marynata - 6549 przepisów (strona:237/437)

Medaliony z polędwicy z dynią w sosie grzybowym 86

śmietany 18 % gęstej natka pietruszki Medaliony: Polędwice oczyszczam z białej błony. Kroję na kawałki 4 cm. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej i zostawiam w marynacie na godzinę albo dłużej. Każdy kawałek mięsa owijam plastrami boczku. Dynię razem ze skórą kroję w małą kostkę. Dynię posypuję solą, pieprzem, dodaję dwie łyżki oliwy, zioła. Układam na wierzchu każdego

wesoła kuchnia
kalafior z piekarnika... 153

pieczenia w piekarniku) wsypać przyprawę do kurczaka pikantną, curry (kolor i smak), czosnek suszony, kucharka, pieprz ziołowy, wlać olej, przyprawę w płynie i dobrze wymieszać. Różyczki kalafiora włożyć do marynaty, wymieszać i zostawić na parę godzin. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, miskę z kalafiorem szczelnie przykryć srebrną folią (inne naczynie jeśli ma to pokrywką) i piec

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone nuggetsy z kurczaka 463

misce mieszamy mleko z jajkiem, mąką i przyprawami na jednolitą masę. Do masy wkładamy mięso i dokładnie mieszamy *** *** Płatki kukurydziane kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze *** *** Kawałki mięsa wyjmujemy z marynaty i obtaczamy w płatkach *** *** Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na blaszce układamy mięso w panierce *** *** Mięso spryskujemy lub smarujemy oliwą *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Krem z dyni i ciecierzycy 101

polędwiczka wieprzowa w sosie sojowym i musztardzie. Polędwiczkę kroję w plastry i ugniatam dłonią. Smaruję musztardą i polewa sosem sojowym. Odstawiam na trochę – gdy mam czas, leży w marynacie nawet całą noc. Jeśli nie – leży tyle, ile może. Czasem kilka minut ;) Na rozgrzaną patelnię wylewam niewielką ilość oleju, dodaję sos sojowy i mięso. Smażę krótko z dwóch stron

Kucharzyca
Udka o zapachu Prowansji 143

którym będziemy blendować składniki. Następnie obieramy czosnek.  Ząbki wrzucamy do ziół. Do tego wlewamy olej, doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką.  Dokładnie mieszamy. Udka obtaczamy w ziołowej marynacie. Możemy przykryć folią aluminiową i wkładamy do lodówki na 2h. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 160 stopni, wkładamy udka do pieczenia. Kiedy skórka ładnie się zarumieni możemy obniżyć temperaturę

Kuchnia moimi oczami
Karkówka po flisacku 133

obtoczenia mięsa olej do smażenia     *** Mięso kroimy w plastry i przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i majerankiem *** *** Musztardę mieszamy z miodem i przeciśniętym czosnkiem. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i odkładamy na minimum pół godziny, aby przeszło przyprawami. Po tym czasie karkówkę obtaczamy z dwóch stron w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso

Blog z Apetytem
Zatoka Mew: domki z widokiem na morze- recenzja z pobytu 132

Zatoki Mew. Na przystawkę była wykwintna zupa rybna z dorsza, krewetek, przygotowana w specjalnym kociołku. Z grilla serwowaliśmy kurczaka marynowanego w jogurcie z imbirem, steki z karkówki w marynacie z gorczycy oraz kiełbaski od lokalnego rzeźnika. Jako dodatek przygotowaliśmy sałatkę z grillowanych warzyw z batatem i pomidory z dużą ilością ziół i kuskusem (zioła pochodziły z naszego tarasu

kuron.com.pl
Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 74

Dodajemy majonez. 3.    Wsypujemy czosnek. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 5.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę. 6.    Obtaczamy w mące. 7.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 8.    Panierujemy w bułce tartej. 9.    Smażymy

Kulinarna Chwila
Tymiankowe schabowe z papryką 113

drobno, przekładamy do jogurtu. 6.    Paprykę kroimy bardzo drobno i również dodajemy do jogurtu. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem. 8.    Mięso moczymy w marynacie. 9.    Następnie obtaczamy w mące. 10.                     Zanurzamy w roztrzepanym

Kulinarna Chwila
Rzodkiewkowe Schabowe 123

oraz solą. 3.    Do miski wlewamy jogurt. 4.    Dodajemy majonez. 5.    Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach. 6.    Dodajemy do marynaty. 7.    Doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. 8.    Zanurzamy każdy kawałek mięsa. 9.    Obtaczamy w mące

Kulinarna Chwila
Sznycel z jajkiem sadzonym – przepis krok po kroku 97

Odstaw na minimum 2 godziny, optymalnie smakują po całej nocy spędzonej w lodówce.   Krok 3:   Po tym czasie kotlety osusz z nadmiaru marynaty ręcznikiem papierowym. Panieruj klasycznie najpierw w mące pszennej, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej.   Krok 4:   Sznycle smaż

kuron.com.pl
Sałatka z surowej cukinii 86

jabłkowy, sok z cytryny i startą skórkę z cytryny dokładnie wymieszać. Obieraczką do warzyw pociąć umytą cukinię na cienkie plasterki. Cukinię oprószyć solą i pieprzem, wymieszać dokładnie z marynatą. Sałatkę odstawić na 15 min aby smaki się przegryzły, następnie schłodzić. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 118

masa urośnie. Babeczki ułożyć na blasze i piec ok. 25-30 min. w 180 C. Ten przepis powstał na podstawie receptury z książki Jedyne praktyczne przepisy konfitur, różnych marynat, wędlin, wódek, likierów, win owocowych, miodów oraz ciast Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Natomiast przepis na kruche ciasto został zaczerpnięty z książki Kuchnia Neli . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Pyszne kotlety z piersi kurczaka. Z tego przepisu wychodzą po prostu najlepsze 102

rozbij tłuczkiem na dość cienkie kotlety. Natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dodaj mleko, które sprawi, że mięso nabierze delikatności i będzie soczyste, kilka razy przełóż, aby dokładnie rozprowadzić marynatę, odstaw na minimum 15 minut. Na patelni rozgrzej sporo oleju. Każdy kawałek mięsa najpierw obtocz w mące, otrzep z nadmiaru, następnie zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej i smaż

Kulinarna Polska
Gruszki w brandy 76

cukrem, octem i przyprawami, zagotowujemy. Do wrzątku wrzucamy gruszki, gotujemy na wolnym ogniu 25 min, zalewę studzimy, dodajemy brandy, przekładamy do dużych słoików, dodajemy plasterki cytryny i zalewamy marynatą

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania