makrela - 1690 przepisów (strona:8/113)

Pasta z makreli i serka wiejskiego 26

skąd biorę pomysły. Czasami zaglądam do lodówki, szybka analiza i jest. Tak też było i w tym przypadku. Trochę w tym przypadku, ale tylko trochę.  Składniki: 1 wędzona makrela 1 opakowanie serka wiejskiego 1 mała czerwona cebula pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy(...)niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną natkę, serek wiejski, majonez, chrzan, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna

Kardamonovy
Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli 44

Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli. Szybka i pyszna sałatka na dzień dobry. Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Kochani, panują u nas egipskie ciemności. Leje deszcz i ogólnie nie jest wesoło. Ale to my jesteśmy panami naszego samopoczucia i wydaje mi się, że moja propozycja nie tylko Was wzmocni, ale wprowadzi trochę kolorów na szare dni. Robimy(...)pyszną sałatkę z makreli i grillowanej cukinii z Waszymi ulubionymi dodatkami. Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Sałatka z grillowanej cukinii i wędzonej makreli Składniki na sałatkę: - Pokrojona w plastry ugrillowana młoda cukinia - kawałki wędzonej makreli - garść ulubionych sałat - pomidor pokrojony w cząstki - czarnuszka - olej z białego maku  Olejowe Smaki

Z Kuchni Do Kuchni
Przepis na pastę z makreli i sera 46

Pasta z makreli i sera    Pasta z makreli to danie, które w moim domu było od zawsze. Nigdy nie przepadałem za pastą z makreli chociaż była smaczna, bo zawsze zostały jakieś ości, tym razem ich nie było bo robiła ją Agnieszka, która ma lepszy wzrok od mojej may i dokonała cudu - wyzerowała ości! Brawo Aga.  👉Jak zrobić(...)PASTĘ Z MAKRELI❓      Bardziej istotne niż fakt jak zrobić pastę z makreli jest jak ją podać! Od kiedy stosuje Dietę Rozdzielną pasta z makreli nie wchodziła w grę bo nie można podać jej na pieczywie.     Potem wpadliśmy na pomysł by robić kanapki na ogórku z papryki lub podawać coś na listku sałaty. Dzięki

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka ryżowa z makrelą 72

Kupując ryby wędzone wykorzystuję je przeważnie do zrobienia kanapek. Tym razem jednak postanowiłam zrobić coś innego, a ponieważ miałam ugotowany ryż to powstała sałatka ryżowa z makrelą. Taka sałatka to pomysł na smaczne jedzonko dla osób lubiących wędzone ryby. Wielu z nas nie lubi takich ryb, wiem to z własnego doświadczenia, ponieważ moja córka należy do takiego grona. Muszę jednak(...)przyznać, że sałatka ryżowa z makrelą jej zasmakowała i nawet stwierdziła, że jest całkiem dobra. Tak więc czasami warto spróbować czegoś, za czym nie przepadamy. Ja do zrobienia tej sałatki wykorzystałam wędzoną makrelę, ale może to być również inna ryba wędzona, np. dorsz lub pikling. Sałatka ryżowa z makrelą to świetny pomysł na rodzinną kolację lub inną okazję. Można

Danka Pichci
Sałatka z makrelą 52

Sałatka z makreli to wspaniały dodatek do kanapek, zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Makrela jest tania i zdrowa. Jej delikatne i bardzo smaczne mięso zawiera mnóstwo korzystnych dla zdrowia kwasów omega-3, a także wiele witamin i składników mineralnych. Jeśli lubicie makrelę, to gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z makreli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ(...)MAKRELI Składniki 1 duża makrela wędzona 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić mięso widelcem. 2. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. 3. Ogórki, cebulę oraz paprykę również pokroić w kostkę. 4. Przygotowane składniki

Alle Dobre!
Błyskawiczna pasta z makreli 131

Pasta z makreli to błyskawiczna propozycja na urozmaicenie śniadania, albo kolacji. Przygtoujemy ja w kilka chwil. Będzie szybko i smacznnie. Makrela ma dość spore ości, więc nie będzie problemu aby je wydbyć z mięsa, jeśli jednak się tego obawiacie, możecie mięso przepuścić przez maszynkę do mięsa. Sprawdź przepis na: Klasyczna pasta jajeczna Składniki średniej wielkości makrela wędzona 3 ogórki konserwowe(...)pęczka szypiorku 1 mała cebula 3 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Błyskawiczna pasta z makreli – przepis Przepis jest bardzo szybki w wykonaniu. Zaczynamy od ugotowania na twardo i ostudzenia jajek. Następnie kroimy je w kostkę, podobnie postępujemy z ogrókiem i cebulą. Szczypiorek drobno siekamy. Makrelę filetujemy, dzielimy mięso na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z makreli 136

Pasta kanapkowa a tym razem z makreli. Bardzo smaczna, delikatna pasta, która posmakuje każdemu !    Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku! Pasta z makreli   Nasza pasta, idealnie kremowa. Składniki : 1 duża makrela sól oraz pieprz   5-6 jajek      5-6 ogórków kiszonych 2 średniej wielkości cebule czerwone(...)łyżki majonezu    Przygotowanie:     Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym 64

Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym to prosty i szybki w przygotowaniu dodatek do pieczywa. Pasta ta super się będzie nadawała na śniadanie, albo na kolację. Makrela jest bogata w białko, ale nie to jest jest kluczowym składnikim. Ta biała ryba zawiera w sobie bardzo cenne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te znacznie zmniejszają(...)ryzyko wystąpienia miażdżycy, a także zapobiegają różnym chorobom serca. Jak widać warto jeść makrelę, jak i inne białe ryby. Pastę z makreli polecam mimo wszystko jeść z białym pieczywem z odrobiną masła. Niestety z pieczywem razowym nie smakuje tak dobrze. Składniki 2 średnie makrele (łącznie ok. 450 g) 3 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 pęczku szczypiorku 1/2 cebuli sól pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z makreli wędzonej i jajek 140

Pasta z makreli wędzonej i jajek – kojarzy mi się z dzieciństwem, kiedy to mama dość często przygotowywała ją na kolację :) Czasami zajadaliśmy pastę jajeczną z makrelą i kiszonym ogórkiem, innym razem z ogórkiem konserwowym – zależy, co akurat było pod ręką. Najlepiej taka pasta smakuje mi ze świeżą bułeczką i oprószona dodatkowo posiekanym szczypiorkiem :) Jeśli lubicie tego typu pasty(...)adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli wędzonej i jajek – Składniki: 1 wędzona makrela – ok. 230 g 5 jajek 1 mała cebula – ok. 60 g 3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe

Kulinarne Przeboje
Świeża makrela pieczona na pomidorach 265

pewno częściej sięgacie po makrelę wędzoną – szkoda, że zdecydowanie łatwiej kupić ją niż taką świeżą. Świeże makrele są cudownym kąskiem – pachną morzem, jodem i kryją w sobie soczyste, bogate w zdrowe tłuszcze mięso. Pieczona makrela to szybki obiad lub kolacja – ta upieczona jest na śródziemnomorską nutę, podana z sosem pomidorowym który genialnie łagodzi jej mocny smak i tłustość ryby. Czosnek(...)rozmaryn i cytryna świetnie podkreślają charakterystyczny smak pieczonej makreli. Makrela nie przepada za smażeniem – sama w sobie jest tłustą rybą i dodawanie do niej kolejnej porcji tłuszczu moim zdaniem mija się z celem. Do pieczenia wybierajcie jak najmniejsze, równej wielkości ryby, najlepiej o wadze do 360- 380g – tak samo jak w wypadku wędzonych, tak świeże makrele im są mniejsze

Karo in the Kitchen
Tatar z makreli wędzonej i awokado 267

Gdybym napisała, że do tej potrawy specjalnie kupiliśmy wędzarnię pewnie byście nie uwierzyli. No jasne, ja też, ale… wędzarnia jest. Akurat na „pierwszy ogień” poszła makrela, więc tatar z makreli wędzonej i awokado kłębił się w moich myślach już podczas wędzenia. Składniki: - 2 średnie makrele wędzone na ciepło - 1 dojrzały owoc awokado - 2 szalotki - sok z ½ cytryny - 3 łyżki oleju(...)lnianego - natka pietruszki - pieprz cytrynowy Makrele wędzone pozbawiamy skóry i ości, kroimy w kostkę – przekładamy do miski. Obrane szalotki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do makreli. Skrapiamy połową soku z cytryny, dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz olej lniany. Delikatnie mieszamy, aby nie zburzyć struktury ryby. Awokado przekrajamy na połówki, wyjmujemy pestkę (co zrobić z pestką ? – KLIK ), kroimy w kostkę

mojewypiekiinietylko
Pasta z makreli 28

Pyszna i kremowa pasta na kanapki z makreli, jajek na twardo i suszonych pomidorów. Prosta w przygotowaniu, idealna na śniadanie lub kolację. Posmarujesz nią kanapki, grzanki, pieczywo tostowe. Do podania możesz wybrać dodatek świeżych lub konserwowych warzyw, liście sałat, świeżych ziół jak posiekana natka, rukola lub koperek. To prosty i szybki sposób na inne śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia(...)Zapraszam po mój sprawdzony przepis na kremową i dobrze doprawioną pastę z makreli. SKŁADNIKI: 1 makrela – waga ok. 300 g 3 jajka ugotowane na twardo 4 suszone pomidory 2 czubate łyżki majonezu 1 czubata łyżeczka ostrej musztardy ½ małej cebulki 1 czubata łyżka kremowego serka naturalnego, np. Almette, Twój Smak sól, świeżo zmielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotowane na twardo obieram

Zasmakuj Kuchni
Pasta z wędzonego dorsza i białego sera 29

robię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki, tuńczyka z puszki, czasami wędzoną makrelę, prawie zawsze staram się dorzucać do nich jakieś świeże zioła. I parę tygodni temu wybraliśmy się do sklepu rybnego, który oczarował mnie swoim asortymentem. Nie jest to niestety asortyment stały(...)używam do tego typu past rozdrabniarki, do której wrzucam po prostu rybę z serem i jogurtem, miksuję (nie za drobno) i potem dodaję resztę składników. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej

Kardamonovy
Jajka faszerowane makrelą 153

Jajka faszerowane makrelą to jeden z wielu pomysłów na przygotowanie jajek na wielkanocny stół. Trudno sobie wyobrazić święta Wielkanocne bez jajek, dlatego każdy stara się je podawać na różne sposoby. Najpopularniejsze to są oczywiście jajka w majonezie, ale jest też wiele innych możliwości. Bardzo często robię jajka faszerowane różnymi pastami, wybór jest duży. Wystarczy kilka prostych składników i jajka(...)gotowe. Jajka faszerowane makrelą to szybka i prosta przystawka, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Wędzona ryba świetnie współgra ze smakiem jajka, a szczypiorek nadaje paście trochę ostrości i wyrazistości. Robiąc jajka faszerowane makrelą musimy dokładnie wyjąć wszystkie ości z ryby, aby później podczas jedzenia nie było przykrych niespodzianek. Jajka faszerowane makrelą będą miały mniej lub bardziej wyrazisty

Danka Pichci
Pasta z wędzonego dorsza i białego sera 49

robię na śniadania i kolacje różnego rodzaju pasty. Z reguły są to pasty jednak na bazie jajek. Czasami dodaję do nich suszone pomidory, oliwki, tuńczyka z puszki, czasami wędzoną makrelę, prawie zawsze staram się dorzucać do nich jakieś świeże zioła. I parę tygodni temu wybraliśmy się do sklepu rybnego, który oczarował mnie swoim asortymentem. Nie jest to niestety asortyment stały(...)używam do tego typu past rozdrabniarki, do której wrzucam po prostu rybę z serem i jogurtem, miksuję (nie za drobno) i potem dodaję resztę składników. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta z makreli z marynowaną chili i szczypiorkiem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Pasta z wędzonej

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania