Dziś dla odmiany obiadek -mięsko pieczone 23620dag 2 kopiate łyżki majeranku 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka papryki słodkiej 4łyżki oleju 1 łyżka cukru ,1 łyżka miodu .1/2 opakowania żurawiny ,troszkę szpinak sól,pieprz przygotować marynatę i mięso nasmarować zostawić na 24 godziny potem pieczemy w piekarniku w pojemniku żaroodpornym 90 min. Przyprawy czyli majeranek ,olej ,miód, paprykę, sól, pieprz, dajemy do miski nacieramy mięso zostawiamy
Moje Wyroby
Pieczone ziemniaki z sosem śmietanowo-czosnkowym 103sosem śmietanowo-czosnkowym. Składniki oraz sposób przygotowania: Umyte ziemniaczki ponacinałam (ułatwiłam sobie wkładając każdego na dużą łyżkę, w ten sposób uniknęłam przecięcia całego ziemniaka). Każdego posmarowałam pędzelkiem wcześniej zrobioną marynatą (oliwa z oliwek, czosnek, sól morska, pieprz, tymianek, papryka). Przez 40 minut piekłam w piekarniku rozgrzanym do 180°C (przykryłam folią aluminiową) i kolejne 30 minut w 200°C już
Wasze Przepisy
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 151godziny zalewamy zimną wodą. Suszoną żurawinę płuczemy i zalewamy ciepłą wodą. Jeżeli śledzie będziemy marynować dłużej niż 2 dni żurawiny nie musimy namaczać - wilgoci nabierze z marynaty. Wymoczone śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w niewielki cząstki. Cebulę kroimy w piórka. W litrowym słoju układamy warstwami śledzie, cebulę oraz żurawinę. Dodajemy przyprawy. Wszystko zalewamy olejem z sokiem z cytrynowym
Korniszonki
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 197godziny zalewamy zimną wodą. Suszoną żurawinę płuczemy i zalewamy ciepłą wodą. Jeżeli śledzie będziemy marynować dłużej niż 2 dni żurawiny nie musimy namaczać - wilgoci nabierze z marynaty. Wymoczone śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w niewielki cząstki. Cebulę kroimy w piórka. W litrowym słoju układamy warstwami śledzie, cebulę oraz żurawinę. Dodajemy przyprawy. Wszystko zalewamy olejem z sokiem z cytrynowym
Gotujemy i jemy
Domowa szynka w szynkowarze 123Dodaj do koszyka DOMOWA SZYNKA Z SZYNKOWARU Zobacz też te przepisy: – domowa biała kiełbasa – swojska wędzona kiełbasa – domowy baleron Przygotowanie: 30 minut przygotowanie marynaty, 5 dni marynowanie, 90 minut parzenie, 24h chłodzenie Składniki: – 1,2-1,4 kg szynki (waga kawałka powinna być dopasowana do pojemności Twojego szynkowaru) – 3-4 ząbki czosnku – 3-4 listki laurowe
nietylkopasta.pl
Rolowany boczek pieczony 150boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem. Boczek marynowałam 24 godziny a do marynaty dodałam sos od Ostre Dzieje . Kupicie tam nie tylko ten ale i inne fajnie skomponowane sosy. Sos ten jest na bazie słodkich śliwek węgierek, octu jabłkowego, czerwonej cebuli z dodatkiem
Ewa w kuchni
Śledzie po Kaszubsku z Przepisu Babci 139dość duże kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do miski wsypać pokrojoną w krążki cebulę, odsączoną kukurydzę i fasolę, a także pokrojoną w kostkę paprykę oraz śledzie. Śledzie mieszamy razem z marynatą. Gotowe śledzie po kaszubsku szczelnie zamykamy. Umieszczamy w lodówce. Śledzie będą gotowe po dwóch dniach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie po Kaszubsku z Przepisu Babci pochodzi
Przepiski.pl
Śledzie po żydowsku 1777wymieszać do połączenia składników. Filety śledziowe wyjąć z wody (lub mleka). Osuszyć. Pokroić na kawałki o około 1,5-2 cm długości. Pokrojone kawałki śledzi przełożyć do słoika z marynatą. Delikatnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Po tym czasie śledzie po żydowsku nadają się do spożycia. Polecam wypróbować przepis na śledzie po francusku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Danka Pichci
Udka kurczaka w rozmarynie (z pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi) 150mielona słodka papryka sól, pieprz W miseczce mieszamy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, mieloną słodką paprykę oraz sól i pieprz. Oczyszczone udka wkładamy do worka do pieczenia, dokładnie nacieramy marynatą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Pieczarki kroimy na pół lub – jeśli są większe – na ćwiartki. Do zamarynowanego mięsa dodajemy pieczarki (część można odłożyć i dodać
Smaki Na Talerzu
Śledzie marynowane w musztardzie 196Próbujemy. Jeśli naszym zdaniem należy dodać jeszcze musztardy, dokładamy jedną jej łyżkę i ponownie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekany koperek. Ostatecznie mieszamy. 3. W marynacie dokładnie kąpiemy śledzie i zostawiamy na kilkanaście minut. Następnie wyjmujemy na talerz. Do pozostałej zalewy wkładamy cebulkę i mieszamy. 4. Do słoika w którym śledzie będą się „przegryzać
Kuchnia Na Wypasie
Przedstawiam królika 166ziemniaki, Por Czosnek Królika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć królika w marynatę i trzymać w niej najlepiej przez noc. Kiedy dobrze się zamarynuje, do brytfanki dodajemy łyżkę oliwy i wkładamy królika. Energicznie go obsmażamy z każdej strony, Kiedy się zarumieni zmniejszamy
Smaki Przyprawy i Kolory
Pieczarki w cieście marynowane 201Pieczarki smażone w panierce z jajka i maki krupczatki zanurzone w słodko-kwaśnej marynacie. Nadają się zarówno do drugiego dania zamiast surówki jak i jako przystawka na domowe imprezy. Z podanych składników wychodzi ok 20 półlitrowych słoików: 6 kg małych pieczarek 10 jaj 1 kg mąki krupczatki 4 l wody 2 szklanki octu 400 g dobrego koncentratu pomidorowego 14 łyżek
Krylowa Kuchnia
Wołowina po Tajsku 138międzyczasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją (najlepiej zalać go wrzątkiem na 5 min pod przykryciem). Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju sezamowego i wrzucamy zamarynowaną wołowinę wraz z pozostałą marynatą. Dusimy wszystko na średnim ogniu 30 min po czym dodajemy pokrojone pieczarki ,paprykę ,kukurydzę oraz białą cześć dymki. Wlewamy bulion i dusimy wszystko, aż nadmiar wody odparuje a sos się
Niezły Młynek