marynata - 6549 przepisów (strona:227/437)

SAŁATKA WARSTWOWA GYROS 107

umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym, pokroić na nieduże kawałki. W misce wymieszać oliwę z przyprawą gyros. Wrzucić do niej kawałki kurczaka i dokładnie przemieszać tak, by każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić na minimum kilka minut.  sos czosnkowy: - 3 łyżki majonezu - 4 łyżki jogurtu naturalnego (u mnie grecki- gęsty) - 3 ząbki czosnku - 3 łyżki soku z cytryny (pominęłam) - łyżka siekanego

Smaczne Zdrowe
sałatka śledziowa ziemniaczano-paprykowa... 97

matiasy bez moczenia w wodzie pokroić na drobną kostkę, wsypać do miski. Ziemniaki ugotowane w mundurkach pokroić w kostkę i dodać do śledzi. Paprykę z cebulką marynowaną odsączyć z marynaty na sitku i pokroić w kostkę, dodać do śledzi. Wsypać pieprz mielony, groszek zielony odsączony na sitku i wymieszać, wlać olej, wymieszać i zostawić w lodówce - najprostsza sałatka śledziowa smakuje

W Mojej Kuchni Lubię
Imprezowe roladki z szynki dojrzewającej w trzech wersjach 102

stały, więc go wcześniej podgrzałam do rozpuszczenia), doprawiamy całość 2 szczyptami pieprzu i jedną małą szczyptą soli, mieszamy. Wkładamy do miski nasze warzywa i mieszamy ręką, tak by nasza marynata pokryła warzywa. Warzywa układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Warzywa nie powinny się stykać. Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) i pieczemy

Słodkie okruszki
Pierś z kurczaka z czerwonym ryżem 59

marynowane chili garść siemienia lnianego garść szczypiorku 1 łyżeczka soku z cytryny oliwa extra virgin sól (przepis na 3 porcje) Z jogurtu, sosu sojowego, czosnku, curry i rozmarynu robimy marynatę. Zalewamy nią piersi z kurczaka i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień pieczemy mięso w piekarniku w 180 stopniach (można je lekko skropić olejem rzepakowym), około 40 minut

Kardamonovy
Biała kiełbasa pieczona w piwie 65

paru miejscach i marynujemy godzinę w zalewie. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną cebulę (można ją wcześniej krótko podsmażyć), na nią układamy kiełbasy i całość zalewamy marynatą. Pieczemy w 180 stopniach około 45 minut pod folią aluminiową. Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia, odwracając kiełbasę od czasu do czasu, żeby się przyrumieniła z obu stron. Artykuł Biała

Kardamonovy
Kurczak Goa 56

pieprzu 200 ml mleka kokosowego 1 czerwona cebula 1 duży pomidor sól 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła   Kmin rzymski, kurkumę, cynamon i sól mieszamy, dodajemy odrobinę oliwy. Marynatą nacieramy udka, mięso szpikujemy ziarnami pieprzu i odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie masło i oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę cebulę, chwilę smażymy. Dorzucamy

Kardamonovy
Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami 49

słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1/3 łyżeczki garam masala sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje)   Z sosu sojowego, słodkiej papryki, imbiru i odrobiny oleju robimy marynatę, którą zalewamy pierś, odstawiamy na pół godziny. Kaszę płuczemy na sicie i gotujemy al dente (trwa to około 5 minut), odcedzamy. Kurczaka wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy

Kardamonovy
Boczek gotowany 58

wrzątku i gotujemy na minimalnym ogniu (woda nie powinna wrzeć) 1-1,5 godziny. Z papryki, ziół prowansalskich, z drugiej połowy czosnku przeciśniętego przez praskę i oleju robimy marynatę, którą nacieramy ugotowany gorący boczek z każdej strony. Następnie każdy kawałek boczku obsypujemy majerankiem i odstawiamy do ostygnięcia. Artykuł Boczek gotowany pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pieczony królik 74

czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól pieprz W naczyniu żaroodpornym mieszamy musztardę z oliwą, rozdrobnionym czosnkiem i papryką. Królika porcjujemy, solimy, pieprzymy i obtaczamy w marynacie, wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie naczynie z królikiem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy pod przykryciem 45 minut. Po tym czasie dodajemy do niego

Kardamonovy
Pieczona szynka 67

opcjonalnie) 1 łyżka majeranku 2 łyżki oleju sól pieprz Szynkę obficie solimy. Czosnek rozdrabniamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego musztardę, paprykę, ziele angielskie, olej i pieprz, mieszamy. Marynatę wcieramy w mięso i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso wkładamy do rękawa do pieczenia, do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 1,5 godziny

Kardamonovy
Śledzie z Suszonymi Pomidorami i Ziołami 63

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki. Ocet mieszamy z olejem i pozostałymi przyprawami. Śledzie umieszczamy w misce i zalewamy powstałą marynatą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Śledzie z Suszonymi Pomidorami i Ziołami pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Karp z grzybami i warzywami w sosie 76

solą, pieprzem. Ryba: Dzwonka karpia przekładam do miski, dodaję pokrojoną cebulę, sól, pieprz, majeranek, przyprawę do ryb i odstawiam do lodówki najlepiej na noc.Na drugi dzień wyjmuję karpia z marynaty, cebulę wyrzucam. Do naczynia do zapiekania wylewam sos, układam dzwonka karpia, w środek każdego dodaję warzywa z grzybami. Wcześniej je odmroziłam doprawiałam solą, pieprzem, dodałam natkę pietruszki. Piekarnik nagrzewam

wesoła kuchnia
Gotowany , peklowany schab w ziołach 104

godzin. Naczynie , w ktorym trzymacie mięso należy zakryć, żeby nie dostało tam żadne bakterie. Po wyjęciu mięsa z zalewy osuszam je . Z oleju, sprasowanego czosnku i ziół robię marynatę dodatkową, którą nakładam na mięso. Tak przygotwany kawałek wkładam do rekawa do pieczenia i gotuję ok. godziny na kilogram mięsa

Kuchnia Pełna Emocji
Schab ze śliwką 81

łyżka Papryka słodka łyżeczka Pieprz czarny mielony łyżeczka śliwki suszone 200 g Przygotowanie: Kulki jałowca rozgnieść w moździerzu lub za pomocą noża. Wmieszać z pozostałymi przyprawami przygotowując marynatę. Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy schab z każdej strony.  Za pomocą długiego wąskiego noża robimy nacięcie na wylot schabu. Do środka wciskamy śliwki. ( Jeśli zostanie nam odrobinę mieszanki

Kulinarne przygody
Sos romesco 102

wędzoną, oliwę oraz ocet sherry. Zmiksować na jednolitą, kremową konsystencję. Sos podawać zimny. Sos romesco Warto wiedzieć robiąc sos romesco. Do przygotowania sosu sięgnąć można także po paprykę marynowaną. Marynata nie powinna jednak zawierać zbyt dużo octu. Ja upiekłam paprykę w piekarniku. Do pieczenia wybrałam słodką, bardzo dojrzałą paprykę czerwoną. Każdą paprykę przekroiłam na pół a następnie ułożyłam na blasze

MeCooks

Proponowane wyszukiwania