marynata - 6549 przepisów (strona:228/437)

Śledzie po szlachecku 179

charakterystyczny smak i intensywny zapach, że aby przygotować z nich coś smacznego nie potrzebujemy zbyt wielu dodatków. Jednak obojętnie co to jest, czy sałatka, czy śledzie w sosie lub marynacie to podstawowym dodatkiem do takiego dania jest cebula. Świetnie w połączeniu ze śledziami sprawdzają się również grzybki i ogórki konserwowe. Na bazie tych składników zrobione są śledzie po szlachecku. Dodatkowo

Danka Pichci
Pomysły na niedzielny obiad – 10 przepisów 68

gębie” jest tu naprawdę na miejscu. Czytaj dalej TRADYCYJNIE: Kurczak pieczony na szybko Kurczak marynowany w maślance to najprostszy przepis na soczyste, przyrumienione pieczyste. Wszystko za sprawą super marynaty. Ważny jest też sposób pieczenia kurczaka, dzięki któremu i udka i piersi pieką się w tym samym tempie. Czytaj dalej AZJATYCKIE SMAKI: Błyskawiczny kurczak teriyaki Danie gotowe w 15 minut

Niedzielny kucharz
Śledzie z suszonymi owocami, czyli świąteczne śledzie tutti frutti 91

odwracamy, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły i zrównoważyły.    Śledzie z suszonymi owocami marynują się w słoju Więcej przepisów na śledzie: Śledzie z suszoną żurawiną , Śledzie w marynacie octowej , Wigilijne śledzie z oliwą i sokiem cytrynowym Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie: Wigilijna kapusta z grzybami , Krokiety orzechowe , Kotlety z suszonych grzybów , Pierniki z żytniej mąki , Staropolski piernik

Korniszonki
Dziś dla odmiany obiadek -mięsko pieczone 120

20dag 2 kopiate łyżki majeranku 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka papryki słodkiej 4łyżki oleju 1 łyżka cukru ,1 łyżka miodu .1/2 opakowania żurawiny ,troszkę szpinak sól,pieprz przygotować marynatę i mięso nasmarować zostawić na 24 godziny potem pieczemy w piekarniku w pojemniku żaroodpornym 90 min. Przyprawy czyli majeranek ,olej ,miód, paprykę, sól, pieprz, dajemy do miski nacieramy mięso zostawiamy

Moje Wyroby
Pieczone ziemniaki z sosem śmietanowo-czosnkowym 49

sosem śmietanowo-czosnkowym. Składniki oraz sposób przygotowania: Umyte ziemniaczki ponacinałam (ułatwiłam sobie wkładając każdego na dużą łyżkę, w ten sposób uniknęłam przecięcia całego ziemniaka). Każdego posmarowałam pędzelkiem wcześniej zrobioną marynatą (oliwa z oliwek, czosnek, sól morska, pieprz, tymianek, papryka). Przez 40 minut piekłam w piekarniku rozgrzanym do 180°C (przykryłam folią aluminiową) i kolejne 30 minut w 200°C już

Wasze Przepisy
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 92

godziny zalewamy zimną wodą. Suszoną żurawinę płuczemy i zalewamy ciepłą wodą. Jeżeli śledzie będziemy marynować dłużej niż 2 dni żurawiny nie musimy namaczać - wilgoci nabierze z marynaty. Wymoczone śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w niewielki cząstki. Cebulę kroimy w piórka. W litrowym słoju układamy warstwami śledzie, cebulę oraz żurawinę. Dodajemy przyprawy. Wszystko zalewamy olejem z sokiem z cytrynowym

Korniszonki
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 143

godziny zalewamy zimną wodą. Suszoną żurawinę płuczemy i zalewamy ciepłą wodą. Jeżeli śledzie będziemy marynować dłużej niż 2 dni żurawiny nie musimy namaczać - wilgoci nabierze z marynaty. Wymoczone śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w niewielki cząstki. Cebulę kroimy w piórka. W litrowym słoju układamy warstwami śledzie, cebulę oraz żurawinę. Dodajemy przyprawy. Wszystko zalewamy olejem z sokiem z cytrynowym

Gotujemy i jemy
Domowa szynka w szynkowarze 61

Dodaj do koszyka DOMOWA SZYNKA Z SZYNKOWARU Zobacz też te przepisy: –  domowa biała kiełbasa –  swojska wędzona kiełbasa – domowy baleron Przygotowanie: 30 minut przygotowanie marynaty, 5 dni marynowanie, 90 minut parzenie, 24h chłodzenie Składniki: – 1,2-1,4 kg szynki (waga kawałka powinna być dopasowana do pojemności Twojego szynkowaru) – 3-4 ząbki czosnku – 3-4 listki laurowe

nietylkopasta.pl
Rolowany boczek pieczony 95

boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem. Boczek marynowałam 24 godziny a do marynaty dodałam sos od Ostre Dzieje . Kupicie tam nie tylko ten ale i inne fajnie skomponowane sosy. Sos ten jest na bazie słodkich śliwek węgierek, octu jabłkowego, czerwonej cebuli z dodatkiem

Ewa w kuchni
Śledzie po Kaszubsku z Przepisu Babci 80

dość duże kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do miski wsypać pokrojoną w krążki cebulę, odsączoną kukurydzę i fasolę, a także pokrojoną w kostkę paprykę oraz śledzie. Śledzie mieszamy razem z marynatą. Gotowe śledzie po kaszubsku szczelnie zamykamy. Umieszczamy w lodówce. Śledzie będą gotowe po dwóch dniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie po Kaszubsku z Przepisu Babci pochodzi

Przepiski.pl
Śledzie po żydowsku 1015

wymieszać do połączenia składników. Filety śledziowe wyjąć z wody (lub mleka). Osuszyć. Pokroić na kawałki o około 1,5-2 cm długości. Pokrojone kawałki śledzi przełożyć do słoika z marynatą. Delikatnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Po tym czasie śledzie po żydowsku nadają się do spożycia. Polecam wypróbować przepis na śledzie po francusku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci
Udka kurczaka w rozmarynie (z pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi) 83

mielona słodka papryka sól, pieprz W miseczce mieszamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz. Oczyszczone udka wkładamy do worka do pieczenia, dokładnie nacieramy marynatą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Pieczarki kroimy na pół lub – jeśli są większe – na ćwiartki. Do zamarynowanego mięsa dodajemy pieczarki (część można odłożyć i dodać

Smaki Na Talerzu
Śledzie marynowane w musztardzie 78

Próbujemy. Jeśli naszym zdaniem należy dodać jeszcze musztardy, dokładamy jedną jej łyżkę i ponownie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekany koperek. Ostatecznie mieszamy. 3. W marynacie dokładnie kąpiemy śledzie i zostawiamy na kilkanaście minut. Następnie wyjmujemy na talerz. Do pozostałej zalewy wkładamy cebulkę i mieszamy. 4. Do słoika w którym śledzie będą się „przegryzać

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania