Świeżyna

Świeżyna

Świeżyna

Składniki -łopatka 1,5 kg -boczek 1 kg -słonina 0,5 kg -cztery średnie cebule - dwa lub cztery ząbki czosnku jak kto lubi -sól kamienna lub morska nie jodowana do smaku -pieprz czarny do smaku -papryka sodka jedna łyżeczka Wykonanie; -Słoninę kroimy w kostkę centymetrową i do gara i topimy tak jak się robi smalec ze skwarkami. -Zmniejszamy ogień i następnie kroimy boczek i łopatkę w kostkę w paski dowolnie i do gara i dusimy w razie konieczności dodajemy wodę -Na oddzielnej patelni smażymy cebulę pokrojoną w p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, boczek, papryka, kanapki, mięso duszone, dania na gorąco, dania bez mięsa

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.