jest taka mięciutka zamieniam ja na sałatę pekińską. Surówki z dodatkiem pekinki są mięciutkie, chrupiące i właściwie cokolwiek do nich dodamy fajnie się komponuje. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 marchewka 1 małe jabłko 2 łodygi selera naciowego sól pieprz cukier szczypiorek 2 łyżki jogurtu greckiego Wykonanie: Kapustę kroimy drobno, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Seler
Walijskie Pichcenietylko do popularnej "chińszczyzny" :)) bo oprócz walorów smakowych są one także bardzo zdrowe: korzystnie wpływają na nasz układ pokarmowy oraz obniżają ciśnienie. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 marchewka 1/2 zielonego długiego ogórka 1/2 puszki pędów bambusa sól pieprz cukier łyżeczka majonezu łyżka jogurtu greckiego szczypiorek Wykonanie: Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce na oczkach, ogórek kroimy w kostkę
Walijskie Pichceniepostaci surówki. Delikatnie chrupiąca, aromatyczna, lekko słodka - co tu dużo mówić po prostu pyszna! Zajadamy się nią póki sezon trwa ... :) Składniki: 1/2 g łówki młodej kapusty 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) 1/2 zielonego ogórka 1 mała cebula szczypiorek cukier sok z cytryny sól 1 łyżka majonezu Wykonanie: Kapustę szatkujemy cienko, lekko solimy, ugniatamy rękoma i odstawiamy(...)minut. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach, kukurydzę odcedzamy, szczypior kroimy. Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach.Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku: sokiem z cytryny, odrobina cukru oraz majonezem. Mieszamy, chłodzimy w lodówce przed podaniem
Walijskie Pichceniechyba łatwiejszej surówki niż ta. Robi się ją bardzo szybko i smakuje świetnie. Surówka z marchewki i jabłka pasuje do bardzo różnych dań obiadowych. Takie delikatne połączenie smakuje nie tylko dzieciom co potwierdzają zgodnie moje Żarłoczki. U nas w domu marchewka jest zawsze więc taki dodatek do obiadu pojawia się na stole dość często. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSkładniki: 5 średnich kartofli 5 cieniutkich marchewek, najlepiej młodych 5 liści sałaty sól, pieprz, papryka koperek ,pietruszka Za pomocą wycinaka gniazd nasiennych wydrążyć tunel w kartoflach i obrać je. Marchewki obrać i wsunąć w tunel. Warzywa ugotować w osolonej wodzie. Uważać ,żeby kartofli nie rozgotować. Wyjąć z wody ,ułożyć na sałacie i posypać ulubionym ziołem i przyprawą. Tak przygotowany
Kulinarny karnet ChristopheraSzybki pomysł na kurczaka :) Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 marchewki 2 cebule olej sól pieprz domowa vegeta 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego Filety kroimy w kostkę lub plastry, cebulę na cztery części, następnie w plastry, marchewki przekroić wzdłuż i zetrzeć na tarce do talarkowania. Kurczaka obsmażamy krótko w niewielkiej ilości oleju, przekładamy do garnka, następnie na tym samym
chwile dla mnieSkładniki: 500 g mięsa mielonego, 1 woreczek ryżu basmati Sonko, 3 marchewki, 2 jajka, garść posiekanego szczypiorku, pieprz świeżo mielony Kamis, sól morska świeżo mielona Kamis. Przygotowanie: Ryż gotujemy ok. 10 minut. Gdy nam ostygnie dodajemy go wraz z jajkami do mięsa mielonego. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy posiekany szczypiorek. Wszystko razem mieszamy. Przyprawiamy pieprzem
Aga w kuchniSkładniki 2 szklanki mąki pszennej Młyn Kopytowa , 1 szklanka cukru, 3/4 szklanki oleju, 3 jajka, 2 szklanki startej marchewki na grubych oczkach, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, gorzka czekolada, orzechy włoskie Skworcu.pl . Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka jajek ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy dalej. Następnie dodajemy żółtka(...)miksujemy. Do puszystych jajek dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, startą marchewkę i na końcu olej. Mieszamy delikatnie wszystkie składniki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki (30x10cm). Pieczemy około 60 min w 180 stopniach. Ciasto odstawiamy do ostudzenia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią ciasto. Ozdabiamy orzechami włoskimi
