makrela - 1690 przepisów (strona:4/113)

Pasta z makreli i jajek 187

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli i jajek zaraz po paście jajecznej moja ulubiona pasta śniadaniowa. Nie jemy w domu za dużo ryb, bo mąż za nimi nie przepada, jest typowym mięsożercom. Dlatego dla mnie wędzona makrela jest świetnym sposobem na przemycenie ryb w posiłkach, ponieważ akurat za tym przepisem przepada i często go robimy na weekendowe śniadania. Pasta(...)makreli i jajek jest przepisem prostym i dosyć podstawowym. Ja tak lubię, czasem nawet rezygnuje z dodatku ogórków, by miała bardziej jednolitą konsystencje, jednak możecie dodać do niej dowolne dodatkowe składniki, inne warzywa, przyprawy, np. pora, kukurydzę, łyżeczkę musztardy, świeży koperek. Pasta z makreli i jajek nadaje się jako dodatek do świeżego pieczywa na śniadanie, ale również świetnie pasuje

To Musisz Wiedzieć
Krokiety z wędzonej makreli 183

pomysł zrobienia krokietów (a może  kotletów) Nigdy wcześniej takich nie robiłam, a okazały się pyszne!  Będę robiła częściej. składniki krokiety 170 g ziemniaków, ugotowanych 100 g makreli wędzonej, obranej 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku 1 łyżka koperku 1 jajo 1/2 łyżeczki papryki w płatkach 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz(...)łyżki jogurtu 1 łyżka majonezy 3 pomidory suszone - bardzo drobno posiekane ząbek czosnku, posiekany koperek sól pieprz Przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki sosu  Ziemniaki przepuścić przez praskę. Makrelę rozdrobnić. W misce wymieszać wszystkie składniki : ziemniaki, rybę,cebulę, czosnek, koperek, jajo, paprykę. Dosypać bułkę, dobrze wymieszać, doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Formować nieduże krokiety obtaczać w bułce tartej

Stare Gary
Sałatka-pasta z wędzonej makreli 284

się zasadą zdrowego rozsądku i wolę ograniczyć ilość niż unikać smacznych potraw. Wielki ukłon w tym miejscu dla osób na rygorystycznych dietach - ja nie mam tak silnej woli. Wędzona makrela to ryba tłusta, a więc i kaloryczna. Jest jednak smaczna i idealna na wszelkiego rodzaju pasty czy sałatki. Na jedną z takich sałatek zapraszam Was dzisiaj. Potrzebujemy: średnią wędzoną makrelę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta z makreli z suszonymi pomidorami 224

Dzisiaj odmieniona popularna pasta z makreli. Wystarczy inny niż zazwyczaj dodatek np suszone pomidory a może być to nowa smaczna, ulubiona wersja starej pasty z makreli, idealna na kolację, czy przekąskę ze świeżym chlebem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta z makreli i jajek 222

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam. Post Pasta z makreli i jajek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pasta z makreli 48

Tradycyjna pasta z makreli to polska klasyka, która wciąż cieszy się ogromną popularnością. To pyszna i pożywna przekąska, która świetnie smakuje na kanapkach czy jako dodatek do sałatek. Przygotowanie jej w domu nie jest trudne i wymaga zaledwie kilku składników. Oprócz tego, że pasta z makreli jest pyszna i łatwa w przygotowaniu, to jeszcze świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju(...)type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=595834&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4691&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Pasta z makreli bez majonezu – czym go zastąpić? Majonez to częsty składnik past kanapkowych, jednakże istnieje wiele alternatyw, które można wykorzystać, aby nadać paście kanapkowej kremowej i gładkiej konsystencji. Jednym ze sposobów

okolicepalnika.pl
Pomidorowa pasta z makreli 89

Znudziły Ci się codzienne kanapki z wędliną lub serem żółtym? Świetnie się składa! Mam dziś specjalnie dla Ciebie pomidorową pastę z makreli wędzonej, która jest prosta w zrobieniu i obłędnie pyszna. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do kanapek. Są proste i szybkie w zrobieniu. Najbardziej lubię w nich to, że są wilgotne i świetnie smakują z kromką chleba oraz kiszonym(...)ogórkiem. Kanapki z pomidorową pastą z makreli szybko znikają z talerza. To mój niezapomniany smak z dzieciństwa. Mama często robiła pastę z makreli na śniadanie lub kolację. Fantastyczny smak zachwyci nie jednego niejadka. Nie kupisz takiego przysmaku w sklepie. Trzeba zrobić go samemu 🙂 Sprawdź przepis na oryginalną w smaku pastę. Pomidorowa pasta z makreli – składniki Kaloryczność: 165 kcal

Ania gotuje
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 86

Przepis na jajka faszerowane wędzoną makrelą. Pyszna przystawka na co dzień i od święta, którą dość łatwo można przygotować, nawet wspólnie z dziećmi. Mało składników, a dużo smaku. Gdyby pominąć oczyszczanie makreli z ości, to sam proces przygotowania jajek faszerowanych wędzoną makrelą, można nawet nazwać całkiem przyjemnym i prostym. Niestety tej czynności nie można ominąć i trzeba wykonać ją dokładnie(...)jedna ość. Jeśli nie macie suszonych pomidorów lub ich nie lubicie, do farszu dodajcie pokrojony szczypiorek lub ogórek kiszony bez skórki i również będzie bardzo smacznie. Jajka faszerowane wędzoną makrelą będą miały mniej lub bardziej intensywny smak, w zależności od stopnia uwędzenia makreli. Ilość majonezu lub sosu tatarskiego najlepiej dostosować do stopnia tłustości makreli, aby farsz nie był zbyt rzadki

Kuchcik gotuje
Pasta z makreli z ogórkiem korniszonym 160

Uwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam! Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebulka 2 ogórki korniszone 1-2 łyżki pikantnego keczupu Sposób przygotowania: 1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości. 2. Cebulkę drobno siekamy. 3. Ogórki kroimy w kosteczkę. 4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy. I gotowa pasta może wylądować na kanapce! Smacznego!!! Źródło: Matka, żona

Kuchnia domowa Ani
Pasta z makreli wędzonej z suszonymi pomidorkami 188

wedzonej makreli.Poniewaz z mezem jestesmy "rybozercami" ,wszelkiej masci ryby czesto goszcza na naszym stole.Moj przepis jest naprawde blyskawiczny i kilkuskladnikowy.Pierwowzor z dawnych czasow zawieral majonez.Dzis zastapila go musztarda.I wystarczy,makrela ani tak jest bardzo tlusta ryba.Do pasty dodalam jedynie ulubione i wlasnorecznie przygotowane suszone pomidorki koktajlowe.Pyszne,slodziutkie.Przepis na suszone pomidory znajdziecie tutaj: Suszone pomidory w oleju z oregano i..... Pomidory(...)suszone w oleju z oregano i rozmarynem .Te na zdjeciu ,to juz koncowka zapasow zimowych. Skladniki: 1 wedzona makrela 1 cebula 3 srednie ogorki kiszone lub konserwowe 5-10 suszonych pomidorkow z zalewy 2 lyzki musztardy odrobina soli Wykonanie: Rybe obrac ze skory i osci,nastepnie dokladnie rozgniesc widelcem.W drobniutka kostke pokroic cebule.Wymieszac z odrobina soli,aby troche zmiekla.Ogorki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z makreli wędzonej z twarożkiem i chrzanem 157

gladko" w malakserze jak zalecal ,ale rozgniotlam wszystkie skladniki widelcem,takze moja wersja jest jeszcze mniej pracochlonna.Odpada mycie malaksera. Skladniki : 1 czubata lyzka chrzanu kremowego 300 g wedzonej makreli bez osci (1 spora makrela) 100 g serka kremowego  peczek szczypiorku(w orginale piertuszka) 1/2 cytryny(w orginale 2 szt.) sol,pieprz peczek rzodkiewek Wszystkie skladniki umiescic w miseczce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASTA Z TWAROGU I WĘDZONEJ MAKRELI 311

pochrzaniona pasta jajeczna ,  pasta makrelowo-jajeczna ,  pasta z tuńczyka  czy  tradycyjna pasta jajeczna  a dziś zapraszam na pastę z twarogu i wędzonej makreli :))) Składniki: 1 wędzona mak rela 200g chudego twarogu 1/2 cebuli sól pieprz 2 łyżki ostrego ketchupu Wykonanie: Makrelę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mielimy, dusimy widelcem lub blendujemy

Walijskie Pichcenie
Pasta z wędzonej makreli 206

Czas na rybę tym razem wędzoną. Pasta z wędzonej makreli, twarożku , ogórka, jajka- jest doskonała do pieczywa zarówno na śniadanie jak i na kolację. Polecam. SKŁADNIKI 1 wędzona makrela 2 ogórki kiszone 2 łyżki twarogu 2 jajka 1 cebula pół pęczka szczypiorku 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżka musztardy delikatesowej sól, pieprz do smaku WYKONANIE Rybę oczyszczamy z ości dokładnie

W kuchennym oknie Ewy
Jaja sadzone z wędzoną makrelą i ziarenkami 193

człowiek! Taki talerz ożywi niejeden pochmurny i mglisty dzień, jak dziś! A każda nawet najprostsza potrawa ,nabierze rumieńców. I my sobie zrobimy, dziś właśne, zwykłe, polskie śniadanko. Składniki -jaja -makrela wędzona -ser żółty Rycki Cezar -łyżeczka masła -rzodkiewka -tymianek, -sól -Ziołowo Mi-mieszanka ziaren prażonych od   ZIARENKOWO Na małej patelni rozpuść łyżeczkę masła i wbij 2 jaja. Zetnij bialko(...)Obierz makrelę i dodaj kawałeczki pozbawione ości. Następnie zetrzyj sera ryckiego Cezar, to wykwintny ser o bogatym smaku. Nakryj pokrywką aby lekko się rozpuścił. Wyłóż na talerz. Posyp ziarenkami   ZIOŁOWO MI Przed podaniem potnij nożyczkami świeżego tymianku. Zaparz pyszną, ulubioną herbatkę. I smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
PASTA Z MAKRELĄ 187

rodzaju pasty i smarowidła na chleb, te przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te które można kupić gotowe w sklepie Składniki: 5 jajek 1 makrela 1 cebula czerwona sól morska Kamis pieprz mielony Kamis Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy , ścieramy na tarce lub przeciskamy przez sitko do jajek, makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy, dodajemy

Z Majeczką w kuchni