Dorsz z fasolką szparagową i marchewką

Dorsz z fasolką szparagową i marchewką

Dorsz z fasolką szparagową i marchewką

Przepis na : obiad

Ryba w Polsce jest tradycyjnie jadana na piątkowe obiady - w końcu to danie postne. Co prawda nigdy nie rozumiałam, dlaczego ryba nie jest uznawana przez Kościół za mięso - jeśli ktoś wie, chętnie się dowiem. Nie zmienia to jednak faktu, że ryby warto włączać do naszego jadłospisu, i to częściej niż tylko raz w tygodniu w piątek 😉 Są to produkty zdrowe, dostarczające pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych czy witaminę D. Warto więc 2 razy w tygodniu zjeść dobrą rybkę. Dlatego u mnie w dom... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.