KUCHENNA APTEKA #14 - ŚLIWKI
KUCHENNA APTEKA #14 - ŚLIWKI
Koniec lata i początek jesieni to czas, kiedy w sklepach i na targach pojawiają się różne odmiany śliwek. Do najbardziej popularnych należą śliwki węgierki, renklody czy mirabelki. W Polsce śliwki, obok jabłek, to najczęściej spotykane owoce w sadach. Wykorzystuje się je w kuchni do przygotowywania m.in. konfitur, dżemów, kompotów, knedli, ciast, a także nalewek oraz sosów i marynat do mięs. Jednak śliwka jest niedocenianym owocem, jeżeli chodzi o właściwości zdrowotne. Większość osób nie zdaje sobie sprawy ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny
Autor
Kuchnia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, jabłka, ciasto, mięso, sosy, ciasto ze śliwką, ciasta z jabłkami
Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję