marynata - 6549 przepisów (strona:225/437)

Tofu w sosie pomidorowym 74

sojowy powstały z koagulacji mleka sojowego/napoju sojowego. Tofu jest bezsmakowe a w daniu przyjmuje smak potrawy i jest kremowe i pyszne. Ma dużo białka i jest znakomite do sałatek, marynat, sosów. Polecam gorąco. Tofu pomidorowe - Dau phu sot ca chua. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety z udka kurczaka w chrupiącej panierce 70

mniejsze, ale Tobie będzie łatwiej usunąć kości.  Oddzielone mięso od kości rozbijamy jak tradycyjne kotlety. Do naczynia wbij jajka, dodaj sól, pieprz i rozgnieciony czosnek, wymieszaj. W takiej marynacie zamocz rozbite mięso z udek i odstaw na godzinę. Panieruj w bułce tartej, smaż na małym palniku po 4 - 5 minut z każdej strony.  Po usmażeniu osusz na papierowym

Dieta moja pasja
Imprezowe skrzydełka 84

pieprzem oraz solą. 3.      Mięso łączy z sosem i odstawiamy, na co najmniej dwie godziny. 4.      Po tym czasie skrzydełka z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 35 minut w 180 ° c. 5.      Danie gotowe. 6.      Smacznego

Kulinarna Chwila
Boczek pieczony w mleku kokosowym 56

przekładamy do wody z liśćmi kaffiru i pastą curry (50 g). Gotujemy 10 min. od momentu zawrzenia. Studzimy. Mleko kokosowe mieszamy z pastą. Boczek wkładamy do rękawa pieczeniowego, dodajemy marynatę. Całość zapiekamy 15 min. w 250°C, po czym rękaw rozcinamy i zapiekamy 5 min w 180° C z termoobiegiem. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy pod przykryciem (folia aluminiowa

R'n'G Kitchen
Rosół wegański (keto, low carb) 95

rosołu. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Boczniaki ala strogonow Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki w mięsnej marynacie Chaczapuri ze szpinakiem Sałatka z buraków A może wegańskie słodkości? Wegańskie ciasteczka orzechowe Michałki bez cukru Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Chałwa domowa bez cukru Wegańskie ciasteczka cynamonowe Kulki mocy daktylowo-orzechowe

WegePrzepis
Pieczona biała kiełbasa 731

kiełbasę układamy w naczyniu do pieczenia. Cebulę kroimy w piórka i rozkładamy na kiełbasie. 2. Boczek kroimy w kostkę, następnie posypujemy na cebulę i kiełbasę. 3. Łączymy składniki na marynatę. Musztardę, sos sojowy, miód, piwo, majeranek oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie po naczyniu. 4. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika temperatura 180°C góra

karolgotuje
Jajka marynowane w czerwonym winie 87

ziarenek. Do garnka wlewamy ocet i wino, dodajemy cukier, sól, obrany czosnek, liście laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Wszystko podgrzewamy aż będzie gorące ale nie wrzątek.Gorącą marynatą zalewamy przygotowany wcześniej słoik z jajkami. Zakręcamy odstawiamy do wystudzenia. Zimny słoik wstawiamy do lodówki na minimum 7 dni, aby przeszły smakami i złapały ładny kolor. W pierwszych 3 dniach

Gotowanie jest łatwe
Zupa z białej kapusty (wegańska, keto, low carb) 144

szpinakiem Keto naleśniki na mascarpone Gnocci kalafiorowe Zupa dyniowa (wegańska) Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Guacamole (wegańskie) Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Pieczone placki z cukinii (keto) Boczniaki w mięsnej marynacie Zobacz więcej keto przepisów A może przepisy keto na słodko? Keto bounty (wegańskie) Chałwa domowa bez cukru Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Orzechowy deser śmietankowy Gofry orzechowe, bez mąki Keto fudge

WegePrzepis
Grecki Gyros i Tzatziki 73

jadłem Gyro. Które było podane w następujący sposób, na papierowym talerzyku były kawałki mięsa z połamanym chlebem i sosem Tzatziki.  👥 – 3-4 ⏰ – 30 minut ➕ czas dla marynaty i chleba 🇬🇷 – Grecja Oczywiście potrzebujemy kilku składników 3 filety ud kurczaka, który wolno chodził, więc nie musiał biegać i z tego powodu mięso będzie delikatne a jeszcze do tego

RafalCook
Pomidorowa z soczewicą (wegańska, Low Carb) 93

śmietanką 30%. Jeszcze więcej wegańskich przepisów Kotlety z buraka Boczniaki ala strogonow Pulpety jaglane Tortilla przepis na ciasto Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Makaron w sosie szpinakowym Boczniaki w mięsnej marynacie Chaczapuri ze szpinakiem Sałatka z buraków A może coś na słodko? Wegańskie ciasteczka orzechowe Michałki bez cukru Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Chałwa domowa bez cukru Wegańskie ciasteczka cynamonowe Kulki mocy

WegePrzepis
Szarpana wołowina 96

łyżka musztardy Dijon, łyżka oleju Przygotowanie: Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy, musztardę, ocet oraz olej. Mięso kroimy w poprzek włókien na plastry około 3 cm. Nacieramy marynatą mięso. Wstawiamy do lodówki na noc. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni - wyjmujemy 30 minut wcześniej mięso z lodówki. Pieczemy przez 5 godzin w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Mięso

Lena Gotuje
Pieczony kalafior limonkowo-miętowy 49

dodatkiem pary jeśli Wasz piekarnik posiada taką opcję). Oliwę mieszamy z jogurtem, sokiem i skórką z limonki oraz ziołami i przyprawami. Kalafiora kroimy na mniejsze różyczki i nacieramy marynatą. Układamy go w naczyniu żaroodpornym i pieczemy, aż zmięknie i lekko się przyrumieni. W moim piekarniku trwało to 40 minut. Smacznego :)   Artykuł Pieczony kalafior limonkowo-miętowy pochodzi z serwisu Mienta

Mienta blog
PIECZONY UDZIEC Z INDYKA 69

łyżeczki pieprzu  4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki wody  Umyte mięso osuszyć ręcznikiem papierowym. Do naczynia, w którym będziemy piec mięsko przełożyć składniki marynaty i je wymieszać. Przygotowany udziec włożyć do naczynia i dokładnie go natrzeć, z każdej strony. Przykryć i odstawić na noc do lodówki bądź miejsca chłodnego .  Następnego dnia wkładamy mięso do piekarnika

Niespełnione zdolności kulinarne
Udka pieczone 80

prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Można je podać z warzywami i ulubioną surówką. - sprawdzona marynata - wiele porad oraz zdjęcia krok po kroku - tylko kilka takich i łatwo dostępnych składników

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania