Robiłam taką paprykę już dwa lata temu. Jeśli ktoś jest fanem takiej konserwowej papryki, to bardzo polecam ten przepis. Dodatek rozmarynu nadaje papryce fajny posmak. Składniki: 8-10 czerwonych papryk Na każdy słoik należy przygotować: 1 gałązkę świeżego rozmarynu 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy 1 krążek cebuli 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju Zalewa: 6 szklanek wody 1,5 szklanki octu 10% 1 czubata szklanka cukru 1 łyżka soli Sposób wykonania: 1. Paprykę umyć, oczyścić, ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...