sosie cytrynowym 144

przez praskę, łączymy z sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i oliwą. Składniki najlepiej utrzeć w moździerzu.  Filety myjemy i odsączamy na ręczniku papierowym. Dokładnie smarujemy je przygotowaną wcześniej marynatą i odstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Do rondelka wrzucamy wszystkie składniki sosu. Jeśli gorczycę mamy w ziarnach dobrze jest ją wcześniej rozetrzeć w moździerzu. Mieszamy i gotujemy przez

Kuchnia od dwojga
Cebulowe roladki schabowe 177

Prosty przepis na pyszne, kruche cebulowe roladki schabowe z ogórkiem kiszonym. Swój wyraźny cebulowy smak zawdzięczają marynacie z mleka i cebuli. Idealnie nadają się na niedzielni obiad, albo jako ciepła przekąska na imprezie. Składniki na roladki schabowe: 6 plastrów schabu bez kości grubości około 3 cm . szklanka mleka 3 cebule 2 ogórki kiszone musztarda sól, pieprz jajko bułka tarta Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak tandoori 174

Kurczak tandoori wywodzi się z kuchni indyjskiej. Mięso marynuje się w gęstym jogurcie z przyprawami, a następnie piecze. Składniki: 1 kg kawałków kurczaka, u mnie udka, skrzydełka i filet marynata: … Czytaj dalej Kurczak tandoori

czarrna od kuchni
Mamo czy jadłaś już królika? Przepis w sam raz dla niemowlaka. Udziec z królika pieczony pod pierzynką z warzyw. Z cyklu czym za 200

ścierki i tłuczka (owijamy ziarna ścierką) kruszymy ziarna jałowca, pieprzu, ziela angielskiego i goździki. Czosnek kroimy na drobne kawałki. Zioła łączymy z czosnkiem i z oliwą.  Nacieramy królika marynatą. K roimy cebulę i układamy na króliku. W stawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Polecam wstawić wieczorem dnia poprzedniego. Na małych oczkach tarkujemy jabłko, marchew i seler. Wyjmujemy królika

Krupeczki
Indyk w herbacie z czarnym ryżem 135

Rozetnij torebki z herbatą i wysyp do filiżanki, dodaj trochę oliwy z oliwek, sok z cytryny, pieprz ziołowy i sól. Wymieszaj i wlej do mięsa. Wymieszaj mięso z marynatą i włóż do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie rozgrzej dużą patelnię z niewielką ilością oleju kokosowego, wrzuć mięso i smaż delikatnie. Po chwili wrzuć pokrojonego w kostkę selera naciowego

Z Kuchni Do Kuchni
Czy w domu da się zrobić olej? YODA THIRD – prasa do tłoczenia oleju 124

ważne jest jeść tak naturalne produkty, jak to tylko możliwe. Wyciskany na zimno olej może być stosowany jako suplement diety, może być również wykorzystywany do gotowania, do sałatek, do marynaty, do wypieków, czy aromaterapii. Olej tłoczony na zimno ma interesujące właściwości, z uwagi na co często znajduje zastosowanie w leczeniu, czy stanu umysłu. JAKIE OLEJE MOŻEMY WYCISKAĆ W DOMU? OLEJ

Ostra na Słodko
Marchewkowe frytki 129

przez kilka godzin w lodówce. – Piekarnik nastawić na 180 st.C. – Marchewki wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polać resztą oliwy z marynaty. – Piec 30 minut

To co kocham
Wołowina dojrzewająca 153

dokładnie przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Mięso należy odwracać co 12 godzin. W tym czasie powstanie sporo płynu, który można wylewać. Następnie mięso należy wyjąć z „marynaty”, opłukać i włożyć do zimnej wody na około godzinę (w celu wypłukania soli z mięsa), następnie osuszyć i zawinąć w gazę. Powiesić w suchym, przewiewnym miejscu. Powinno tak wisieć minimum

królestwo garów
Szaszłyki w sosie orzechowym 124

mieszając). Mięso nadziać na patyczki do szaszłyków i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Krok po kroku: 1. Mięso pokroić w kostkę 2. Przygotować marynatę i dodać mięso 3. Do podsmażonej cebuli dodać masło orzechowe i wodę 4. Do sosu dodać pozostałe składniki i smażyć do czasu zgęstnienia

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania