Schab czyścimy. Do garnka wlewamy szklankę wody. dodajemy majonez i musztardę i mieszamy. Następnie dolewam pozostałą część wody, dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej i mieszamy. Do garnka z marynatą wkładamy schab i zaczynamy gotować pod przykryciem. Od momentu zagotowania się wody schab gotujemy równe 5 minut. Po tym czasie zdejmujmy z gazu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia na minimum
Kulinarne przygodycała woda, którą pomidory puszczą. Białą część pora przekrajamy na pół, myjemy, kroimy w półplasterki. Kukurydzę odsączamy. Ser kroimy w kostkę. Schabowe wyjmujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę z marynaty układamy na dnie pojemnika żaroodpornego, na to kładziemy kotlety, doprawiamy solą, dużą ilością papryki ostrej, pieprzu. Następną warstwą będzie por, później kukurydza, sos pomidorowy i ser pleśniowy. Pieczemy około
Taste of imaginationskrzydełka zwane są za granicą „sticky wings” właśnie dzięki marynacie która jest lekko klejąca i bardzo aromatyczna. Podałam je z ryżem i sałatką z białej kapusty, do której należy dodać sos z octu jabłkowego oleju i cukru mi chwilę poczekać, aż kapusta nieco zmięknie. Skrzydełka są lekko sodko-pikantne, naprawdę pyszne. Jeśli szukacie przepisów na obiad z kurczakiem
nietylkopasta.plpiórka. Olej, sosy, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier i przyprawy (cynamon, paprykę, kolendrę, imbir, koper włoski, anyż, kminek) dokładnie mieszamy. Do miski przekładamy mięso wraz z warzywami, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie całość przekładamy do nagrzanego garnka, wszystko podsmażamy, zalewamy sosem pomidorowym i dusimy na średnim ogniu, pod przykryciem, przez około
R'n'G Kitchenpoprzedniego wina. Danie gorące: Polędwiczka z jelenia/marmolada z czerwonej cebuli/sos porto/kasza jaglana z orzechami – polędwiczka obłędna. Chef okazał się być naprawdę dobrym człowiekiem, bo nie zamordował jej jakąś upiorną marynatą, toną soli i bezsensownych ziół. Wiedziałam co jem i owo coś rozpływało się w ustach. Kaszę jaglaną z orzechami uwielbiam (sama robię z odrobiną nasion kolendry i kminku), jednak
Kate's Kitchenjednej stronie buraki, a po drugiej marchewka. Całość polać 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypać rozmarynem i solą. Dokładnie wymieszać każdą z grup, by warzywa były obtoczone w marynacie. Rozłożyć je koło siebie w rządkach. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok. 20-25 minut do miękkości. Komosę ryżową opłukać, ugotować w proporcji
Fabryka pomysłówznaczna jego część zostanie w bulionie ;-) To nie są Hot Wings-y wersji Fit! bo będziemy smażyc ,ale zawsze to juz coś. Ostudzone skrzydła przekrajmy na dwie części. Robimy marynatę : sól,pieprz cayenne,papryka i pieprz łączymy i posypujemy skrzydełka w misce nacieramy energicznie tak by pokryć je przyprawami. odstawiamy na kilka chwil. Robimy ciasto; Jajko,papryka ,pieprz cayenne łączymy
Viola cooks with passionzielonej (opcjonalnie). Składniki pasty: 150 g ciecierzycy z puszki, 2 pomidory suszone + łyżka oleju z pomidorów, łyżka wody, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, łyżeczka sezamu. Składniki marynaty do kurczaka: 1/2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, bazylia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku. Ciecierzycę miksuję na gładką pastę
JejKuchniaczęść 20 dkg boczku wędzonego 1/2 szklanki octu jabłkowego 5 gałazek mięty masło klarowane sól, pieprz Perliczkę myję, osuszam. Do miseczki przekładam sól, pieprz, czubricę, majeranek, olej i mieszam. Marynatą smaruję perliczkę z wierzchu i w środku. Odstawiam na noc do lodówki w pojemniku zamkniętym. Por kroję w krążki i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję obraną i startą seler
wesoła kuchniasosem BBQ Jak szybko upiec aromatyczne i smaczne skrzydełka? Sprawa w teorii banalna, w rzeczywistości nie taka prosta. Żeby skrzydełka miały smak trzeba je wcześniej natrzeć przyprawami, potrzymać w marynacie, albo wrzucić do panierki. Jest jeszcze jeden sposób: upiec skrzydełka i na koniec zanurzyć je w sosie barbecue. Ten patent podpatrzyliśmy u naszego ulubieńca, Marka Bitmana, autora książek kucharskich
Niedzielny kucharztofu i z karmelizowanym ananasem. Wszystko robimy na jednej patelni. opakowanie czosnkowego tofu pół ananasa 3 cebulki dymki czerwone olej sezam świeży imbir (ok 2 cm) sos teriyaki marynata: 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka miodu szczypiorek sezam łyżka octu ryżowego papryczka chili Tofu pokroiłam w kostkę ( wyszło 6 sporych sześcianów), Ananasa pokroiłam w takie same kostki jak tofu. Zacząłem smażyć
AZgotuj!dwóch limonek - pieprz - sól - olej - szczypiorek Dodatki oraz przyprawy dobrej jakości znajdzie na stronie www.Skworcu.com.pl . 1. Mięso umyć i pokroić na cienkie plastry. 2. Przygotować marynatę z oliwy, soku z limonki i przypraw, natrzeć nią mięso i odłożyć do lodówki na godzinę. 3. Czosnek bardzo drobno pokroić lub rozgnieść. 4. W rondlu o grubym dnie rozgrzać
Apetyczna babeczkataka potrzeba przycinamy przerośnięte głąby. Polewamy ją olejem (pozostałe 2 łyżki) i sokiem z cytryny a następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, sól i pieprz. Mieszamy aby wszystkie sztuki były obtoczone marynatą. Na dużej blasze układamy pałki kurczaka i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 15 minut a następnie wyjmujemy aby dodać brukselki. Wkładamy z powrotem do piekarnika
Qchnia po prostuostrej papryki ( lub chilli, jeśli ma być ogniście ) 1 łyżeczka ,mielonej kozieradki 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1 łyżeczka, pieprzu ziołowego sól do smaku 2-3 łyżki oleju do marynaty , reszta do smażenia ( smażymy ,na małej ilości ) Sos czosnkowo – jogurtowy 1 kubek, jogurtu greckiego 1 płaska , łyżeczka , tartego chrzanu śmietankowego 4 ząbki czosnku , duże 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka
Ogrodnik w podróżypoziomu wysmażenia na drugiej patelni rozpuść masło, dodaj mąkę, zrób zasmażkę, do której oddaj śmietanę, dokładnie wymieszaj, dodaj sól i pieprz, a na końcu zielony obgotowany pieprz oraz odrobinę marynaty ze słoika z nim stek zdejmij z patelni, daj mu chwilę na to by soki w środku przestały buzować, pokrój go na grube plastry i układaj na talerzu w towarzystwie
Oka w rosole czyli KaFka gotuje