lody - 12901 przepisów (strona:450/861)

NALEŚNIKI Z JABŁKAMI W POSYPCE CYNAMONOWEJ 137

niej naleśniki nadziewane jabłkami, następnie zawinięte należy podsmażyć na patelni i jeszcze ciepłe obtoczyć w posypce zrobionej z cukru i cynamonu. Pysznie też będzie dodać do tego gałkę lodów waniliowych ;) Spróbujcie ;) Składniki: * 250 ml wody gazowanej * 50 ml mleka * 2 łyżki oleju * 1 jajko * półtora szklanki mąki pszennej * solidna szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie

Zrób to smacznie
DOMOWA NUTELLA - NAJLEPSZA! 176

oraz możliwość pracy zarówno z zimnymi, jak i gorącymi potrawami ergonomiczny kształt - sprawia, że urządzenie jest wygodne w użytkowaniu system ice crush - nasadka miksująca blendera służy do kruszenia kostek lodu (4 ostrza) system anti-splash - zapobiega rozchlapywaniu produktów elektroniczna kontrola prędkości - 20 stopniowa regulacja mocy pozwala dostosować moc urządzenia do rodzaju wykonywanej pracy duża moc -  900 łatwe czyszczenie Podsumowanie(...)kuchennych, umożliwiając przygotowanie różnych potraw - zup, sosów, koktajli, a także rozdrobni mięso oraz warzywa. Duża moc sprawia, że doskonale poradzi sobie nawet z twardymi produktami - zmieli orzechy, rozkruszy kostki lodu, zmieli twarde bułki na bułkę tartą. Dodatkowo trzepaczka szybko ubije pianę z białek lub bitą śmietanę.  Przetestowałam go na różnych produktach i jestem zadowolona z tego sprzętu. Spełnia

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWA NUTELLA - NAJLEPSZA! 176

oraz możliwość pracy zarówno z zimnymi, jak i gorącymi potrawami ergonomiczny kształt - sprawia, że urządzenie jest wygodne w użytkowaniu system ice crush - nasadka miksująca blendera służy do kruszenia kostek lodu (4 ostrza) system anti-splash - zapobiega rozchlapywaniu produktów elektroniczna kontrola prędkości - 20 stopniowa regulacja mocy pozwala dostosować moc urządzenia do rodzaju wykonywanej pracy duża moc -  900 łatwe czyszczenie Podsumowanie(...)kuchennych, umożliwiając przygotowanie różnych potraw - zup, sosów, koktajli, a także rozdrobni mięso oraz warzywa. Duża moc sprawia, że doskonale poradzi sobie nawet z twardymi produktami - zmieli orzechy, rozkruszy kostki lodu, zmieli twarde bułki na bułkę tartą. Dodatkowo trzepaczka szybko ubije pianę z białek lub bitą śmietanę.  Przetestowałam go na różnych produktach i jestem zadowolona z tego sprzętu. Spełnia

Kuchnia MagdaLeny
10 niezbędnych gadżetów w kuchni do 30 zł bez których nie wyobrażam sobie pracy 126

temu urządzeniu zrobisz to bez problemu. Oprócz plastrów można jajka pokroić także w idealną kostkę. Gadżet ten jest wytrzymały i estetycznie wykonany.     Numer 6.   Gałkownica do lodów ZOBACZ TU (link) zajmuje w moim rankingu 6 miejsce. Wbrew pozorom jest to urządzenie bardzo uniwersalne. Oprócz swojej podstawowej funkcji, kapitalnie sprawdza się jako urządzenie do robienia pulpetów. Gałkownicę

kuron.com.pl
Najsmaczniejsze szarlotki i ciasta z jabłkami 315

będzie szarlotka na kruchym cieście . Ciasto składa się z kruchego spodu, grubej warstwy pokrojonych jabłek oraz na wierzchu kolejnej warstwy kruchego ciasta. Do takiej ciepłej szarlotki idealnie pasuje gałka lodów waniliowych. Prosty przepis na szarlotkę na kruchym cieście (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejnym przepisem, który często króluje na moim stole a dodatkowo jest banalny w wykonaniu jest szarlotka z budyniową