Aga w kuchniJesień to czas w którym króluje marchewka , ale ile można jej jeść w tradycyjnych surówkach . Muffiny to moje ulubione babeczki , więc i tym razem postanowiłam coś z nich wykombinować. Dziękuje za foteczki mojemu prywatnemu fotografowi :* ***MUFFINY Z MARCHEWKĄ *** - szklanka cukru -1,5 szklanki mąki -0.5 łyżeczki soli -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 łyżeczka cynamonu -0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
ciemna strona patelniSkładniki : podstawowym składnikiem jest marchew- ilość dowolna cukier puder odrobina pieprzu mielonego oliwa lub łyżka majonezu i łyzka jogurtu - zmieszać sok z cytryny Przygotowanie: Umytą marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach Skropić sokiem z cytryny, posypać lekko cukrem i wymieszać Posypać ewentualnie pieprzem, dodać oliwę (lub majonez z jogurtem) i całość jeszcze raz dobrze wymieszać. Pasuje do wszystkich mięs
Proste Potrawynajprostsza surówka, szybka do wykonania i bardzo smaczna, szczególnie jeśli kupimy marchewkę o słodkim smaku :) Składniki : 2 spore marchewki 1 jabłko cukier, majonez i jogurt lub oliwa sok z cytryny Przygotowanie : Umytą marchew i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach - wymieszać i skropić sokiem z cytryny Dodać po łyżce majonezu i jogurtu - wymieszać i polać marchew z jabłkiem
Proste PotrawySkładniki (dla dwóch osób): 1/2 woreczka bobu 1 marchewka 3 plastry wędzonego boczku 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki soli + sos (3 łyżki śmietany 18%, 1 ząbek czosnku) 1. Bób wrzucamy do osolonej i posłodzonej cukrem wrzącej wody. Gotujemy 15 - 20 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy (nie jest to konieczne, ponieważ łupinki są bardzo zdrowe(...)wyjątkowo nie lubię :)) 2. W czasie gdy nasz bób się gotuje, przygotowujemy resztę składników. Przy pomocy obieraczki, wycinamy z marchewki "makaron". Bekon smażymy na patelni bez dodatku tłuszczu (nie ma potrzeby dodawania, ponieważ bekon jest bardzo tłusty) aż się zarumieni i odsączamy na ręczniku papierowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia bekonu przygotowujemy sos. Wrzucamy ząbek czosnku
My Culinary Artłatwy w wykonaniu przepis. Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny. Składniki - 80 dag schabu - 30 dag małych marchewek - 60 dag małych ziemniaków - zioła prowansalskie, słodka mielona papryka - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chętnie wykorzystasz je w swojej(...)góry dziękuję. Wykonanie Schab umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami oraz solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową, wstawić do lodówki na 2 godziny. Ziemniaki umyć, obrać, przekroić w pół. Marchewki umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w słupki długości ok. 5 cm. Po wyjęciu schab obsmażyć delikatnie na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną wody i wstawić do nagrzanego
Świat SmakuPrzepyszny, kremowy i rozpływający się w ustach krem z młodej marchwi, podany z awokado, pistacjami i olejem sezamowym. Przepyszny! Nieziemski! ;-))) SKŁADNIKI: - 3 młode marchewki - 1/2 awokado - 7-10 szt pistacji solonych - olej sezamowy - sól morska - odrobina chili Marchewki ugotuj i gorące zmiksuj z 1/4 awokado, solą i chili na gładką masę. Przełóż do kokilek, podaj ze świeżym awokado
SMYKWKUCHNIBanał? Być może, ale za to jaki pyszny! Idealny na nabranie sił do nauki ;) Składniki: 1 szt. jabłka 1 szt. marchewki 1 łyżeczka rodzynek 5 szt. orzechów włoskich 2 łyżeczki miodu lipowego płynnego Szczypta cynamonu Przepis: Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Jabłko również trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy miodu, rodzynek i cynamonu. Orzechy obieramy
Emcia Pichci