Złociste pałki z kurczaka. Znikają błyskawicznie [PRZEPIS]

Złociste pałki z kurczaka. Znikają błyskawicznie [PRZEPIS]

Złociste pałki z kurczaka. Znikają błyskawicznie [PRZEPIS]

Sprawdzą się na rodzinny obiad lub jako przekąska. Dzieci je uwielbiają i zawsze znikają błyskawicznie. Złociste pałki z kurczaka – tylko proste i naturalne składniki, żadnych fixów. Składniki: kilogram podudzi z kurczaka (pałek), trzy łyżki oleju, kopiasta łyżka mielonej kurkumy, kopiasta łyżka mielonej wędzonej papryki, trzy ząbki czosnku, dwie łyżki sosu sojowego, sól, pieprz. Zrób tak: olej, czosnek, kurkumę i paprykę oraz sos sojowy zmiksuj na jednolitą emulsję lub rozetrzyj wszystko w moździerzu. Kurcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.