Marchew - właściwości i zastosowanie

Marchew - właściwości i zastosowanie

Marchew - właściwości i zastosowanie

Historia Marchew jest rośliną występującą w stanie naturalnym w strefie umiarkowanej niemal całej półkuli północnej. W Polsce rośnie dziko na niżu i w dolnych partiach górskich na łąkach, wzgórzach i przydrożach. Roślina ta została udomowiona przez Rzymian jako odmiana siewna już na początku Imperium Rzymskiego, ale nie znalazła uznania i zarzucono jej uprawę. Ponownie udomowiono ją w Afganistanie na początku VII wieku naszej ery jako odmianę purpurową. Żółty mutant pochodzi z Iranu lub Syrii. Natomiast ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne innowacje

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.