przy gotowaniu dla dzieci ma bardzo duże znaczenie) oraz szybkość obróbki. Z mielonego indyka robię ulubione klopsiki Emilki, z udźca drugie ulubione danie- kotleciki w panierce, albo piekę w marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, miodu i octu balsamicznego, a na szyjkach i skrzydełkach robię wywary do zup. Zawsze jednak chętnie poznaję nowe przepisy i inspiracje, i tak było
Cooking for EmilyPyszna pieczeń z karkówki dla całej rodziny. Prosta ale aromatyczna marynata na bazie sosu sojowego, musztardy francuskiej i miodu, nadają jej wyjątkowy smak. Nie wymaga dużo pracy - przygotujesz ją w kilka minut i już tylko czekasz aż się upiecze. Mięciutka i soczysta, idealna na obiad. Można podać ją z ziemniaczkami, lub ryżem co kto lubi, polecam gorąco
Swojskie jedzonkoprzypraw. Dodajemy cukier, a kiedy się rozpuści, dolewamy ocet i na chwilę jeszcze zagotowujemy. Śliwki rozcinamy wzdłużnie na płaskie połówki i usuwamy pestki. Układamy owoce w słoikach, zalewamy gorącą marynatą (bez przypraw) i zakręcamy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Na koniec upewniamy się, że pokrywki zimnych już słoików są lekko zapadnięte do środka (warunek bezpiecznego długiego przechowywania przetworu). Przez Brygida Kulinarna Pokusa
Kulinarna Pokusazalewie, która trafia do słoików z gruszkami. W ten sposób możemy mocno “przedobrzyć” zarówno z goździkowym aromatem, jak i doprowadzić do tego, że z czasem marynata i owoce mocno ściemnieją. I wreszcie wybór samych gruszek. Istnieje bowiem wiele ich odmian różniących się smakiem (w tym zawartością cukru), aromatem, wyglądem czy też miękkością/twardością. To również pozostawiamy
Kulinarna Pokusafarszem, polać ketchupem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 220st przez 15-20 minut. Ziemniaki powinny się ładnie przyrumienić. Podawać gorące. Ja podałam je razem z “Pieczonymi nugetsami w marynacie jogurtowej” i sałatką. Smacznego! Czytaj więcej: Krwiste ziemniaki w łupinie Nigelli :) The post Krwiste ziemniaki w łupinie Nigelli :) appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjaoregano. 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczki kurkumy 2 gałązki świeżego oregano szczypta soli, szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu Obtoczyć piersi z kurczaka w marynacie i odstawić na minimum 15 minut. W międzyczasie wyszorować ziemniaki, przekroić na połówki (i na ćwiartki, jeśli potrzeba) , zalać zimną wodą, zagotować. Wsypać sól, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować
Moja Delicjacytryny 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki majeranku 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie sól -mało, pieprz kolorowy Przygotowanie: Indyka pozbawionego wyraźnych, zgrubiałych błon przyprawiamy solą i pieprzem. Sporządzamy marynatę z oliwy, musztardy soku z cytryny i przetartego czosnku. Smarujemy filet z każdej strony. Następnie obsypujemy kurkumą oraz utartymi w moździerzu ziołami (listek, ziele, majeranek). Indyk marynuje się przez noc. Następnie
Kuchnia po mojemułyżeczkę słodkiej papryki i ziół prowansalskich, pół łyżeczki ostrej papryki oraz po szczypcie pieprzu i czosnku) *** *** Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite, gęste ciasto *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa pokrył się ciastem *** *** Całość odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można zostawić nawet na całą noc). Na około 20 minut przed smażeniem
Blog z Apetytemjędrny, słodki, prawie bez kwaśnej nuty. Delikatny – szczególnie przekonają się do niego dzieci; gwarantuję Wam, że tu nie będą się miały o co krzywić przy jedzeniu! Na sałatki, pasty, marynaty, do przetworzenia – ma dużo „mięcha”. Nie pozwalajcie mu przejrzeć na krzaku albo co gorsza – przeleżeć na blacie. Ma tendencję do robienia się mączystym. Zerwany w odpowiednim momencie jest naprawdę fajny
Karo in the Kitchenpowinien leżeć po zerwaniu – robi się mączysty i traci aromat. Dużo suchej masy predestynuje go do suszenia i zalewania oliwą, do uzupełnienia sałatki i na zielone salsy czy marynaty. 3,140g z krzaczka i jeszcze sporo zielonych na dżem. 82 Everett’s Rusty Oxheart – USA, 80, 180, G, T Pomidor stworzony przez Toma Wagnera (Tater Mater Seeds), wprowadzony do obrotu
Karo in the KitchenSos z papryki i pomidorów do makaronu. Czas przetworów na zimę zaczął się , podam Wam szybki i prosty przepis na sos z papryki, pomidorów i czosnku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięumieść w nacięciach w serze. 4. Przełóż ser na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekaj przez 10min. w 180*C. Prażone orzechy: 1. Orzechy połącz ze składnikami marynaty i wysyp na blaszkę. 2. Praż w piekarniku przez 5 min. w 180*C. Gorące jeżyny: 1. Jeżyny umieść w małym rondelku z miodem i podgrzewaj do momentu, aż puszczą
Kuchnia w Słońcu Skąpanacarpaccio w lodówce. Smacznego! Carpaccio z buraka sprawdzi się idealnie jako lekka kolacja albo pyszna przystawka. Jestem pewna, że Wam zasmakuje Spróbuj także: szybkie mini roladki, pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej , najzdrowszy sok świata z buraka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł
Natka Pietruszkinich tłuszcz. Następnie skóry wyrzucić. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić dynię, wymieszać. Po chwili wlać wodę i gotować aż dynia będzie miękka. Zdjąć wszystko z patelni. Na patelnię wlać marynatę z mięsa, dodać pastę curry. Gotować 1 minutę, dodać mięso i smażyć 4-5 minut. Co chwilę zamieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos rybny, cukier, listki keffir, dynię, posiekane papryczki chili
Kuchnia Pokoleńkomentarzu, chętnie poznam Wasze inspiracje kulinarne! Te mini roladki mogą występować także w roli kolacji, nie muszą być wykorzystane tylko podczas imprez. Spróbuj także: biszkopty serowe, pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej, mini roladki z cukinii, grzaneczki w stylu włoskim, amarantusowo-kokosowe ciasteczka z rodzynkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku
Natka Pietruszki