Tym przepisem chciałam się z Wami podzielić już dawno temu. To boczek, którym zajadamy się zawsze, kiedy odwiedzamy mojego wujka na dolnym śląsku. Wujek Kazik robi najlepszy gotowany boczek na świecie. I kropka. Mój już nie smakuje tak dobrze. Może to kwestia tego, że wujek go pekluje, a ja nie. "Nie wiem, Andrzej, naprawdę nie wiem." Tak czy siak, jest przepyszny. I mówię to ja, ta od warzyw. Składniki: 2 kg surowego boczku główka czosnku 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich majeranek sól pieprz 4 ły... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...