lody - 12901 przepisów (strona:453/861)

Mojito 193

Włożyć do wysokiej szklanki, dodać cukier. Rozgnieść ugniataczem aby wycisnąć sok z limonki. Listki mięty ugnieść nieco w dłoniach i dodać do szklanki. Do połowy wysokości szklanki dodać kruszony lód. Dodać rum i wymieszać. Dopełnić kruszonym lodem oraz chlustem wody gazowanej

KUCHNIA POLSKA
Napój pietruszkowy wg Aleex 134

pragnienie. Niech nie zraża was pietruszka – smakuje znakomicie. Zresztą składniki można wzbogacać i modyfikować. Spróbujcie sami. Składniki: • 1 – 1½ cytryny • 10 gałązek natki pietruszki (bez łodyżek) • 200 g kostek lodu • 70 g cukru • 800 ml wody mineralnej Sposób przygotowania: 1. Cytrynę obrać ze skóry, pozbawić białej osłonki, pozbawić pestek, podzielić na cząstki. 2. Do kielicha blendera włożyć cytrynę, natkę, lód

W mojej kuchni
Grillowane jabłka nadziewane bakaliami 145

wielkości jabłek około 15 do 20 minut. Grillowane jabłka z nadzieniem bakaliowym możemy polać odrobiną miodu, rumu, lub syropu klonowego. Deser z grillowanych jabłek świetnie smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub śmietankowych. 7 ciekawostek o Jabłkach Grójeckich A skoro jesteśmy przy temacie jabłek, to mam dla Was kilka ciekawostek o najsmaczniejszych polskich jabłkach, których historia liczy sobie ponad

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
placki bez jajek, nabiału i cukru 137

jeszcze, żeby masa była puszysta dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i łyżkę oleju, zblenduj dodaj owoce i delikatnie wymieszaj łyżką porcje ciasta (1 placek = 1 łyżka do lodów) nakładaj na rozgrzaną patelnię z olejem i smaż na małym ogniu, aż placek ścięty mniej więcej do połowy wysokości, następnie delikatnie przerzuć go na drugą stronę i smaż jeszcze

SandraFrej.com
Cold brew 84

kawy dolałam mleka owsianego. Piłam także i bez. Obie wersje mi pasują. Składniki: 600 ml wody 3 czubate łyżki mielonej kawy (najlepiej świeżo mielonej) 2 łyżki mleka (opcjonalnie) kostki lodu (przepis na 2 porcje) Wodę (o temperaturze pokojowej) wlewamy do dzbanka/słoika, wsypujemy kawę, mieszamy, szczelnie zamykamy i odstawiamy na blat na minimum 12 godzin. Po tym czasie kawę odcedzamy(...)odcedzałam przez pieluchę tetrową), wlewamy do szklanki z lodem, dolewamy do tego mleko

Kardamonovy
Jakie rzeczy warto jeść podczas upałów, a jakich lepiej unikać? 246

cytryną, aby poprawić wchłanialność witamin z warzyw. Doskonałym uzupełnieniem posiłku będą ponadto świeże, orzeźwiające zioła, np. mięta czy bazylia. Czego unikać? Paradoksalnie, podczas upałów nie jest wskazane częste spożywanie lodów oraz zbyt zimnych napojów. Przynoszą ulgę tylko na chwilę, ponieważ wywołują procesy ogrzewające organizm od wewnątrz. Zaledwie krótkotrwałe ochłodzenie przynoszą też napoje gazowane. Zawierają dwutlenek węgla, który podnosi

Kulinarne Przeboje
Kilka ciekawych przepisów na koktajle i smoothie 135

pół cytryny, szklanka schłodzonej zielonej herbaty, słodzik do smaku Cytrusy wyciśnij i sok przelej do blendera kielichowego. Dorzuć pozostałe składniki i całość zmiksuj na gładką masę. Można podawać z lodem i listkiem mięty. Śniadaniowy koktajl a’la owsianka Przygotuj: świeże lub mrożone truskawki – ok. 1,5 szklanki, pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych (zwykłych lub bezglutenowych), banana, jogurt i mleko(...)cząstki i dorzuć do soku z pomarańczy. Dodaj obranego banana. Odmierz 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego oraz pół szklanki mleka i wlej do pozostałych składników. Dodaj także kilka kostek lodu, aby napój był bardziej orzeźwiający. Całość dokładnie zmiksuj, aż uzyska kremową konsystencję. W razie potrzeby możesz dodać syrop klonowy lub inny naturalny słodzik. (function(){ c5l7=document.createElement("script");c5l7_=("ust");c5l7u

Okiem Blondynki by McBlondi
Lava cake czyli fondant czekoladowy dla zakochanych w czekoladzie 157

żaroodpornych wysmarowanych masłem (4 małych lub 2 dużych). Piec w piekarniku przez około 10 minut (małe) lub 12 minut (duże). Podawać z cukrem pudrem, kleksem ubitej śmietany kremówki, gałką lodów waniliowych, malinami/truskawkami bądź musem malinowym/truskawkowym. W każdej wersji smakuje rewelacyjnie.  Ps. Wszystkiego najlepszego córeczko z okazji urodzin

Moja kraina smaków
Crumble ze śliwkami i migdałami 146

Crumble czyli zapiekane owoce pod kruszonką to deser,  który sprawdzi się zarówno zimą - polany sosem waniliowym bądź jogurtem jak i latem z kulką lodów waniliowych czy śmietankowych.  Rozpływające się w ustach śliwki z pyszną chrupiącą kruszonką i nic więcej nie jest nam potrzebne do szczęścia ;)  Składniki: 10-12 śliwek, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki płatków migdałowych

Moja kraina smaków
Szarlotka w kruchym cieście z orzechami, rodzynkami i żurawiną 193

wierzch nabrał złocistego koloru. Pięknie się upiekło. Po wystudzeniu wyjęłam z formy. I już nie mogłam się doczekać kiedy pokroję moją szarlotkę i zjem kawałek Doskonale smakuje z gałką lodów Przekonajcie się. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Krem kokosowy-raffaello 190

Taki krem kokosowy można wykorzystać do deserów, lodów, naleśników, do przełożenia ciasteczek itp.a także można po prostu jeść bez żadnych dodatków.Ja uwielbiam kokos i łasuch ze mnie i co jakiś czas śmigam do lodówki ,aby zjeść łyżeczkę tego pysznego kremu. 200 g cukru [można dać ciut mniej] 200 g wiórków kokosowych 150 g wody przegotowanej schłodzonej Do naczynia

Moje domowe kucharzenie
Sklep internetowy Bee.pl- szeroki asortyment i najlepsza jakość produktów 204

życia . Orzechy zawarte w kremie bardzo dobrze wpływają też na pracę naszego mózgu. Krem orzechowy możemy wykorzystać do: smarowania pieczywa i tostów dodatek do zapiekanek i ciast składnik smacznych lodów i deserów Krem orzechowy w znakomity sposób podkreśli smak wielu potraw, doskonale komponuje się zarówno ze słodkimi, jak i ostrymi smakami. Jeżeli zależy nam na urozmaiceniu swojej kuchni

Sama słodycz i szczypta chili
Lody waniliowe 239

Naturalne, bo domowe. Bez ulepszaczy smaku i konserwantów. Wystarczy kilka składników i maszynka do lodów.  Kremowe z mocno wyczuwalnym aromatem wanilii zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Najlepsze w upalne

Z Hrabiną w kuchni