UDZIEC Z INDYKA W MUSZTRDZIE 155Soczysty,aromatyczny udziec z indyka to coś co bardzo lubimy. To mięsko pojawia się u Nas dosyć często więc kombinuję z marynatą by się Nam szybko nie znudziło. Tym razem wyszło przepysznie więc przepisem się dzielę. Wyjęłam kość z udźca by część przeznaczyć na kanapki. Składniki : 1,5 kg udźca 3 łyżki musztardy francuskiej
Niespełnione zdolności kulinarne
9 sposobów na dekorowanie przestrzeni nad szafkami 118porządku, należy to robić mądrze. Ustawiaj słoiki lub ceramiczne butelki w porządku rosnącym, układaj książki kucharskie starannie według kuchni, umieszczaj kolorowe kosze do przechowywania butelek wina lub zapasów marynat – jest tak wiele rzeczy, które możesz zrobić. Dodaj ciekawe miejsce Tapeta może wypełnić przestrzeń i działa, tworząc ciekawy punkt centralny, a dzieła sztuki, które nie mogą znaleźć się nigdzie indziej
ProstePesto.pl
Fajita 159szczypta słodkiej papryki -sól, pieprz Przygotowanie Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w paski. W misce wymieszać sok z limonki, 2 łyżeczki oleju i przyprawy. Do tak przygotowanej marynaty włożyć mięso i wymieszać. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Cebulę i papryki pokroić w nieduże paski. Na patelni rozgrzać pozostały olej. Podsmażyć filet kurczaka na złoto. Dodać
Zielona Kuchnia
Tofu w sosie hoisin z brokułami 141wreszcie dopadłem i odpieczętowałem, to w ciągu ostatniego tygodnia nie było dnia, żebym go nie użył 😅 Zastanawiasz się co jeszcze możesz przygotować z tofu? Polecam Wam pieczone tofu w marynacie , ryż z orzechowym tofu , paluszki bezrybne oraz… obserwowanie mnie regularnie tutaj oraz na Instagramie . Już niedługo kolejne pyszności! Artykuł Tofu w sosie hoisin z brokułami pochodzi z serwisu Blendman.pl
Blendman
Suszone plastry cukinii w oliwie do słoików 240przyprawami i oliwą jaką akurat mam, nie trzymam się sztywno przepisu tylko wciąż odkrywam nowe smaki. W tym roku dodałam domowy ajvar i już się cieszę na tą nową marynatę. Jest trochę zabawy z opiekaniem plastrów cukinii ale kto raz spróbował ten z pewnością chętnie wróci do tego przepisu. Żaby suszenie szło sprawnie i w miarę szybko zawsze suszę plastry
Apetyczna babeczka
Ocet z młodych jabłek 150nawet 3 tygodnie), wyrzucam jabłka a ocet odstawiam na kolejne 2 tygodnie, zeby osad z drożdży opadł na dno. Zlewam tylko klarowny płyn. Taki domowy ocet można stosować do marynat albo też pić na czczo z miodem przy diecie odchudzajacej. Na zdrowie. Do octu możemy dodać płatki kwiatów, które dodadzą aromatu i właściwości leczniczych. Często korzystam z aksamitek, które wystarczy
prawdziwe jedzenie
Indiańska lemoniada 161wielu potraw począwszy od sałatek i sosów na bazie jogurtu, po pieczone lub grillowane mięsa, ryby i warzywa. Jest jednym ze składników popularnej bliskowschodniej mieszanki przypraw zaatar oraz marynat do mięsa. Może być także dodawany do ryżu, kebabów i falafela. W Arabii Saudyjskiej, innych krajach Bliskiego Wschodu i w Turcji bardzo często zastępuje cytrynę lub ocet. Właściwości zdrowotne sumaka Sumak
Cztery Fajery
Idealna marynata do grillowanej karkówki wg przepisu taty 1849miseczki przeciskamy ząbki czosnku przez praskę, dodajemy olej, miód, ketchup,musztardę. Wsypujemy przyprawę i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. do naczynia żaroodpornego lub większej miski przekładamy mięso, wlewamy marynatę i rękami dokładnie mieszamy aż mięso równomiernie się połączy z przyprawami., gotową karkówkę odstawiamy do lodówki na minimum godzinę do zamarynowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PL
Kurczak jogurtowy – idealny na grilla FIT 158proszku – 1 łyżeczka papryki słodkiej – ½ łyżeczki soli – ½ łyżeczki pieprzu – ⅓ łyżeczki papryki ostrej Mięso kroimy w plastry. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą w misce. Do powstałej marynaty wkładamy plastry mięsa, mieszamy, szczelnie zamykamy i umieszczamy w lodówce na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Grillujemy z obu stron, aż mięso będzie rumiane i upieczone
Be Fit Be Strong
Filet z Kurczaka Zapiekany w Ziołach 127posiekaną pietruszkę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy do miski z przyprawami. Mieszamy, a następnie odkładamy do lodówki, aby przeszło marynatą. Najlepiej przygotować je z dnia na dzień. Zamarynowanego kurczaka pieczemy w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia w temperaturze 200 stopni, przed 25 minut. Tak przygotowane mięsko podałam z frytkami, również zapiekanymi
Przepiski.pl
Sałatka z kurczakiem, awokado i jabłkiem 150równie soczystej marchewce i papryce i podpieczonym słoneczniku. Sałatka z kurczakiem, awokado i jabłkiem inspirowana jest przepisem z bloga Minimalistbaker.com Spróbuj innych przepisów z sosem zielonej bogini: kurczaka w marynacie green goddes oraz sałatkę z dresingiem zielonej bogini z grillowanym w piekarniku schabem Składniki: Pierś z kurczaka 1 awokado 1 jabłko 1 pęczek rzodkiewki 1 mała czerwona papryka 1 marchewka
Niedzielny kucharz