marynata - 6549 przepisów (strona:235/437)

Schab z żurawinami i owocem kaki 100

pieczonego schabu, najczęściej ze śliwką w roli głównej. Zresztą sama jestem wielką fanką tej klasyki. Niemniej jednak, aby nie popaść w rutynę przygotowałam pieczony schab w ostrej marynacie w towarzystwie słodko kwaśnych żurawin połączonych ze słodkim owocem kaki. Efekt? Musicie już się sami przekonać

Z Hrabiną w kuchni
Makaron penne z pesto i cukinią 138

marki Provitus. To znana polska firma, która od 1988 roku produkuje pyszne przetwory warzywne i gotowe dania. W swoim asortymencie posiada między innymi kiszoną kapustę, marynowane grzyby, ogórki, chrzany, marynaty i pesto. Ich produkty znajdziecie na półkach wiodących sieci handlowych w całej Polsce. Makaron penne z pesto i cukinią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne 1 cebula

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet drobiowy z grzybami i suszonymi śliwkami 149

lodówki. Grzyby zalać 1 litrem wody i gotować przez 10 minut. Odcedzić, a płyn zachować. W dużym garnku rozgrzać 1/2 kostki masła, przyrumienić kurczaka, cebulę i czosnek z marynaty. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i pokroić w grubą kostkę. Dorzucić do kurczaka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Zalać wywarem z grzybów i dolać taką ilość wody

My simple kitchen
szaszłyki drobiowe z piekarnika... 139

przygotować pieczarki, cebule, papryki, cukinię, pokroić na kawałki, talarki. Na patyczki nadziewać na przemian mięsko, warzywa, układać na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować szaszłyki mocno resztą marynaty. Piekarnik nagrzany na 220C opcja grill góra/dół, wstawić blachę i piec około 40 minut, szaszłyki obrócić dołem do góry i jeszcze piec około 10 minut na termoobiegu

W Mojej Kuchni Lubię
Kanie w zalewie orientalnej 90

czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, kaffir, przyprawę, sos mango, sól wędzoną, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę

R'n'G Kitchen
Medaliony z polędwicy z dynią w sosie grzybowym 99

śmietany 18 % gęstej natka pietruszki Medaliony: Polędwice oczyszczam z białej błony. Kroję na kawałki 4 cm. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej i zostawiam w marynacie na godzinę albo dłużej. Każdy kawałek mięsa owijam plastrami boczku. Dynię razem ze skórą kroję w małą kostkę. Dynię posypuję solą, pieprzem, dodaję dwie łyżki oliwy, zioła. Układam na wierzchu każdego

wesoła kuchnia
kalafior z piekarnika... 164

pieczenia w piekarniku) wsypać przyprawę do kurczaka pikantną, curry (kolor i smak), czosnek suszony, kucharka, pieprz ziołowy, wlać olej, przyprawę w płynie i dobrze wymieszać. Różyczki kalafiora włożyć do marynaty, wymieszać i zostawić na parę godzin. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, miskę z kalafiorem szczelnie przykryć srebrną folią (inne naczynie jeśli ma to pokrywką) i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone nuggetsy z kurczaka 473

misce mieszamy mleko z jajkiem, mąką i przyprawami na jednolitą masę. Do masy wkładamy mięso i dokładnie mieszamy *** *** Płatki kukurydziane kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze *** *** Kawałki mięsa wyjmujemy z marynaty i obtaczamy w płatkach *** *** Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy mięso w panierce *** *** Mięso spryskujemy lub smarujemy oliwą *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Krem z dyni i ciecierzycy 114

polędwiczka wieprzowa w sosie sojowym i musztardzie. Polędwiczkę kroję w plastry i ugniatam dłonią. Smaruję musztardą i polewa sosem sojowym. Odstawiam na trochę – gdy mam czas, leży w marynacie nawet całą noc. Jeśli nie – leży tyle, ile może. Czasem kilka minut ;) Na rozgrzaną patelnię wylewam niewielką ilość oleju, dodaję sos sojowy i mięso. Smażę krótko z dwóch stron

Kucharzyca
Udka o zapachu Prowansji 150

którym będziemy blendować składniki. Następnie obieramy czosnek.  Ząbki wrzucamy do ziół. Do tego wlewamy olej, doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką.  Dokładnie mieszamy. Udka obtaczamy w ziołowej marynacie. Możemy przykryć folią aluminiową i wkładamy do lodówki na 2h. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni, wkładamy udka do pieczenia. Kiedy skórka ładnie się zarumieni możemy obniżyć temperaturę

Kuchnia moimi oczami
Karkówka po flisacku 144

obtoczenia mięsa olej do smażenia     *** Mięso kroimy w plastry i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i majerankiem *** *** Musztardę mieszamy z miodem i przeciśniętym czosnkiem. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i odkładamy na minimum pół godziny, aby przeszło przyprawami. Po tym czasie karkówkę obtaczamy z dwóch stron w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso

Blog z Apetytem
Zatoka Mew: domki z widokiem na morze- recenzja z pobytu 150

Zatoki Mew. Na przystawkę była wykwintna zupa rybna z dorsza, krewetek, przygotowana w specjalnym kociołku. Z grilla serwowaliśmy kurczaka marynowanego w jogurcie z imbirem, steki z karkówki w marynacie z gorczycy oraz kiełbaski od lokalnego rzeźnika. Jako dodatek przygotowaliśmy sałatkę z grillowanych warzyw z batatem i pomidory z dużą ilością ziół i kuskusem (zioła pochodziły z naszego tarasu

kuron.com.pl
Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 84

Dodajemy majonez. 3.    Wsypujemy czosnek. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 5.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę. 6.    Obtaczamy w mące. 7.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 8.    Panierujemy w bułce tartej. 9.    Smażymy

Kulinarna Chwila
Tymiankowe schabowe z papryką 126

drobno, przekładamy do jogurtu. 6.    Paprykę kroimy bardzo drobno i również dodajemy do jogurtu. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. 8.    Mięso moczymy w marynacie. 9.    Następnie obtaczamy w mące. 10.                     Zanurzamy w roztrzepanym

Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 133

oraz solą. 3.    Do miski wlewamy jogurt. 4.    Dodajemy majonez. 5.    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach. 6.    Dodajemy do marynaty. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. 8.    Zanurzamy każdy kawałek mięsa. 9.    Obtaczamy w mące

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania