puszyste, ma przyjemny czekoladowy smak z nutą gorzkiej czekolady i pasują do niego słodkie dodatki. Dla nas idealnie nadaje się na popołudniowy deser po obiedzie, oczywiście z dodatkiem lodów i kawy lub cappuccino. Nasze czekoladowe ciasto z burakami szybko się skończyło, czas więc brać się za upieczenia następnego. Składniki na czekoladowe ciasto z burakami 300 g czerwonych buraków
niecodziennikparykiedy chcemy sięgnąć po chłodzący, lekki i ożywczy napój. Składniki na jedno mojito 40 ml białego rumu 1 / 2 limonki 2 łyżeczki brązowego cukru kilka listków mięty pokruszony lód woda lekko gazowana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Limonkę sparzyć, pokroić na ćwiartki, a każdą z nich przekroić na pół. 4 kawałki wrzucić do wysokiej szklanki, wsypać cukier i za pomocą łyżeczki(...)okrągłego tłuczka lekko ugnieść, aby limonki puściły sok. Do szklanki wrzucić listki mięty lekko ściśnięte w dłoni, ponownie ugnieść zawartość szklanki. Dodać pokruszony lód (do wysokości połowy szklanki), wlać rum i na koniec uzupełnić zawartość szklanki gazowaną wodą. Całość przemieszać i podawać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Mojito (mohito) pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyjedząc ją, nie wyczuwało się, że jest ona tak nietypowo wykonana. Sypaną szarlotkę można potraktować jako ciasto awaryjne, gdy niezapowiedziani goście są tuż, tuż – podana z gałką lodów będzie doskonałym deserem, który można przygotować niemalże w ostatniej chwili. Składniki na szarlotkę sypaną 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia
niecodziennikparypiec z termoobiegiem 30-35 minut . Po upieczeniu na formie położyć większy od niej talerz, odwrócić i wyłożyć ciasto. Odwróconą szarlotkę można podawać na ciepło z dodatkiem lodów, ale równie dobrze smakuje po wystygnięciu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta tatin pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparymieszając. Z ugotowanych jadalnych kasztanów wyjąć laskę wanilii, wlać rum, wymieszać. Całość zblendować na gładkie puree. Puree z jadalnych kasztanów można wykorzystać do zrobienia np. sernika, kremów do ciast, lodów lub użyć jako część deseru. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Puree z jadalnych kasztanów pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparynagrzanego do 170 o C , piec z termoobiegiem 45-50 minut . Tartę rabarbarową z malinami i bezą wyjąć, odstawić do wystygnięcia. Można podawać także na ciepło np. z gałką lodów waniliowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta z rabarbarem i malinami pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparypiec z termoobiegiem przez 45 minut . Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystudzenia. Rustykalną tartę z rabarbarem można posypać cukrem pudrem i serwować z gałką lodów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rustykalna tarta z rabarbarem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparygalaretką z truskawek . Nie ma nic przyjemniejszego po powrocie z pracy jak porcja pysznego sernika na zimno z serków homogenizowanych z truskawkową galaretką z kubkiem zimnej kawy z porcją lodów waniliowych. Podwójne jedzeniowe smaczne chłodzenie zapewnione. Udostępnij Składniki na sernik na zimno z galaretką z truskawek Herbatnikowy spód: 150 g herbatników maślanych 75 g masła Masa z serków homogenizowanych
niecodziennikparyjuż i mówiłem, pieczony grejpfrut w miodzie to świetna pełnowartościowa przekąska, smakuje świetnie i bez żadnych dodatków. Można go też podać po prostu z twarożkiem, dodać do ciasta, lodów, sałatki. Po upieczeniu, a następnie lekkim podduszeniu, owoc uzyskuje bardzo piękny, jaskrawo czerwony kolor, który aż kusi do zjedzenia. Ja wyjadam tylko miąższ, bo według mnie smakuje najlepiej, ale moja
Kuchnia Łukaszamiksera mieszadła do ciasta (spirale) i miksujemy do połączenia składników. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy w odstępach po porcji ciasta (zrobiłam to gałkownicą do lodów) Moczymy ręce i formujemy bułki. Pieczemy w 180 st. C ok 15-20 minut aż bułki ładnie się zarumienią. Smacznego :) ** te składniki można całkowicie pominąć. Do zrobienia tych bułek
Pani na deserpostaci stewii lub erytrytolu oraz świeża mięta. Na wierzchu zlądowała zaś pianka jogurtowa z tego przepisu . A jak komuś brakuje jeszcze efektu orzeźwienia, to można pokusić się o dodanie lodu. W taki sposób właśnie powstał Keto Shamrock Shake! Shamrock Shake Wesołego dnia św. Patryka! Ja dzisiaj wznoszę toast keto shamrock shake, czyli zielonym napojem o smaku waniliowo - miętowym(...)szklanki gęstego mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 garść listków mięty świeżej 6 kropli stewii w płynie 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej kruszony lód lub woda (opcjonalnie) Sposób przygotowania Wszystkie składniki zblendować na gładką masę rozcieńczając wodą w razie potrzeby. Przelać do szklanki i przystroić bitą śmietaną/ pianką jogurtową oraz posiekanymi listkami mięty. Pozostałe informacje Przybliżona
Modern Cave GirlCrumble z jabłkami kuchniasmakow.blogspot.com Prosty deser z jabłkami. Na ciepło. Z kulką lodów waniliowych i listkiem mięty - rozpływa się w ustach. W połączeniu z gorącą herbatą miętową ma działanie kojące. Balsam dla duszy i zmysłów. Składniki: 5-7 jabłek 1 łyżka cukru pół łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka: 200 gram mąki pszennej
Kuchnia smakówczekoladzie). Do kremu można użyć również kajmaku - wtedy koniecznie zmniejsz ilość cukru w bezie, a jako dodatki wybierz orzechy lub kwaśne owoce. Zamiast kremu do przełożenia bezy możesz użyć lodów lub sorbetu . Do tego świeże owoce, ewentualnie polewa, dekoracyjne dodatki i gotowe! Taki tort bezowy przygotuj bezpośrednio przed podaniem. ... owoce! Swój tort bezowy możesz udekorować ulubionymi owocami - mogą
Gary Bez dnażadka trzeba dosypać jeszcze odrobinę płatków. Piekarnik nagrzewamy na 180 st.C-góra dół. Formę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy porcję ciastek (zrobiłam to za pomocą gałkownicy do lodów) Za pomocą widelca spłaszczamy i nadajemy kształt. Pieczemy ok. 20 minut aż ciasteczka będą rumiane. Smacznego :) Przepis na ciasteczka podpatrzony z bloga Ani KLIK
Pani na deserjest wilgotne i mega smaczne. Lukier dopełnia całości, najlepsza świeżo po upieczeniu, jeszcze ciepła. Klasyka która zawsze się sprawdza na różne okazje. Sprobujcie ją podać ciepłą z gałką waniliowych lodów-Pycha! Polecam. Blaszka 25/30 cm SKŁADNIKI: Ciasto: 3 pełne szklanki mąki pszennej tortowej 25 dag masła 1 serek homogenizowany waniliowy np. Danio 1 jajko 3 łyżki cukru pudru
Wanilia i Kardamon