Jak wyparzyć jajka?

Jak wyparzyć jajka?

Jak wyparzyć jajka?

Jajka które spożywamy na surowo jako składnik sosów, lodów itp. należy zawsze wyparzyć aby uniknąć zatrucia salmonellą. Wybieramy tylko te jajka bez uszkodzeń zewnętrznych . 1. Jajka myjemy pod ciepłą wodą i czyścimy namoczoną gąbką lub wacikiem. Możemy użyć w tym celu octu. 2. Następnie zanurzamy we wrzątku na minimum 10 sekund . Temperatura powyżej 60 stopni to jedyny sposób by pozbyć się salmonelli i uniknąć zatrucia. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję