marynata - 6549 przepisów (strona:225/437)

Pierś z kaczki w miodowej glazurze 260

Składniki: 1 pierś z kurczaka marynata: 1 łyżeczka miodu 1 łyżkeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka ajwaru ostrego 1 łyżeczka octu balsamicznego owocowego 2 łyżeczki sosu sojowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki … Czytaj dalej Pierś z kaczki w miodowej glazurze

czarrna od kuchni
Kurczak z warzywami w rękawie – obiad, który robi się sam 240

pieczenia: Szynka z warzywami pieczona w rękawie Schab pieczony w rękawie Udka pieczone z ziemniakami w rękawie Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad Pieczona łopatka w marynacie cytrynowej Soczyste udka z kurczaka pieczone w sosie Rolada ze schabu i sos cebulowy Artykuł Kurczak z warzywami w rękawie – obiad, który robi się sam pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
indyk w marynacie musztardowej z gulaszem warzywnym... 186

indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki, w misce wymieszać z musztardą i olejem, schować do lodówki na całą noc. Na rozgrzany garnek wsypać mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić, następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, wymieszać i podsmażać. Papryki oczyścić z gniazdek nasiennych, opłukać i pokroić na kostki, wsypać do mięsa

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone podudzia z kurczaka 304

innego naczynia ścieramy czosnek (lub przeciskamy przez praskę), dodajemy sól, pieprz, oliwę z oliwek lub olej, słodką i wędzoną paprykę, miód i ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną marynatę przekładamy do naszych kawałków kurczaka. Dłońmi wcieramy ją w mięso, tak by pokryć każdy kawałek. Miskę z udkami przykrywamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce przez minimum 2 godziny (najlepiej zostawić

Słodkie okruszki
Przepiórki pieczone z warzywami 148

oczyścić z resztek piór, ze środka usunąć resztki wnętrzności, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W miseczce wymieszać oliwę, olej dyniowy, zioła prowansalskie, pieprz cytrynowy, kurkumę, suszony czosnek oraz sól. Marynatą natrzeć przepiórki wewnątrz i na zewnątrz, odstawić na godzinę. Paprykę umyć, przekroić na pół, usunąć białe błonki i środek z nasionami, pokroić na cienkie paski. Cukinię umyć, przy pomocy temperówki

niecodziennikpary
Stir-fry z kurczakiem i kukurydzą / Stir-fry with chicken and corn 155

minuty. Odcedź. Na pozostałym oleju usmaż kurczaka pokrojonego w cienkie paski przez 4 minuty. Dosyp oliwki i kukurydzę, dopraw solą i pieprzem. Na patelnię dołóż ugotowany makaron i wlej marynatę. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj 2-3 minuty. Na koniec dodaj szpinak i sezam. Podawaj posypane listkami ziół. Ingredients: (2 servings) 120 g. Soba noodles 200 g. Chicken fillet 3 tablespoons

Delicious Place
Żeberka pieczone w sosie keczupowym 142

Żeberka to danie, które zawsze się obroni - te w keczupowej marynacie robią prawdziwą furorę:). 1 kg żeberek 3-4 cebule 1/2 szklanki keczupu  2 łyżeczki musztardy po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego  1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.  2. Żeberka i cebulę

Szefowa kuchni
KURCZAK PIECZONY W PIEKARNIKU MARYNOWANY W CZOSNKU I CEBULI 126

łyżeczki soli * 1/3 szklanki oleju Wykonanie: Kurczaka umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Do miski wlać olej, wsypać wszystkie przyprawy, dodać czosnek, wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć kurczaka z zewnątrz i w środku.  Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć kilka piórek cebuli, na to położyć kurczaka. Na wierzch kurczaka również posypać cebulę. Naczynie zakryć pokrywką

Zrób to smacznie
Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki 173

się on być zupełnie niepotrzebny. Słodycz i kwaskowatość w jednym zapewnia sok z pomarańczy – to on stanowi bazę sosu/zalewy, w którym mięso maceruje się przez kilka minut. Później marynatę dodajemy do usmażonego mięsa i chwilę dusimy, żeby błyszczącą emulsją pokrył kurczaka. Jeśli chodzi o mięso, to standardowo kurczaka teriyaki robi się z udek, ale spokojnie możesz użyć innego mięsa

Niedzielny kucharz
Paprykowe łódeczki ziemniaczane 160

pokrój je na ósemki, tak aby stworzyć łódeczki. W dużej misce wymieszaj sól, oregano, olej oraz wszystkie rodzaje papryki. Następnie włóż do niej pokrojone ziemniaki. Wymieszaj całość, tak aby marynata dokładnie obtoczyła wszystkie kawałki. Odstaw na około 15 minut. Ziemniaki przełóż na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Postaraj się rozłożyć je równomiernie. Piecz w temperaturze 170 stopni przez

okolicepalnika.pl
Pieczone ziemniaki w jogurtowej marynacie 177

wodą i gotujemy do momentu aż zaczną mięknąć. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180C°.  Jogurt mieszamy ze wszystkimi przyprawami i polewamy nim ziemniaki. Mieszamy aby marynata równomiernie je obtoczyła. Kawałki ziemniaków układamy na wysmarowanej olejem blasze. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez 30 minut

Qchnia po prostu
Karkówka duszona w sosie własnym z fasolką szparagową 172

plastry o grubości około 1 cm. W misce wymieszałem dwie łyżki oliwy, paprykę słodką i pikantną, tymianek, czosnek, dużą szczyptę soli i pieprzu. Dodałem mięso, obtoczyłem je w marynacie tak, aby całkowicie je pokryła. Wstawiłem na minimum godzinę do lodówki, najlepiej na noc. Dobrze rozgrzałem dużą patelnię, podsmażyłem kawałki karkówki na złoty kolor z obu stron. Karkówkę przełożyłem do garnka

R'n'G Kitchen
Indyk w roli głównej 113

przy gotowaniu dla dzieci ma bardzo duże znaczenie) oraz szybkość obróbki. Z mielonego indyka robię ulubione klopsiki Emilki, z udźca drugie ulubione danie- kotleciki w panierce, albo piekę w marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, miodu i octu balsamicznego, a na szyjkach i skrzydełkach robię wywary do zup. Zawsze jednak chętnie poznaję nowe przepisy i inspiracje, i tak było

Cooking for Emily
Pieczeń z karkówki -przygotujesz ją w kilka minut 152

Pyszna pieczeń z karkówki dla całej rodziny. Prosta ale aromatyczna marynata na bazie sosu sojowego, musztardy francuskiej i miodu, nadają jej wyjątkowy smak. Nie wymaga dużo pracy - przygotujesz ją w kilka minut i już tylko czekasz aż się upiecze. Mięciutka i soczysta, idealna na obiad. Można podać ją z ziemniaczkami, lub ryżem co kto lubi, polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Śliwki w zalewie octowej 163

przypraw. Dodajemy cukier, a kiedy się rozpuści, dolewamy ocet i na chwilę jeszcze zagotowujemy. Śliwki rozcinamy wzdłużnie na płaskie połówki i usuwamy pestki. Układamy owoce w słoikach, zalewamy gorącą marynatą (bez przypraw) i zakręcamy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Na koniec upewniamy się, że pokrywki zimnych już słoików są lekko zapadnięte do środka (warunek bezpiecznego długiego przechowywania przetworu). Przez Brygida Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa