marynata - 6549 przepisów (strona:247/437)

Kurczak z patelni po grecku 104

Zdejmij kurczaka z patelni, dodaj cebulę i podsmaż, aż trochę zmięknie i się zeszkli. Dodaj ryż i smaż razem przez chwilę. Na patelnię wlej wodę lub bulion oraz resztki marynaty, w których był kurczak, oregano, sól, pieprz i wymieszaj. Ułóż mięso na górze, a na mięsie grubo pokrojone plastry cytryny i przykryj pokrywką. Piecz przez około 45-50 minut

Oslov.
Gulasz Wieprzowy (ze Schabu) z Pieczarkami 268

osuszone mięso kroimy w niedużą kostkę. W naczyniu mieszamy ok. 4 łyżki oleju z ok. 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, czosnku, pieprzu i soli oraz szczypt ę ostrej papr yki . Marynatę w lewam y do pokrojonego mięsa i mieszamy tak, aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa. Odstawiamy na minimum godzinę, a najlepiej całą noc. Schab podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu

Słodka Strona
Sałatka z burakiem i jabłkiem 110

Sałatki które robicie nie muszą być tylko pyszne, mogą być też piękne. Tym razem lekko ugotowany buraczek w pysznej lekko octowej marynacie i dodatek jabłka. Pokazuję Wam tu wersję podstawową, ale można ją wzbogacić serem kozim lub gorgonzola, dodać kurczaka lub łososia. W każdej wersji wyjdzie pysznie. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka

nietylkopasta.pl
Buraczki tarte do słoików. Przepis krok po kroku. 140

małym ogniu aby smaki się przeniknęły, około 3 minuty.   Obrane buraczki zetrzyj na tarce o grubych oczkach do dużej miski.   Zalej gotową marynatą, może być jeszcze ciepła.   Dokładnie wymieszanymi i przyprawionym i buraczkami napełnij wyparzone słoiki. Zostaw 2 cm od brzegu, dociśnij buraczki w słoiku, aby pozbyć się nadmiaru powietrza

kuron.com.pl
Pieczony Schab ze Śliwką 205

schabu zdejmujemy nadmiar przypraw (głownie czosnku) i mięso obsmażamy z każdej strony na patelni do zbrązowienia schabu. Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, znów nacieramy zdjętym wcześniej czosnkiem, marynatą i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na ok. 2 godziny. Po tym czasie mięso przestudzamy i kroimy w ok. 1-1,5 cm plastry. W międzyczasie przygotowujemy

Słodka Strona
Jemy w Łodzi Food Fest - Stekówka - Steki i Burgery 126

było po prostu uzależniające, o aksamitnej teksturze. Żółty burak, jak i kasztany, debiutował w moim jadłospisie, ale wiem, że polubimy się na dłużej. Może to przez kolor albo pyszną marynatę, ale jego smak odpowiada mi bardziej niż jego czerwonego kuzyna. 😁     Właśnie za to kocham takie wydarzenia, za to kocham gotowanie i jedzenie, że wciąż mogę odkrywać nowe składniki

Cooking Monster
Filet na patyku z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką ze szpinaku i cukinii 168

sojowy, oliwę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz pieprz. Dokładnie mieszamy. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na długie paski. Mieszamy z przygotowaną marynatą i odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny (im dłużej tym lepiej). W międzyczasie patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Zamarynowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków

Smaki Na Talerzu
Złociste pałki z kurczaka. Znikają błyskawicznie [PRZEPIS] 207

sól, pieprz. Zrób tak: olej, czosnek, kurkumę i paprykę oraz sos sojowy zmiksuj na jednolitą emulsję lub rozetrzyj wszystko w moździerzu. Kurczaka oprósz solą i pieprzem, następnie dokładnie natrzyj marynatą, po czym odstaw do lodówki co najmniej na kilka godzin, a najlepiej na noc. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 180 stopniach przez godzinę. Skórka zrobi się lekko

Kulinarna Polska
Jesień pachnąca koperkiem, czyli gulasz wieprzowy cebulkowo-koperkowy 130

porcje: 500 g szynki wieprzowej 1 duża cebula (150 g) 1-2 ząbki czosnku 2 łyżki drobniutko posiekanego koperku 2 łyżki oleju (30 g) plus 1 łyżeczka do marynaty (5 g) 1/2-3/4 łyżeczki soli (4-6 g) 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki pieprz do smaku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka czarnego pieprzu 2 łyżki mąki

KulinarneImpresje.pl
Skrzydełka z piekarnika. Pieczone skrzydełka kurczaka. 1004

części. Lotki można wyrzucić lub wykorzystać do ugotowania bulionu mięsno-warzywnego, np. na bazie takiego: bulion domowy – przepis . Oliwę (lub olej rzepakowy) wymieszać z przyprawami. Tak przygotowaną marynatą natrzeć dokładnie skrzydełka. Wstawić mięso do lodówki na minimum 1 godzinę (można przygotować je dzień wcześniej i marynować całą noc). Po tym czasie, jak skrzydełka już się zamarynują, przełożyć

Kulinarne Przeboje
Burgery z kurczaka z coleslaw 132

średniej grubości kawałki. Mleko zsiadłe wymieszaj z przyprawami i solą, następnie dodaj mięso i jeszcze raz wymieszaj. Odstaw na godzinę. Pszenną mąkę wymieszaj z mąką kukurydzianą. Do mięsa w marynacie dodaj jajko i wymieszaj. Rozgrzej masło na patelni. Obtaczaj kawałki mięsa w panierce i smaż na złoty kolor. Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj warzywa

codojedzenia
Żeberka w sosie keczupowym z powidłami 105

mniejsze kawałki. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. W miseczce mieszamy keczup, sos BBQ i powidła. Nacieramy żeberka i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Żeberka z całą marynatą wkładamy do rękawa do pieczenia. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, cebulę pokrojoną w piórka i całe ząbki czosnku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 10 minut a następnie

Smakołyki Asi
Co dziś na obiad? Przepis na kurczak teriyaki 137

następnie wrzucamy na patelnię i smażymy, aż się zarumienią. Na koniec można posypać kurczaka teriyaki sezamem. Gotowe! :) Po zagotowaniu sosu, możemy go odstawić do wystygnięcia, a następnie potraktować jako marynatę i odłożyć filety do lodówki, np. na całą noc. Wtedy smak będzie intensywniejszy. Artykuł Co dziś na obiad? Przepis na kurczak teriyaki pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Żeberka w miodowo-musztardowe z warzywami 156

Papryka ostra mielona-szczypta, Sól morska, Pieprz czarny mielony Przygotowanie: Do miski dodajemy miód, oliwę i musztardę rosyjską. Doprawiamy ostrą papryką oraz majerankiem i dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty przekładamy żeberka,odstawiamy najlepiej na kilka godzin. Marchewki, seler naciowy i pietruszkę kroimy na paski. Cebulę siekamy w piórka.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy marynowane żeberka (na rumiany

Swojskie jedzonko
Chrupiące kawałki z kurczaka 126

Składniki 500 g piersi pokrojonych na paski olej 500 ml 150 ml mleka 1 jajko 50 g mąki + 400g do panierowania 1/2 łyżeczki chili, 1 łyżeczka papryki słodkiej, na marynatę Dodatkowo: 1 łyżka gorczycy zmielonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 … Czytaj dalej Chrupiące kawałki z kurczaka

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania