Nie każdy ma miejsce na wielką beczkę z kiszoną kapustą, i ja również do tych osób należę. Ale za to mam gliniany garnek w którym
Apetyczna babeczkaFantastyczny dodatek w okresie nowalijkowym . Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniBardzo prosta jarzynka zrobiona trochę inaczej . Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniMarchewkowa wersja kotlecików z kurczaka :) Z przepisu wychodzi ok. 7 kotlecików. Składniki: 1 duża marchew 1 cebula 1 duża pierś kurczaka 1 jajko 2 łyżki mąki
Emcia PichciTaki nadziane udka je się wygodniej kiedy nie mają kości więc warto poświęcić kilka minut więcej na przygotowania i wytrybować ja. Mięso kurczaka z chrupiącą skórką
Smaczna PyzaJeśli lubicie odchudzone i zdrowe smakołyki koniecznie upieczcie tą babkę. Jest wilgotna i bardzo smaczna. Jej smak przypomina mi trochę chlebek na słodko, pewnie dlatego, że
Ze smakiem i z pasjąNależę do tych dla których obiad bez surówki się nie liczy. A w zasadzie lubię jeśli jest ich kilka. Jedna główna bardziej pracochłonna , a dwie inne
Buniabaje w kuchniTypowe letnie danie . Same warzywa podane na delikatnym kremowym puree ziemniaczanym. Ważne , że nie wymaga wielu pracy przy przygotowaniu - można przygotować poszczególne etapy wcześniej i tylko
Buniabaje w kuchniKupiłam kawałek wołowiny na tatara ( wiem powinna być polędwica ale nie było- był ładny rostbef ). Z planów robienia tatara nic nie wyszło i tak zostałam z
Buniabaje w kuchniNie da się ukryć, że rosół to chyba najpopularniejsza zupa. Nie zgadzam się tylko na to by był to ciągle rosół z makaronem. Gotuję i podaję
Buniabaje w kuchniPewnie nie ma domu w którym nie zostają co trochę kawałki gotowanego kurczaka z rosołu ( lub innej zupy gotowanej na kurczaku ).Oczywiście można je po prostu
Buniabaje w kuchniLubimy pasty rybne. Bardzo lubimy. Żarłoczek co prawda jeszcze bardziej lubi rozprawić się z samą wędzoną makrelką, ale kanapki wypastowane są niezwykle mile widziane. I na
Smaczna PyzaDorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam
Smaczna PyzaHistoria Marchew jest rośliną występującą w stanie naturalnym w strefie umiarkowanej niemal całej półkuli północnej. W Polsce rośnie dziko na niżu i w dolnych partiach górskich na łąkach, wzgórzach i przydrożach. Roślina ta została udomowiona przez Rzymian jako odmiana siewna już na początku Imperium Rzymskiego, ale nie znalazła uznania i zarzucono jej uprawę. Ponownie udomowiono ją w Afganistanie na początku(...)wieku naszej ery jako odmianę purpurową. Żółty mutant pochodzi z Iranu lub Syrii. Natomiast marchew o korzeniu pomarańczowym pojawiła się jako mutant marchwi żółtej w Holandii w XVII wieku i stopniowo rozpowszechniała się na świecie. Skład W głównej mierze marchew składa się z wody. Zawiera ponadto składniki odżywcze – węglowodany (glukoza i sacharoza), białka, tłuszcze, a także witaminy
Kuchenne innowacjeGotowana marcheweczka z zielonym groszkiem, zagęszczona zasmażką mączną na maśle. Niektórzy nie przepadają za gęstą marchewką i groszkiem, gdyż kojarzy im się ze stołówkowym szkolnym jedzeniem. Jednak dobrze przygotowana, nie rozgotowana marcheweczka i groszek potrafią być naprawdę smacznym dodatkiem do obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Marchewka z groszkiem zasmażana 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Sałatka Kuchnia: Polska(...)Trudność: Łatwe Ilość 6 porcji Przygotowanie 10 min. Gotowanie 20 min. Kalorie 80 kcal Marchewka gotowana wraz z groszkiem zielonym, zagęszczona maślaną zasmażką. Apetyczny dodatek warzyw do dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 g mrożonego groszku 300 g marchwi świeżej lub mrożonej 300 ml wody 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej sól i mielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
ProstePesto.pl