marynata - 6549 przepisów (strona:231/437)

Śliwki w zalewie octowej 112

przypraw. Dodajemy cukier, a kiedy się rozpuści, dolewamy ocet i na chwilę jeszcze zagotowujemy. Śliwki rozcinamy wzdłużnie na płaskie połówki i usuwamy pestki. Układamy owoce w słoikach, zalewamy gorącą marynatą (bez przypraw) i zakręcamy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Na koniec upewniamy się, że pokrywki zimnych już słoików są lekko zapadnięte do środka (warunek bezpiecznego długiego przechowywania przetworu). Przez Brygida Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Gruszki marynowane słodko-kwaśne 102

zalewie, która trafia do słoików z gruszkami. W ten sposób możemy mocno “przedobrzyć” zarówno z goździkowym aromatem, jak i doprowadzić do tego, że z czasem marynata i owoce mocno ściemnieją. I wreszcie wybór samych gruszek. Istnieje bowiem wiele ich odmian różniących się smakiem (w tym zawartością cukru), aromatem, wyglądem czy też miękkością/twardością. To również pozostawiamy

Kulinarna Pokusa
Krwiste ziemniaki w łupinie Nigelli :) 89

farszem, polać ketchupem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 220st przez 15-20 minut. Ziemniaki powinny się ładnie przyrumienić. Podawać gorące. Ja podałam je razem z “Pieczonymi nugetsami w marynacie jogurtowej” i sałatką. Smacznego! Czytaj więcej: Krwiste ziemniaki w łupinie Nigelli :) The post Krwiste ziemniaki w łupinie Nigelli :) appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Młode ziemniaczki z piersią z kurczaka marynowanej w kurkumie i oregano, z mizerią z ogórków 92

oregano. 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczki kurkumy 2 gałązki świeżego oregano szczypta soli, szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu Obtoczyć piersi z kurczaka w marynacie i odstawić na minimum 15 minut. W międzyczasie wyszorować ziemniaki, przekroić na połówki (i na ćwiartki, jeśli potrzeba) , zalać zimną wodą, zagotować. Wsypać sól, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować

Moja Delicja
Na kanapki: Indyk gotowany w kurkumie 111

cytryny 1/2 łyżeczki kurkumy 2 łyżki majeranku 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie sól -mało, pieprz kolorowy Przygotowanie: Indyka pozbawionego wyraźnych, zgrubiałych błon przyprawiamy solą i pieprzem. Sporządzamy marynatę z oliwy, musztardy soku z cytryny i przetartego czosnku. Smarujemy filet z każdej strony. Następnie obsypujemy kurkumą oraz utartymi w moździerzu ziołami (listek, ziele, majeranek). Indyk marynuje się przez noc. Następnie

Kuchnia po mojemu
Serowe nuggetsy z kurczaka 182

łyżeczkę słodkiej papryki i ziół prowansalskich, pół łyżeczki ostrej papryki oraz po szczypcie pieprzu i czosnku) *** *** Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite, gęste ciasto *** *** Kurczaka wkładamy do marynaty i delikatnie mieszamy, aby każdy kawałek mięsa pokrył się ciastem *** *** Całość odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można zostawić nawet na całą noc). Na około 20 minut przed smażeniem

Blog z Apetytem
43 odmiany pomidorów które uprawiałam w tym roku – cz. I 164

jędrny, słodki, prawie bez kwaśnej nuty. Delikatny – szczególnie przekonają się do niego dzieci; gwarantuję Wam, że tu nie będą się miały o co krzywić przy jedzeniu! Na sałatki, pasty, marynaty, do przetworzenia – ma dużo „mięcha”. Nie pozwalajcie mu przejrzeć na krzaku albo co gorsza – przeleżeć na blacie. Ma tendencję do robienia się mączystym. Zerwany w odpowiednim momencie jest naprawdę fajny

Karo in the Kitchen
43 odmiany pomidorów które uprawiałam w tym roku – cz. II 138

powinien leżeć po zerwaniu – robi się mączysty i traci aromat. Dużo suchej masy predestynuje go do suszenia i zalewania oliwą, do uzupełnienia sałatki i na zielone salsy czy marynaty. 3,140g z krzaczka i jeszcze sporo zielonych na dżem. 82 Everett’s Rusty Oxheart – USA, 80, 180, G, T Pomidor stworzony przez Toma Wagnera (Tater Mater Seeds), wprowadzony do obrotu

Karo in the Kitchen
Sos z papryki i pomidorów 99

Sos z papryki i pomidorów do makaronu. Czas przetworów na zimę zaczął się , podam Wam szybki i prosty przepis na sos z papryki, pomidorów i czosnku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekany Camembert z gorącymi jeżynami w miodzie 128

umieść w nacięciach w serze. 4. Przełóż ser na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekaj przez 10min. w 180*C. Prażone orzechy: 1. Orzechy połącz ze składnikami marynaty i wysyp na blaszkę. 2. Praż w piekarniku przez 5 min. w 180*C. Gorące jeżyny: 1. Jeżyny umieść w małym rondelku z miodem i podgrzewaj do momentu, aż puszczą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Carpaccio z buraka 84

carpaccio w lodówce. Smacznego! Carpaccio z buraka sprawdzi się idealnie jako lekka kolacja albo pyszna przystawka. Jestem pewna, że Wam zasmakuje Spróbuj także: szybkie mini roladki, pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej , najzdrowszy sok świata z buraka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł

Natka Pietruszki
Kaczka w sosie curry 83

nich tłuszcz. Następnie skóry wyrzucić. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić dynię, wymieszać. Po chwili wlać wodę i gotować aż dynia będzie miękka. Zdjąć wszystko z patelni. Na patelnię wlać marynatę z mięsa, dodać pastę curry. Gotować 1 minutę, dodać mięso i smażyć 4-5 minut. Co chwilę zamieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos rybny, cukier, listki keffir, dynię, posiekane papryczki chili

Kuchnia Pokoleń
Mini roladki – szybka przekąska 72

komentarzu, chętnie poznam Wasze inspiracje kulinarne! Te mini roladki mogą występować także w roli kolacji, nie muszą być wykorzystane tylko podczas imprez. Spróbuj także: biszkopty serowe, pieczone marchewki w marynacie orzechowo-cynamonowej, mini roladki z cukinii, grzaneczki w stylu włoskim, amarantusowo-kokosowe ciasteczka z rodzynkami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku

Natka Pietruszki
Sos chimichurri 96

natki pietruszki, czosnku, oliwy, oregano oraz octu z wina. Sos podaje się w wersji na świeżo jako dodatek do mięs oraz warzyw. Świetnie sprawdza się także użyty jako marynata. Przepis na sos chimichurri jest bardzo prosty a sam sos robi się ekspresowo. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Sos chimichurri Składniki na sos chimichurri

MeCooks
Projekty trnd - testowanie Jack Links Beef Jerky 118

100G Tradycyjne przyprawiane Zamarynowane paski wołowiny są następnie wędzone i suszone w tradycyjny sposób Zgodnie z tradycyjną rodzinną recepturą, wołowina jest przyprawiana wyselekcjonowanymi składnikami i mieszanką ziół - ta wyjątkowa marynata nadaje jej niezapomnianego smaku. Zdania co do smaku były podzielone. Niestety nie do końca mięsna przekąska przypadła nam do gustu. Gdzie kupisz: Stacje benzynowe : BP, CircleK, Lotos, Amic, Shell Sklepy

W garach u Gosi