marynata - 6549 przepisów (strona:236/437)

Piersi z kurczaka w sosie z dwóch rodzajów papryk i szpinaku FIT 78

czasie skórka powinna łatwo odchodzić od papryk, obieramy je wszystkie. Mięso kroimy w kostkę, a w małej miseczce łączymy oliwę, paprykę słodką i chili, sól oraz pieprz. Tak przygotowaną marynatą obtaczamy mięso i odstawiamy. Paprykę pieczoną i marynowaną blendujemy na gładki sos. Cebulę kroimy w kostkę. Kurczaka obsmażamy na patelni, gdy już będzie gotowy – ściągamy go z patelni

Be Fit Be Strong
Ryba po japońsku 110

schłodziłam w lodówce. Rybę podajemy co najmniej po kilku godzinach chłodzenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na dania rybne, np.: smażona ryba z marynaty (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/smazona-ryba-z-marynaty.html), ryba smażona w cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-smazona-w-ciescie.html), ryba po grecku z porem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-grecku-z-porem.html), ryba po grecku z papryką

Waniliowe Improwizacje
Ryba po grecku ze świeżymi pomidorami 69

lodówce. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na dania rybne, np.: ryba po japońsku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-japonsku.html), smażona ryba z marynaty (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/smazona-ryba-z-marynaty.html), ryba po grecku z porem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-grecku-z-porem.html), ryba po grecku z papryką (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-grecku-z-porem.html), tradycyjna ryba po grecku (link

Waniliowe Improwizacje
Ryba po grecku w sosie słodko - kwaśnym 111

godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do skorzystania z innych moich przepisów na dania rybne, np.: ryba po japońsku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-japonsku.html), smażona ryba z marynaty (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/smazona-ryba-z-marynaty.html), ryba po grecku z porem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-grecku-z-porem.html), ryba po grecku z papryką (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/ryba-po-grecku-z-porem.html), tradycyjna ryba po grecku (link

Waniliowe Improwizacje
Królik duszony w aronii i cynamonie 71

szklanki soku wiśniowego łyżka miodu szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej Mięso zamarynuj w oliwie, occie, zmielonych goździkach, cynamonie, pieprzu i kardamonie przez 1 dzień. Wyjmij kawałki mięsa z marynaty i obsmaż na oliwie z obu stron - na rumiany kolor. Królika przełóż do garnka, zalej pozostałą zalewą i dodaj owoce aronii, sok wiśniowy oraz łyżkę miodu. Duś wszystko pod przykryciem

Gary Bez dna
Pieczone golonki indycze 80

czosnek * ketchup * olej * sól, pieprz czarny * cebula * tymianek Czosnek przecisnęłam przez praskę, tymianek starłam w moździerzu, wymieszałam wszystko z odrobiną keczupu i oleju. Dodałam sól, pieprz. Golonki natarłam przygotowaną marynatą i odstawiłam do lodówki na noc. Na drugi dzień zamarynowane golonki przełożyłam do naczynia żaroodpornego. Dodałam cebulę pokrojoną w talarki i tak piekłam do miękkości. Zajęło

Pieprzyć z Fantazją
Świąteczna ryba w warzywach 155

ognia i dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę, mieszamy ** *** Warzywa wykładamy równomiernie na usmażonej rybie *** *** Wszystkie składniki zalewy umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Sól i cukier dodajemy do smaku *** *** Gorącą marynatą zalewamy rybę z warzywami i odkładamy do przestudzenia *** *** Po wystudzeniu danie wkładamy do lodówki. Ryba smakuje najlepiej po 2 dniach od przygotowania, kiedy składniki się przegryzą *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Śledzie korzenne 78

muszkatołową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. 5. Śledzie wyjąć z wody, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Na dnie słoika ułożyć trochę cebuli, kilka kawałków śledzi i polać 1-2 łyżkami marynaty. W ten sposób postępować do wyczerpania składników. Śledzie przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 dni.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Schab z żurawinami i owocem kaki 91

pieczonego schabu, najczęściej ze śliwką w roli głównej. Zresztą sama jestem wielką fanką tej klasyki. Niemniej jednak, aby nie popaść w rutynę przygotowałam pieczony schab w ostrej marynacie w towarzystwie słodko kwaśnych żurawin połączonych ze słodkim owocem kaki. Efekt? Musicie już się sami przekonać

Z Hrabiną w kuchni
Makaron penne z pesto i cukinią 108

marki Provitus. To znana polska firma, która od 1988 roku produkuje pyszne przetwory warzywne i gotowe dania. W swoim asortymencie posiada między innymi kiszoną kapustę, marynowane grzyby, ogórki, chrzany, marynaty i pesto. Ich produkty znajdziecie na półkach wiodących sieci handlowych w całej Polsce. Makaron penne z pesto i cukinią Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne 1 cebula

Kulinarne przygody Gatity
Pasztet drobiowy z grzybami i suszonymi śliwkami 134

lodówki. Grzyby zalać 1 litrem wody i gotować przez 10 minut. Odcedzić, a płyn zachować. W dużym garnku rozgrzać 1/2 kostki masła, przyrumienić kurczaka, cebulę i czosnek z marynaty. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i pokroić w grubą kostkę. Dorzucić do kurczaka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Zalać wywarem z grzybów i dolać taką ilość wody

My simple kitchen
szaszłyki drobiowe z piekarnika... 124

przygotować pieczarki, cebule, papryki, cukinię, pokroić na kawałki, talarki. Na patyczki nadziewać na przemian mięsko, warzywa, układać na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować szaszłyki mocno resztą marynaty. Piekarnik nagrzany na 220C opcja grill góra/dół, wstawić blachę i piec około 40 minut, szaszłyki obrócić dołem do góry i jeszcze piec około 10 minut na termoobiegu

W Mojej Kuchni Lubię
Kanie w zalewie orientalnej 80

czasie cebule kroimy w piórka, przekładamy do garnka, dodajemy ketchup, gorczycę, ocet, kaffir, przyprawę, sos mango, sól wędzoną, miód i wodę (1 litr ), zagotowujemy. Do słoików przekładamy kanie, zalewamy marynatą. Słoiki pasteryzujemy w piekarniku 130°C przez godzinę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania