Przepis Pachwina i podgardle nacieramy obficie czosnkiem wyciśniėtym przez praskę i wkładamy w sól kamienną lub morskæ nie jodowaną,ma być cała zasypana na minimum
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Słonina szpikowana i natarta czosnkiem dość obficie i zasypana w soli na trzy miesiące.Następnie czyścimy pędzelkiem lub szczoteczką z soli i gotowe. Smacznego
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przysmak śniadaniowy(mielonka)podejście drugie.Tym razem w szynkowarze okrągłym i z mniejszym wsadem.Jest smaczne nie za twarde nie za miękkie takie jak powinna byś mielonka.Bardzo dobrze
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Skład --4,5 szklanki maki pszennej 450 --1 szklanka mleka --0,5 szklanki wody -ciepłej --suszone drożdże 8 g --1 łyżeczka cukru --1/2 łyżeczki soli
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Skład i wykon: -zakwas żytni 150 g -mąka pszenna 250 g -mąka owsiana150 g -woda 270g -sól mała czubata łyżeczka góra półtora -10 orzechów włoskich
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Na tą porcje wykorzystałem Mięso - łopatka 800g -boczek 800 g -wołowina 900g Przyprawy -peklo sól 18-20 g/ kg do wołowiny -peklo sól 8g/kg + 8g/ kg
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Zaczyn 100 g mąki żytniej typ 2000 100 g zakwas żytni 100 g wody Składniki na ciasto właściwe 350 g mąki żytniej typ 720 50
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis .Coś takiego bardzo podobnego kiedyś serwowali w wojsku.Było bardzo dobre więc postanowiłem zrobić.Przedtem szukałem oryginalnej receptury w internecie lecz jedno co udało mi
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis -słonina ilość w zależność jaki mamy szynkowar -skórki wieprzowe ugotowane na miękko i zmielone na drobnym sitku.Będą nam służyć jako klej po zmieleniu dodajemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Boczek wędzony rolowany.Z lewej peklowany na mokro z prawej na sucho natarty czosnkiem i z przyprawami Przepis Więc tak ten z lewej jest peklowany na mokro
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Składniki do sporządzenia ogórków: Do zalewy: - woda 1 litr - ocet 10% 250 mil. - 2 lub 3 łyżki miodu najlepiej z pasieki nie sklepu - 20 gram
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Na ten wyrób wykorzystałem: -1,7 kg schabu bez kości -0,5 kg słoniny -pieprz czarny do posypania słoniny -papryka słodka wędzona i pieprz
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Podaje przepis :jak ja robiłem 1. na początek dowolne mięsko peklujemy zgodnie z tabelą peklowania u mnie było to 5 dni.Do solanki dałem liść laurowy,ziele
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Przepis Pierwszy sposób Więc tak najpierw słoninę trzeba naszpikować czosnkiem ząbek czosnku kroimy w plasterki około 3 mm robimy czubatym nożem dziurki w słoninie na czosnek
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.W trzech różnych grubościach osłonek wędzona i parzona PRZEPIS Więc tak będziemy potrzebować,ja kupiłem łopatka 4,5 kg i karkówka 4,5 kg Pozyskujemy z
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.