Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki

Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki

Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki

Danie gotowe w 15 minut, a nawet w 10. Szybkie, niesamowicie aromatyczne, dzięki prostej zaledwie, w której trzeba chwilę potrzymać mięso. Czas: 15 minut Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Przepisów na kurczaka teriyaki jest mnóstwo, ale ten przepis zapewnia doskonałą równowagę słodyczy i kwaskowości. Nie ma w nim przy tym grama cukru, który jest dość powszechnie dodawany do kurczaka teriyaki. Tzn. nie ma go w naszej wersji przepisu. W oryginale, który znaleźliśmy na blogu Natashaskitchen.com ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, sosy, tarta, makaron, udka , polędwiczki, polędwiczka, udka z kurczaka, indyk, pierś, pierś z kurczaka, pierś z indyka, kurczak z makaronem, polędwiczki w sosie, dania z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.