marynata - 6549 przepisów (strona:242/437)

Lizaki z kurczaka na ostro 203

sosem sriracha, oliwą oraz solą i pieprzem.  Kurczaka umyć i osuszyć (jeżeli używacie pierś z kurczaka pokroić ją wzdłuż na paski szerokości około 2cm). Kurczaka przełożyć do marynaty, dokładnie wymieszać i odstawić na około 15-20 minut. Po tym czasie kurczaka nadziać wzdłuż na patyczki do szaszłyków. Smażyć na mocno rozgrzanym grillu elektrycznym lub patelni grillowej po kilka minut

Codzienne Gotowanie
Kurczak z ananasem i sosem hoisin 129

hoisin to połączenie wielu składników tj. masło orzechowe, miód, ocet ryżowy, sos sojowy czy czosnek. Ma ciemnobrązową barwę i jest dość gęsty, dzięki czemu można stosować go jako składnik marynaty czy po prostu dressing np. do warzyw. Ja jak na razie wykorzystałam go do marynowania mięsa i mogę powiedzieć, że jest ono potem przepyszny. Lekko słodkie ale pikantne zarazem

Życie ze smakiem
Pieczona brukselka w słodkiej marynacie 102

Dziś w mojej kuchni gości warzywo, które w dzieciństwie było jednym z moich największych wrogów – mała, zielona brukselka, upieczona w słodkiej marynacie. Gdy myślami wracam do czasów dzieciństwa, przypomina mi się wiele warzyw, czy nawet całych dań, których nie potrafiłem kiedyś przełkąć, a dziś

Vegan Taste
Krewetki z makaronem w sosie Teriyaki 396

Krewetki obieramy z pancerzy i ogonów (jeżeli używamy mrożonych to rozmrażamy) *** *** Krewetki zalewamy pięcioma łyżkami sosu Teriyaki, dodajemy starty imbir oraz przciśnięty czosnek, mieszamy i pozostawiamy w tej marynacie na około 10 minut *** *** Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i smażymy na nim zamarynowane krewetki po około 3 minuty z każdej strony *** *** Krewetki zdejmujemy z patelni

Blog z Apetytem
Butter Chicken 155

łyżka soku z cytryny 125 ml śmietanki kremówki Dodatki: ryż chlebki naan  (przepis) natka pietruszki Przygotowanie: 20 g masła roztapiamy na patelni i podsmażamy kawałki kurczaka razem z marynatą, gdy się przyrumienią, odstawiamy z ognia. Kolejne 20 g masła podgrzewamy na patelni i smażymy na nim drobno pokrojony imbir i czosnek. Dodajemy przyprawy i chwilę smażymy. Następnie wlewamy passatę

Smakowity Blog Kulinarny
KARKÓWKA PIECZONA W KETCHUPIE I CEBULI 100

Dziś polecam Wam przepyszną karkówkę zanurzoną w marynacie z ketchupu i cebuli, wszystko razem pieczone w piekarniku. Danie jest proste w przygotowaniu, karkówka wychodzi miękka, krucha, aromatyczna. Przyznam, że przygotowywałam już karkówkę na wiele sposobów, ale dawno nie jadłam jej w tak smacznej odsłonie.  Idealna jako danie obiadowe a także jako danie na ciepło na różnego rodzaju imprezach, spotkaniach

Zrób to smacznie
Gulasz z indyka z brukselką, papryką i pieczarkami 236

szczypiorek Przyprawę do mięs rozprowadzić w oliwie z oliwek i wlać do pokrojonego na małe kawałki udźca z indyka. Mięso dokładnie wymieszać, tak aby każdy kawałek był obtoczony w marynacie. Odstawić na ok 30 minut. W tym czasie można pokroić w dużą kostkę paprykę i cebulę. Pieczarki oczyścić, większe przekroić na pół lub na ćwiartki, a małe pozostawić całe. Zamarynowane

https:KKuchniaMniam
PIERŚ Z KACZKI SOUS VIDE PODWĘDZANA SOSNĄ Z LEŚNĄ ŻURAWINĄ, PIKLOWANYMI PĘDAMI ŚWIERKU, DYNIĄ PIŻMOWĄ I SOSEM DEMI-GLACE 188

uzyskać idealnie czysty sos.  Piklowane pędy świerku Dodajemy do wody wszystkie składniki oprócz pędów. Gotujemy przez 2 minuty. Do wyparzonych słoików dodajemy oczyszczone pędy świerku i zalewamy gorącą marynatą. Pędy odstawiamy na minimum tydzień. Pozostałe składniki Wycinamy walce z dyni piżmowej. Obtaczamy w oliwie z oliwek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 180 ºC i pieczemy

chefintheforest
Pyszny obiad – spaghetti z pesto i krewetkami 249

wrzuć spaghetti. Gotuj makaron al dente według wskazówek na opakowanie. Ugotowany makaron odcedź i wymieszaj z pesto. Rozgrzej patelni i wrzuć brokuły. Smaż aż brokuły lekko się zrumienią. Podlewaj marynatą. Brokuły powinny być chrupiące. Pod koniec smażenia dodaj paprykę i smaż jeszcze przez 2 minuty. Dodaj warzywa do makaronu. Wrzuć na patelnię cukiniowe spaghetti smaż aż lekko zwiędnie i będzie

codojedzenia
Pieczone skrzydełka z kurczaka 118

oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, bazylię, cząber, czosnek, mieloną gorczycę, mielony imbir, pieprz, kozieradkę, mielony kminek, mieloną paprykę i sól mieszamy ze śmietaną. Mięso obtaczamy w marynacie. Pieczemy 40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Mini tacos z mięsem i warzywami 140

łyżek drobnej ciemnej fasolki Zielona sałata Zielona cebulka Salsa: 1 mała czerwona cebula 1 mała biała cebula 1 duży pomidor Sól, pieprz do smaku 1 łyżka soku z limonki Marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 4 ząbki czosnku 1 czerwona cebula Pieprz 1 łyżka przyprawy Vegeta Natur Kilka śliwek wędzonych Sposób przygotowania: Mięso kroimy w plastry. Podsmażamy z obu stron

Kuchnia w czekoladzie
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 139

razie kończymy z przepisami na śledzie . Temat mocno się wyczerpał w ostatnich tygodniach. Czas na mięso – pierś z kurczaka. Podamy je tym razem usmażone po wcześniejszej kąpieli w marynacie z sosu Sriracha. Smak was na pewno mile zaskoczy. To przepis dla tych, którzy z podejrzliwością podchodzą do asortymentu ze znanych barów właśnie z kurczakami. W przypadku tego przepisu wiecie

Kuchennyviral.pl
Koreańskie bulgogi 131

Koreańskie Bulgogi 🌶️ 🍚 czyli marynowane mięso w aromatycznych przyprawach, sosie sojowym i oleju sezamowym poleca się na pyszny, orientalny obiad. Składniki :  500 g polędwicy wołowej lub schabu  Marynata:  1 starte jabłko lub gruszka  1/2 opakowania Koreański Grill Knorr  3 łyżki sosu sojowego  2 łyżki oleju sezamowego  Sok z 1/2 limonki lub cytryny

Czarnawisienka
żeberka z czarnym ryżem 102

łyżeczki papryka słodka mielona sól do smaku pieprz do smaku oliwa z oliwek ,lub olej rzepakowy Wykonanie W misce wymiesza ć olej, miód, przyprawy . Dokładnie wymieszać. W tak powstałej marynacie obtaczać kawałki mięsa. Przykryć miskę z mięsem folią spożywczą, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Rondel rozgrzać z 2 -3 łyżki oleju, na gorącym tłuszczu układać mięso i obsmażyć

mojej kuchni
Schab po Warszawsku 195

trochę pracy, to kto lubi mięsko w galarecie doceni smak i wygląd potrawy: kruchy schab nadziany ostrą pastą żółtkowo- chrzanową. Dla mnie bomba;) Mięso : 2 kg schabu bez kości Marynata: czosnek granulowany papryka ostra sól pieprz majeranek rozmaryn olej Mięso obficie nacieramy przyprawami i kilkoma łyżkami oleju. Zawijamy szczelnie w folię spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki.  Następnego

Domowe ciasta

Proponowane wyszukiwania