marynata - 6549 przepisów (strona:271/437)

Szynka pieczona w rękawie - domowa wędlina do chleba. 225

soli Sposób przygotowania: Szynkę myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody. Jeśli nie dostaniemy w sklepie szynki w siatce możemy ją sami powiązać sznurkiem w domu. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i następnie nacieramy nią szynkę. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Przekładamy szynkę do rękawa. Pieczemy godzinę na każdy kilogram szynki w temperaturze 200 stopni. Przed końcem

Magia jedzenia.
Grillowane steki z piersi indyka na słodko 176

Składniki (2 porcje): 500 g piersi indyka 1 mała cebula 100 g pieczarek 4 plastry ananasa Marynata 250 g ostrego ketchupu 6 łyżek soku z cytryny 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Czosnek obrać, rozetrzeć z solą.Wymieszać z ketchupem, sokiem z cytryny, oliwą i miodem. Mięso rozbić i zalać sosem. Odstawić

Menu Zdrowia
Sałatka z grillowanym kurczakiem i papryką. 136

kurczaka -4 łyżki oleju słonecznikowego -3 łyżki soku z cytryny -2 łyżki miodu -2 ząbki czosnku -pieprz Sposób przygotowania: Obieramy czosnek i przeciskamy przez prasę. Następnie mieszamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smażymy na patelni do grillowania na średnim ogniu. Sałatka. Składniki: -czerwona papryka -czerwona cebula -mix sałat -3 łyżki oliwy

Magia jedzenia.
Sałatka z kurczakiem i nie tylko 187

podwójna pierś z kurczaka  4 ogórki konserwowe  1 duża cebula  3 łyżka majonezu  1 łyżka musztardy  sól pieprz czarny  3 plastry ananasa  Marynata do mięsa  2 łyżeczki kurkumy  2 łyżeczki curry  2 łyżeczki pierzu ziołowego  2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej  1 łyżeczka gałki muszkatołowej  1 łyżeczka czosnku

Mój Smak
kaczka w pomaranczach 152

razem postanowiłam zrobić w nieco innej odsłonie z pomarańczami..Wyszedł na prawdę przepyszny.. Składniki: 1 kaczka/ja miałam wiejską około 2 kg/ 3 pomarańcze 1 pomarańcza tzn..sok marynata: 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka tymianek

Ugotujmy Coś
Risotto z warzywami 141

wchłonie całą wodę, około 12 do 15 minut. A ja po 7 minutach gotowania ryżu dodałam mrożone warzywa tj.brokuł i marchewka. Ryż podałam z grillowanym kurczakiem w ostrej marynacie. ‪#‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬

Życie zaczyna się w kuchni
Nóżki z kaczki 192

łyżeczki posiekanego oregano i lubczyku sól pieprz Przygotowanie: Wyciskamy sok z limonki 1 i 2 mandarynek, zioła siekamy drobno. Mieszamy wszystko razem z solą i pieprzem. Obkładamy marynatą mięso i wkładamy na kilka godzin do lodówki.   Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy nóżki z kaczki owinięte folią aluminiową, wcześniej posypane jeszcze ziołami i obłożone

Życie zaczyna się w kuchni
Relacja z warsztatów Seko na fali smaku 226

Śledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe  z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...!   Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości

Życie zaczyna się w kuchni
Pstrąg pieczony na soli z sosem musztardowym wg Karola Okrasy 157

skórką wrzucamy do miseczki, dodajemy 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry, 2 - 3 gałązki posiekanego tymianku, niewielką ilość oliwy z oliwek  i doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy. Następnie nacieramy marynatą pstrąga. Pstrągi układamy na warstwie solnej. Dokładnie przykrywamy całą powierzchnię ryb. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200°C na 35-40 minut. Temperatura pieczenia zależy od wielkości ryb, ryby

Życie zaczyna się w kuchni
Aromatyczne żeberka wieprzowe 131

miski przełóż żeberka. Natrzyj je dokładnie czosnkiem oraz przygotowaną mieszanką przypraw. Następnie mięso obłóż piórkami cebuli i odstaw na mniej więcej 2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso wraz całą marynatą przełóż do rękawa do pieczenia. Możesz dodać także troszkę wody. Rękaw dokładnie zamknij i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piecz przez

blog.moje-pasje.info
PIECZONE UDKA KURCZAKA Z CUKINIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 136

ostra papryka, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki sosu sojowego, 1-2 łyżeczki vegety. Przygotowanie: O liwę mieszam z sosem sojowym, majerankiem, tymiankiem, kolendrą, bazylią, curry i papryką. Marynatą zalewam kurczaka, wkładam do lodówki na 2-3 godziny.  Mięso układam w naczyniu żaroodpornym wraz z dodatkiem suszonych pomidorów, posypuję posiekanym czosnkiem i pietruszką. Piekę 45 minut

JejKuchnia
SKRZYDEŁKA Z SOSEM SOJOWYM, MIODEM I CHILI 128

łyżeczka lubczyku,  czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka, 1,5 łyżeczki soli. Przygotowanie: Czosnek oraz papryczkę chili drobno siekam (wraz z nasionami, chyba, że wolicie wersję łagodniejszą).  Przygotowuję marynatę z sosu sojowego, oleju, miodu, przypraw, chili i czosnku.  Wkładam skrzydełka, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin.  Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego wraz z zalewą.  Piekę

JejKuchnia
PIECZONE PODUDZIA Z WARZYWAMI 143

lodówki. W międzyczasie obieram ziemniaki i cebulę, kroję na połówki. Na dnie naczynia żaroodpornego układam masło, następnie ziemniaki i cebulę, posypuję pieprzem i solą. Następnie układam mięso, zalewam pozostałą marynatą. Całość piekę pod przykryciem około 80 minut w 170-180 stopniach. Chwilę przed wyjęciem mięsa, zdejmuję pokrywkę, aby się zarumieniło

JejKuchnia
UDKA PIECZONE Z SOSEM SŁODKO-PIKANTNYM I CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 142

pikantnego sosu chili Tao Tao, 2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki soli, 2 ząbki czosnku,  czosnek niedźwiedzi, kilka gałązek natki pietruszki. Przygotowanie: Udka układam na blaszce do pieczenia. Przygotowuję marynatę z: oleju, sosu chili, soli i majeranku, nacieram kurczaka. Mięso dość obficie posypuję czosnkiem niedźwiedzim oraz zwykłym czosnkiem pokrojonym w plasterki. Obkładam gałązkami pietruszki.  Zostawiam na minimum 12 godzin

JejKuchnia
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 135

osuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania