marynata - 6549 przepisów (strona:255/437)

Pieczony schab w boczku z warzywami i jabłkami 201

ziemniaków 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę, miód i sos Worcestershire. Schab wymasuj solą i pieprzem, następnie posmaruj marynatą i owiń plastrami boczku. Rozgrzej masło na patelni i zrumień mięso po obu stronach, 5 minut po każdej. Zmniejsz temperaturę ( u mnie kuchnia indukcyjna na czwórce). Mięso można również wstawić

codojedzenia
Śledzie korzenne 171

Następnie dorzucamy łyżeczkę mielonego cynamonu, 2 łyżeczki mielonej kolendry, łyżeczkę mielonego imbiru w proszku i 2 łyżeczki mielonego kardamonu. Całość prażymy na patelni jeszcze kilkanaście sekund. Bierzemy się za marynatę. Łączymy olej, sok z cytryny, musztardę i miód. Dokładnie mieszamy. Do całości wrzucamy nasze przyprawy z patelni. Całość dobrze mieszamy. Śledzie korzenne układamy w miseczce lub słoiczku kolejno: kawałki śledzia

Kuchennyviral.pl
Śledzie po kaszubsku 548

łyżki koncentratu pomidorowego 30% ok. połowa zalewy z marynowania śledzi do smaku - ew. sól ZALEWA - wodę zagotowałam z przyprawami, dodałam ocet, ostudziłam. Filety śledziowe ułożyłam w pojemniku. Zalałam zimną marynatą i odstawiłam na przynajmniej 24 godziny w chłodne miejsce. Przynajmniej na dobę, ale mogą tak postać 2-3 dni. Po tym czasie śledzie odcedziłam, ale zalewy nie wylewałam. Filety śledziowe

W kuchennej krainie
Miodowo-musztardowy łosoś z kruszonką orzechową / Honey mustard salmon with walnut crust 194

drugiej miseczce wymieszaj bułkę tartą, orzechy włoskie i czosnek. Ułóż filety z łososia skórą dołu na kawałku papieru do pieczenia i dopraw porządnie solą i pieprzem. Posmaruj je dokładnie marynatą miodowo-musztardową (także po bokach) i włóż do lodówki na minimum godzinę. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wyjmij filety z lodówki posyp kruszonką i dociśnij ją żeby

karmelowy
Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku 920

cienkiemu płatowi mięsa więcej czasu na zakonserwowanie nie jest potrzebne , a i boczek mógłby się zrobić zdecydowanie zbyt słony. WIĄZANIE I PIECZENIE Zapeklowane mięso wyjmujemy z marynaty, oczyszczamy resztek przypraw. Boczek rozkładamy stroną z większą ilością tłuszczu na desce, osuszamy płat mięsa papierowym ręcznikiem. Cieniutko posypujemy mięso żelatyną i zwijamy w ciasną, elegancką roladę. Dodatek żelatyny ułatwia późniejsze krojenie – żelatyna

Karo in the Kitchen
KURCZAK Z KONFITURĄ Z TRUSKAWEK 91

Kurczak z żurawiną, pomarańczą czy cytryną, to żadna nowość. A jak by go przygotować z konfiturą z truskawek? Użyłam jej na dwa sposoby – w marynacie, którą posmarowałam mięso oraz jako dodatek do gotowego dania, po podgrzaniu i połączeniu z suszoną żurawiną. Z tego eksperymentu wyszedł soczysty, lekko owocowy kurczak, bardzo smaczny zarówno prosto z [...] Artykuł KURCZAK Z KONFITURĄ

SandraFrej.com
Pieczony filet z indyka 170

dość smaczne danie. Takich dań do powtórzenia mam juz kilka. Dzisiajszy pieczony filet z indyka też z pewnością dołączy do tej listy. ok. 1,5 kg filetu z indyka marynata

Polska Zupa
Kurczak na kwaśno Murgh Windaloo 153

Wymieszać na jednolita pastę. W rondlu rozgrzać masło klarowane i dodać pastę, którą utarliśmy w moździerzu. Smażyć około 2 minut na bardzo wolnym ogniu. Włożyć kurczaka i wymieszać, wlać marynatę, dodać miód, płatki chilli i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Mięso powinno być miękkie, a sos zgęstnieć. kurczak na kwaśno

O kuchni z uczuciem
Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami 178

wodzie godzinę. Cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję ugotowane odsączone i pokrojone grzyby. Przesmażam chwilę. Kaszę gotuję według instrukcji i dodaję do grzybów. Doprawiam solą, pieprzem. Pstrągi wyjmuję z marynaty, oczyszczam z cebuli i nadziewam farszem.Wcześniej ryby nacięłam z jednej strony w kilku miejscach. Ryby skrapiam oliwą, układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp

wesoła kuchnia
Sałatka z granatem i kurczakiem 234

oliwek. Smacznego! Dajcie znać jak wyszła Przepis na sałatkę z granatem i kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 1 porcja Czas gotowania: 30 minut Składniki pojedyncza pierś z kurczaka do marynaty: pół łyżeczki słodkiej papryki, pół łyżeczki ostrej papryki, pół łyżeczki ziół prowansalskich, szczypta soli i pieprzu, łyżka oleju rzepakowego 2 garście sałaty garść parmezanu garść owoców granatu sos balsamiczny lub oliwa

Kuchnia Bazylii
Tuńczyk z sosem béarnaise i puree 185

cienkim strumieniem wlewam masło i cały czas mieszam aż sos zgęstnieje. Uważam żeby nie zagotować sosu. Doprawiam solą, pieprzem. Przecieram przez sito. Tuńczyka wyjmuję z marynaty z cebuli i przesmażam na patelni grillowej po dwie minuty z każdej strony. Ziemniaki gotuję, odcedzam, dodaję masło, mleko gorące. Natkę pietruszki kroję drobno, dodaję olej i blenduję żeby ją rozdrobnić. Dodaję do ziemniaków

wesoła kuchnia
Curry z brokułem, batatem i marynowanym tofu oraz cytrynowa kasza gryczana niepalona 131

szklanka bulionu warzywnego  skórka otarta z połowy cytryny  łyżka soku z cytryny  szczypta soli  Dodatkowo: granat  czarny sezam  Tofu pokrój w kostkę. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj i wymieszaj z tofu. Odstaw na 30 minut. Na oleju aromatyzowanym chili podsmaż cebulę i czosnek razem z przyprawami. Brokuł podziel na różyczki i gotuj 10 minut

Mango Papaja
Śledź po szwedzku 185

Smakosze marynowanego śledzia powinni bez wątpienia spróbować śledzia po szwedzku w aromatycznej marynacie i przenikających się wzajemnie słodkości i słoności. Składniki : 1 kg słonych śledzi matias 2 czerwone cebule 3 szklanki wody 1 szklanka octu 2 szklanki cukru masło klarowane mąka łyżeczka ziaren pieprzu łyżeczka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie : Śledzie dajemy do wymoczenia lecz wyjmujemy je wcześniej kiedy czuć

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania