Dzisiaj nie było zupy. Jakoś tak się złożyło, że zakupy zostały poczynione tejże nie przewidując. Za to zaplanowałam obiady jak się okazało w nadmiarze. Te kolorowe
Dzieje kuchennej WiewióryMam zachwiane poczucie rzeczywistości. Co i rusz zestawiam ze sobą pogodę i inne czynniki, i nie wierze, że to już, za chwilkę... Mamy truskawki, wczoraj Małżon
Dzieje kuchennej WiewióryWspaniały dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna surówka do schrupania. Do tego jest bardzo soczysta.Składniki:4 marchewkiok 200 g suszonej żurawinyszczypta soli2-3 łyżeczki
Kuchnia domowa AniFried Celery and carrot and tangerineSkładniki.2 łodygi selera naciowego1 marchew1 mandarynka1 łyżka oliwy100 ml wina białego wytrawnego1 łyżka soku z cytrynysól, gałka muszkatołowaWykonanie.Łodygi selera
Kulinarny karnet ChristopheraSurówka to obowiązkowy element drugich dań. Oczywiście nie każdy je lubi tak jak na przykład mój młodszy synek. Ze starszym nigdy nie było problemu i zajadał
Ewa w kuchniSKŁADNIKI 300 g mielonego mięsa 700 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki oliwy z oliwek pół cebuli 1 marchew seler naciowy papryczka chili pół szklanki bialego
zielonacukinkaJarzynowy krupnik przygotowuje się w tempie ekspresowymNie mam w zwyczaju gotować zup z torebki. W ogóle zupy goszczą na moim stole zbyt rzadko i choć staram
Kraina Tysiąca Smaków