makrela - 1371 przepisów (strona:3/92)

Pasta z makreli i twarożku 7

Pasta z makreli i twarożku to pomysł zaczerpnięty od Koleżanki z pracy, która zrobiła ją podczas jednego z wyjazdów. Ta pasta jest dla mnie nowością, bo u mnie w domu zawsze robiło się jedynie wersję z wędzonej makreli z jajkami. Muszę powiedzieć, że połączenie makreli i twarożku jest bardzo smakowite, a sama pasta to tylko kilka składników, które należy rozdrobnić(...)wymieszać. Taką pastę z makreli i twarożku można więc przygotować na późniejsze weekendowe śniadanie lub lekką i zdrową kolację. Składniki na pastę z makreli i twarożku 200 g wędzonej makreli 125 g sera białego w kostce 1 mała cebula 4 łyżki majonezu 1 / 2 pęczka koperku sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać

niecodziennikpary
Kremowy pasztet z wedzonej makreli 52

Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka(...)Skladniki: 2 wedzone makrele (400-450g) 200 g twarozku 2 lyzki sosu sojowego 2 lyzki soku z jablek pieprz z mlynka kapary-opcjonalnie szczypiorek WYKONANIE:  rybe obrac ze skory i osci.Dodac twarozek,sos sojowy,sok z jablek.Zblendowac na gladki krem posiekac szczypiorek,dodac do pasztetu przed podaniem schlodzic w lodowce.Przybrac kaparami UWAGI: jesli nie liczycie kalorii czesc serka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
pasta z makreli z kurkami marynowanymi... 63

Składniki: makrela wędzona 2 sztuki, kurki marynowane 1/2 szklanki, majonez 3 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, szczypiorek 1 pęczek z makreli dokładnie usunąć wszystkie ości i samo mięsko dac do miski kurki marynowane wylać na sitko, kilka zostawić w całości do przybrania a resztę posiekać nożem i wsypać do makreli dodać majonez, pieprz mielony, posiekany szczypiorek i wszystko łyzką

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta do chleba z wędzonej makreli 77

wcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz do smaku Wykonanie: Jajka zamiast kroić, ścieram na tarce z grubymi oczkami, koperek drobno siekam, a w makreli oddzielam ości i rozdrabniam. Wszystkie składniki mieszam z majonezem (ilość wg uznania, ja dodałam ok 3 łyżek(...)stołowych) i doprawiam tylko pieprzem, ponieważ makrela jest słona. Spróbujcie sami, ja uwielbiam

Taste Of My Day
Sałatka z tofu i makreli z puszki 83

Sałatka powstała tak przypadkiem z cyklu czyszczenie lodówki. W lodówce od dawna leżało tofu, miałam też dwie puszki makreli, w słoikach zostały mi dwa ogórki oraz odrobina majonezu. Wszystko wymieszałam i wyszła pyszna sałatka, którą podałam z chrupkim pieczywem. składniki:  2 puszki filetów z makreli w sosie pomidorowym, użyłam Graal 200 g tofu 2 małe ogórki konserwowe 2 łyżki(...)majonezu 1 łyżka posiekanego szczypiorku Do miski przełożyć makrelę razem z sosem pomidorowym. Kawałki ryby rozdrobnić łyżką. Następnie dodać pokruszone tofu. Wszystko wymieszać. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby i tofu. Dodać też majonez oraz posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi, u mnie pieczywo chrupkie

Monia miesza i gotuje
Mini wafelki z makrelą 44

Składniki: pop cool chips Sonko, wędzona makrela, serek śmietankowy, natka pietruszki, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:    Mini wafelki ryżowe smarujemy serkiem śmietankowym.  Z makreli wyciągamy wszystkie ości. Kawałki makreli wędzonej układamy na wafelkach (dokładnie przeglądamy, by nie miały ości). Myjemy natkę pietruszki. Natkę pietruszki siekamy drobno i posypujemy nią mini kanapeczki. Na koniec przyprawiamy delikatnie

Aga w kuchni
Pasta z makreli i awokado wg Magdy Gessler 305

trafniejszym określeniem. Jest rewelacyjna w smaku! Słona, o mocnym smaku wędzonej ryby, cebulki i awokado. Przed podaniem warto ją schłodzić w lodówce - jest jeszcze smaczniejsza :) Polecam! Składniki: 1 wędzona makrela 1 duże dojrzałe awokado 1 cebula (w oryginale 2 szalotki) 2 filety anchois sok z 1/2 cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek dobrej jakości 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól(...)pieprz Z makreli usunąć skórę i ości. Pokroić ją drobno i przełożyć do miseczki. Cebulę (szalotki) i filety anchois drobno posiekać i dodać do makreli. Dodać 2 łyżki soku z cytryny, oliwę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę i skropić sokiem z cytryny. Pokroić w drobną kostkę. Dodać do ryby. Wymieszać, doprawić do smaku

U mnie w kuchni
KOTLETY Z MAKRELI I ZIEMNIAKÓW. 144

stwardnieją nieznacznie. Są delikatne i bardzo rybne. Można podać z surówką, ale również z puree z groszku bądź z hummusem. A nawet z białym sosem, pełna dowolność :) KOTLECIKI Z MAKRELI I ZIEMNIAKÓW. /znaleziony w sieci;/ na ok. 8 kotlecików 300g wędzonej makreli 250g ugotowanych i obranych ziemniaków 1 jajko 1 cebula sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka bułka tarta(...)zagęszczenia Cebulę siekam drobno i szklę na odrobinie masła. Studzę. Ugotowane ziemniaki przeciskam przez praskę. Mięso z makreli oddzielam od ości, rozdrabniam w palcach. Wszystko razem mieszam, dodając jajko i przyprawy oraz tyle bułki tartej,  aby konsystencja pozwoliła ulepić zwarte,ale nie "ubite" kotleciki. Dodatkowo obtaczam je w bułce tartej.  Smażę z obu stron na złoto. Podaję

W kuchni Karmel-itki
Pasta z makreli 45

Składniki: 2 wędzone makrele (razem ok. 600 g) 5 jajek ugotowanych na twardo 4 średnie kiszone ogórki 1 średnia cebula majonez light (słoik 260 g) (użyłam majonezu firmy mosso) Przygotowanie: 1. Oporządzamy makrele, wybieramy mięso, starając się wyjąć wszystkie ości.   2. Do ryby dodajemy poszatkowane jajka, drobno pokrojone ogórki i posiekaną cebulę. 3. Dodajemy majonezu - tyle, żeby składniki dobrze(...)się połączyły (na tą ilość makreli użyłam prawie cały słoik). Kalorie: Całość - ok. 2630 kcal Łyżka (25g) - ok 65 kcal Smacznego

Malowane smakiem
Czas na śniadanie! #12 - Pasta z wędzonej makreli 54

wędzone czy też marynowane. Uważam, jednak że jadam ich zbyt mało. Zwłaszcza w innych posiłkach niż obiadowych. A przecież pasty rybne są takie dobre...  Składniki: 3 wędzone makrele 4 jajka ugotowane na twardo szczypiorek 6-7 ogórków kiszonych majonez sól, pieprz Wykonanie: Z makreli usunąć ości. Trochę czasu to zajmuje, ale naprawdę warto. Do makreli dodać pokrojone w kostkę

Pasja Smaku
Jajka faszerowane wędzoną makrelą 678

Dzisiaj przedstawiam Wam propozycję na kolejne jajka faszerowane. Tym razem z... wędzoną makrelą. A że od dawna wiadomo, że jajka fajnie łączą się z wędzonymi rybami to nie mogło się nie udać. Takie jajka dobrze sprawdzą się na wielkanocnym stole , albo jako postna przystawka. Składniki: 8 jajek 1 wędzona makrela 3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować(...)twardo w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i przekroić na połówki. Żółtka przełożyć do miski, a białka ułożyć na talerzu.  Do żółtek dodać wędzoną makrelę (wcześniej usunąć z niej ości). Dodać majonez i posiekany szczypiorek (ilość wg uznania). Wymieszać i doprawić do smaku. Masa powinna być dobrze roztarta. Przygotowaną masą faszerować białka. Jajka posypać posiekanym szczypiorkiem

Pasja Smaku
Sałatka z wędzonej makreli 237

Dzisiaj będzie tradycyjnie,szybko ale za to smacznie.Sałatka z makreli wędzonej to nasza ulubiona.Tym razem podałam na chrupkim pieczywie z kiełkami z rzodkiewki. Składniki: makrela wędzona 1 szt jajka 2 szt ogórki konserwowe 3 szt cebula mniejsza 1 szt majonez 3 łyżki musztarda sarepska 1 łyżeczka sól pieprz do smaku kiełki rzodkiewki Przygotowanie:   Makrelę obrać z ości , rozgnieść

Ala piecze i gotuje
Makaron z wędzoną makrelą i słodką kukurydzą 94

szybko. Pyszny obiad na ciepło z podstawowym składnikiem makaronem. Nie wyobrażam sobie kuchni bez niego i często gości w sałatkach, daniach obiadowych czy zupach. W tym daniu łączymy makrelę i kukurydzę co razem z serkiem śmietankowym daje nam pyszne doznania smakowe. Coś lekkiego po świętach na pewno się przyda.  Składniki : * 2 szklanki makaronu penne  * 100 g fileta(...)makreli  * 3 łyżki kukurydzy konserwowej  * 2 pomidory suszone w oliwie  * 2 łyżki serka śmietankowego  * świeżo mielony czarny pieprz * rzeżucha bądź natka pietruszki Przygotowanie : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy z pomidorów, dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory oraz kawałki makreli, dusimy chwilkę i mieszamy dokładnie z serkiem. Całość mieszamy

Magiczne Życie Marty
PASTA Z MAKRELI. 149

powstał z dwóch okazji: na konkurs oraz na potrzeby pikniku z przyjaciółmi, który zbliża się nieuchronnie. Jak wiadomo, nie podam czegoś, czego wcześniej nie sprawdziłam na domownikach. PASTA Z MAKRELI /własny;/ 1 makrela wędzona 2 łyżki majonezu delikatnego Winiary 2 - 3 łyżki serka kremowego pęczek szczypiorku świeżo mielony pieprz Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozgniatam widelcem. Siekam

W kuchni Karmel-itki
Sałatka makaronowa z makrelą wędzoną 280

Sałatka makaronowa z makrelą wędzoną szklanka makaronu orkiszowego pół makreli wędzonej 5 łyżek kukurydzy konserwowej 4 ogórki konserwowe Sos: 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 2łyżeczki musztardy Makaron gotujemy al'dente. Studzimy. W misce mieszamy rozdrobnioną makrelę (uwaga na ości), kukurydzę, makaron i ogórek pokrojony w kostkę.  Majonez, jogurt i musztardę łączymy ze sobą. Polewamy sałatkę. Mieszamy

365 dni dookoła kuchni

Proponowane wyszukiwania