Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Przepis na : obiad

Przepis Liście kapusty pekińskiej oddzielamy i odparzamy w gorącej wodzie około 4-5 min.Piersi kurczaka kroimy na kawałki i rozbijamy jak schabowe.Następnie pierś przyprawiamy ulubionymi przyprawami .Układamy kolejno jedno na drugim. Zaczynamy od kapusty następnie pierś potem ser żółty i plastry szynki lub boczku i zwijamy ściśle.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 150 mili litrów wody lub bulionu (rosołu) i układamy gołąbki w naczyniu.Naczynie żaroodporne przykrywamy. Piekarnik 180 stopni góra dół i pieczemy g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, chleb, kapustą, pierś, piersi, kapusta pekińska, zupa pomidorowa, boczek, rosół, sosy, kurczak, szynka, polewa, ser, obiad, sos pomidorowy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z serem, pieczony boczek, kurczak z boczkiem, pieczeń z szynki, pieczona szynka, boczek w sosie, kurczak pieczony, sos do kurczaka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.