łyżka płynnego miodu * 2 łyżki oleju * 1 łyżeczka kurkumy * pół łyżeczki soli Wykonanie: W naczyniu żaroodpornym umieścić musztardę francuską, miód, olej, kurkumę i sól. Wszystko razem wymieszać. Do marynaty dołożyć piersi z kurczaka, obtoczyć je z obu stron w musztardzie. Tak przygotowane mięso odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik nagrzać do 170'C, piec piersi około
Zrób to smaczniePyszna pieczona szynka dla wszystkich miłośników chudego mięsa.Szynka pozostawiona w marynacie na dobę z mieszanką różnych ziół po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Jako dodatek proponuję tarty chrzan i świeże pieczywo. Składniki 1 kg szynki 1 łyżka soli kilka gałązek świeżego tymianku łyżka rozmarynu świeżego lub suszonego łyżka suszonego oregano łyżka majeranku kilka ziaren kolorowego pieprzu … Czytaj dalej Szynka marynowana
gotuj ze mnąPomidory krojone w puszce (400 g) 2 łyżki suszonej włoszczyzny 3 listki laurowe 5 ziela angielskiego Natka pietruszki Łyżka majeranku Przyprawy do marynaty ( wg własnego smaku) Knorr czerwony do mięs Czosnek sól Biały pieprz Pomidory suszone z czosnkiem i bazylią Papryka wędzona olej Najpierw myje
Takie tam pichcenieostrej papryki sól 4 łyżeczki masła 4 łyżek oleju Sposób wykonania: Mięso kurczaka wkładamy do miski. Jogurt łączymy z pastą curry, zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem, papryką i solą. Tak powstałą marynatą zalewamy mięso. Mieszamy aby każdy kawałek był równomiernie nią pokryty. Odkładamy do lodówki na noc (lub na co najmniej 2 godziny) do lodówki. Dno blachy lub naczynia żaroodpornego smarujemy olejem
Qchnia po prostukuchenną i solą peklującą. 2. Nacieramy bardzo dokładnie kawałek schabu solą z czosnkiem i odkładamy do lodówki na kilkanaście godzin (najlepiej na noc). 3. Następnego dnia oczyszczamy schab z marynaty, przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem, tak aby przykrywało mięso. Gotujemy schab na małym ogniu przez około półtorej godziny. Odparowane mleko uzupełniamy wodą, aby mięso przez cały czas gotowania było przykryte
W kuchni KatiePieczony kurczak w miodzie i rozmarynie 3. Kurczak pieczony w ziołach prowansalskich 4. Kurczak pieczony z rozmarynem 5. kurczak pieczony z majerankiem i papryką 6. Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 7. Kurczak pieczony ziołowy 8. Filet z kurczaka w panierce z krakersów 9. Faszerowane piersi kurczaka z serem kozim i bazylią 10. Kotlety z kurczaka i warzyw 11. Kotlety siekane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBitki z szynki wieprzowej 39. Bitki wieprzowe w sosie kurkowym 40. Wieprzowina duszona w śmietankowym sosie 41. Szynka świąteczna z cytrusami i żurawiną 42. Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 43. łopatka pieczona z oregano 44. Szaszłyki ze schabu 45. Gołąbki z ryżem i mięsem 46. Papryka faszerowana kurkami i mięsem 47. Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzetwory ucieszą tych, którzy lubią dobrze zjeść. Można wykorzystać to, co pozostało jeszcze w spiżarni z ubiegłorocznych zapasów, ale można także przygotować coś pysznego na świeżo. Pieczona papryka w marynacie z octem balsamicznym, czosnkiem i anchois Grillowane plastry bakłażana marynowany z ziołami i czosnkiem Marynowany czosnek z ziołami lub ostrą papryką Marynowana czerwona cebula Sos sweet
Codzienna kuchnia niecodziennaząbki czosnku 5 sztuk Duże, świeże uda kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce dobrze wymieszać: olej rzepakowy, przyprawę do złotego kurczaka, tymianek, kucharka, paprykę ostrą, uda dobrze natrzeć marynatą, wkładać do rękawa. Dodać do rękawa pomidory przekrojone na pół, ząbki czosnku, talarki cebuli, rękaw zawiązać i schować do lodówki na całą noc. Rękaw włożyć do blaszki i piec
W Mojej Kuchni Lubięwtedy o taką szynkę poprosić, żeby nie odcinali całkowicie skóry, bo skóra na szynce dodaje jej soczystości, a gołe mięso zdecydowanie bardziej wychodzi suche po upieczeniu. Tymczasem wystarczy zrobić marynatę z miodu i musztardy, zamarynować szynkę na dzień lub dwa, a następnie upiec ją w niskiej temperaturze. Będzie pysznie, będzie nietypowo, będzie bardzo świątecznie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjajka, którym dzielimy się przy świątecznym stole. Oto najlepsze przepisy na dania z jajem w roli głównej: Wielkanocne jaja z nadzieniem orzechowym Sałatka świąteczna z jajem Jaja z czerwonej marynaty Jajka w szynce Świąteczne jaja w skorupce Jaja nadziewane dorszem Śledziowe jajeczka Wielkanocna potrawka Jajko z sardynką Serowa zupa Wielkanocna z jajem i kiełbasą Mam nadzieje, że znalazłyście kilka jajecznych
Tradycyjna Kuchniaminut Składniki 2 piersi z kurczaka sałata rzymska 200 g pomidorków koktajlowych 300 g twardego sera typu parmezan 3-4 kromki dowolnego pieczywa 2 łyżki oliwy z oliwek do marynaty kurczaka: 3 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki tymianku, łyżeczka soli, szczypta pieprzu, 2 łyżki oleju do sosu: 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%, łyżeczka ostrej musztardy, 2 łyżki oliwy z oliwek
Kuchnia Bazyliiwrzątku i gotujemy na minimalnym ogniu (woda nie powinna wrzeć) 1-1,5 godziny. Z papryki, ziół prowansalskich, z drugiej połowy czosnku przeciśniętego przez praskę i oleju robimy marynatę, którą nacieramy ugotowany gorący boczek z każdej strony. Następnie każdy kawałek boczku obsypujemy majerankiem
Kardamonovyłyżki oleju Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, a następnie dodajemy do niego przyprawę oraz olej. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (na noc). Karkówkę razem z marynatą wykłada na rozgrzaną patelnię i obsmażamy ze wszystkich stron. Gdy mięso będzie ścięte dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy do momentu aż sok z pieczarek odparuje, od czasu do czasu
Qchnia po prostu