Gęś pieczona z faszerowanymi jabłkami

Gęś pieczona z faszerowanymi jabłkami

Gęś pieczona z faszerowanymi jabłkami

W Polsce tradycja podawania gęsi w dniu św. Marcina odrodziła się na nowo i tak jak prawie w całej Europie  pojawi się tego dnia na wielu stołach. Zyskała dodatkowo wymiar patriotyczny, wszak 11 listopada to Narodowe Święto Niepodległości. Nieśmiało sięgamy po gęsie uda i piersi, ja namawiam odważ się i upiecz gęś w całości! To nic trudnego, tylko dość rozciągnięte w czasie, a całą pracę ani tak wykonuje za nas piekarnik. Gęś jest  tłusta - i to jej ogromna zaleta, bo nie ma ryzyka, że wyschnie n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Weronika SwientekWeronika Swientek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, mięso, kluski, czerwona kapusta, kapustą, pierogi przepis, mielone, pierogi, piersi, pierś, skrzydełka, krupnik, udka , boże narodzenie, obiad, pierogi z mięsem, mięso mielone, mięso duszone, mięsa pieczone, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, pierś w marynacie, dania bez mięsa, pieczone udka, mięso na obiad, obiad dla 2 osób, pomysł na obiad, chrupiące skrzydełka

Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.