lody - 12901 przepisów (strona:445/861)

Jak wyparzyć jajka? 110

Jajka które spożywamy na surowo jako składnik sosów, lodów itp. należy zawsze wyparzyć aby uniknąć zatrucia salmonellą. Wybieramy tylko te jajka bez uszkodzeń zewnętrznych . 1. Jajka myjemy pod ciepłą wodą i czyścimy namoczoną gąbką lub wacikiem. Możemy użyć w tym celu octu. 2. Następnie zanurzamy we wrzątku na minimum 10 sekund . Temperatura powyżej 60 stopni to jedyny sposób

karolgotuje
Frużelina wiśniowa 145

błyskawiczna do przygotowania. Używacie mrożonek? Uwielbiam mrożone wiśnie chociażby dlatego, że nie trzeba ich drylować. W sezonie można użyć oczywiście świeżych owoców. Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, lodów, naleśników, śniadaniowej owsianki, gofrów i do przekładania tortów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Walentynkowe smoothie z czerwonych owoców 134

Ingredients 200 g truskawek świeże lub mrożone 50 g malin świeże lub mrożone 50 g wiśnie świeże lub mrożone 1 łyżka miodu 1/2 szklanki napoju ryżowo kokosowego 5 kostek lodu Instructions Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Wiśnie jeżeli używamy świeże drylujemy z pestek Do blendera wrzucamy wszystkie owoce, kostki lodu oraz napój ryżowo kokosowy, miód i miksujemy do połączenia

Przepisy na koktajle z blendera
Suflet czekoladowy 170

Mocno czekoladowy lekki i puszysty suflet czekoladowy.  Niebo w gębie sprawia że chciałoby się więcej i więcej.  My uwielbiamy z malinami na gorąco i gałką lodów waniliowych. 4 porcje 4 jajka M o temperaturze pokojowej 120 gramów czekolady gorzkiej lub deserowej 100 gramów masła 50 gramów mąki pszennej 50 gramów cukru  Moje kokilki są dość duże

Andzia Pichci
KREM STRACIATELLA 129

Prosty krem śmietanowy z kawałkami czekolady – idealny do przełożenia tortu lub jako dodatek do świeżych owoców i lodów. Składniki*: 375g mascarpone 375ml śmietany 30% 100g gorzkiej czekolady czekoladę posiekaj drobno śmietanę ubij z mascarpone na puszysty, gładki krem wymieszaj delikatnie masę z posiekaną czekoladą – krem straciatella jest gotowy! Smacznego! ps kliknij KREMY po więcej tego typu przepisów

SandraFrej.com
Chałka z zieloną herbatą matcha i makiem 111

zawsze w pierwszym zbiorze. Bardzo drobno zmielona (konsystencja pudru), tradycyjnie służąca do rytualnego picia podczas japońskiej ceremonii chanoyu, oraz do przyrządzania wykwintnych napojów, deserów, sosów i słodyczy np. lodów, ciasta biszkoptowego lub drożdżowego. Dobrej jakości herbatę matcha możemy zakupić w herbaciarniach, w większych sklepach lub w sieci m.in. w Kuchnie Świata

Tajemnice Smaku
Majowy miodek – syrop z mniszka lekarskiego 112

łyżce syropu 2–3 razy dziennie w okresie przeziębienia czy grypy (dzieciom połowę porcji). Syrop można stosować również jako dodatek do herbatek ziołowych lub innych napojów, do deserów, lodów. Na zdrowie

Tajemnice Smaku
Tartaletki na francuskim cieście z zielonymi szparagami, jarmużem i szczypiorkiem 113

temperatury 200°C przez 10 minut. Zielone szparagi blanszujemy. W  garnku zagotowujemy osoloną wodę, szparagi oczyszczamy i odkrawamy twarde końce. Przygotowujemy miskę z zimną wodą i kostkami lodu. Do gotującej się wody wkładamy szparagi i gotujemy około 2 minut, po czym za pomocą łyżki cedzakowej wyjmujemy je i szybko przekładamy do wody z lodem. Śmietanę mieszamy z jajami, doprawiamy

Tajemnice Smaku