To Musisz Wiedzieć
Kule kąpielowe z magnezem 236

oraz jaśmin) 20- 30 kropli mieszanki ulubionych olejków eterycznych kolorowe miki do zabarwienia- ilość według uznania woda demineralizowana w atomizerze rękawiczki jednorazowe formy do kul kąpielowych lub foremki do lodu Kule kąpielowe z magnezem- sposób przygotowania Włożyć rękawiczki jednorazowe. Wymieszać wszystkie suche składniki, dodać barwnik, wymieszać i w razie potrzeby dodać go odrobinę więcej mając na względzie, że po dodaniu(...)przeschnięcia. Nie można przesadzić z ilością wody, gdyż masa zacznie się rozpuszczać i z kul nic nie wyjdzie. Jeśli nie posiadacie form do kul kąpielowych, można użyć foremek do lodu w różnych atrakcyjnych kształtach. Sami widzicie, że nie jest to aż takie skomplikowane… Jeśli zdecydujecie się zrobić własnoręcznie kule kąpielowe z magnezem to życzę miłej zabawy! No i oczywiście

Modern Cave Girl
Keto margarita arbuzowa (Paleo, LowCarb) 150

arbuza) 1 cytryna 0,5 szklanki wody zimnej 160 ml tequili (u mnie wódka kokosowa); po 40 ml na porcję sól himalajska do dekoracji kilka listków mięty do dekoracji lód (opcjonalnie) Sposób przygotowania Miąższ arbuza bez pestek zblendować razem z sokiem wyciśniętym z cytryny oraz wodą. Mocno schłodzić w lodówce lub zamrażarce. Rant kieliszków do margarity zwilżyć sokiem z cytryny(...)płaskim talerzyku tak, aby powstała crusta. Arbuzadę rozlać do 4 kieliszków, do każdego dolać porcję tequili lub wódki. Zamieszać. Serwować mocno schłodzone. Opcjonalnie można dodać dodatkową porcję drobnego lodu. Przyozdobić listkami mięty. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 107 kcal Tłuszcz: 0,2 g Węglowodany: 10,5 g Błonnik 1,0 g Białko 0,8 g Artykuł

Modern Cave Girl
Crumble z jabłkami 140

owocami i kruszonką lubimy najbardziej właśnie owoce i kruszonkę. Crumble z owocami to tradycyjny angielski deser -  masa ulubionych owoców z warstwą kruszonki. Najlepszy na ciepło z kulką lodów lub z bitą śmietaną. Pyszne, łatwe i szybkie. Przepis pochodzi z programu Nigelli Lawson i jest to porcja na duże naczynie żaroodporne. Składniki na warstwę owoców: 750 g dowolnych owoców

Kocham..lubię..gotuję..
Sos karmelowy 124

Bajka a nie sos. Po prostu obłędny i jakże prosty. Zawsze na życzenie rodzinki robię od razu podwójną porcję. Idealny do polewania lodów, gofrów, deserów .. i wyjadania łyżeczką ze słoiczka :) Pyszny! Przepis ze strony Moje Wypieki. Składniki: 220 g cukru (1 szklanka) 1/4 szklanki wody 50 g masła 180 ml śmietany kremówki 30 lub 36% duża szczypta soli morskiej

Kocham..lubię..gotuję..
Jabłecznik podpiekany 119

pieczenia aby miało siłę udźwignąć masę jabłkową. Również można wykorzystać zapasy musu jabłkowego ze słoiczka. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić lukrem. Wyśmienicie smakuje z gałką lodów lub rozetką bitej śmietanki. Za przepis dziękuję Halusi :) Składniki (forma 29 cm x 25 cm): Ciasto: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki ziemniaczanej

Kocham..lubię..gotuję..
Crumble z mieszanką truskawek, jagód i malin 108

kruszonkę. Owoce posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego do 200 0 C piekarnika i zapiekać około 30 - 35 min, do zezłocenia kruszonki. Podawać jeszcze ciepłe z bitą śmietanką lub gałką lodów, albo oprószone cukrem pudrem. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Frużelina truskawkowa 111

Domowa frużelina truskawkowa - czyli owoce skąpane w pysznym, gęstym sosie. Idealna do deserów, gofrów, naleśników, lodów. Z tym przepisem przygotujecie każdą frużelinę, wystarczy truskawki zamienić na inne owoce. W sezonie przygotowuję ze świeżych owoców, natomiast zimą korzystam z zapasów mrożonych owoców. Poza tym zamykam też taką frużelinę w słoikach - ale wtedy pomijam dodatek żelatyny, a frużelinę w słoiczkach pasteryzuję

Kocham..lubię..gotuję..
Domowa czekolada tylko z 2 składników! 134

sama. Tylko 2 składniki i możemy cieszyć się za grosze domową czekoladą, bez konserwantów, aromatów i niepotrzebnych dodatków. Dzięki temu, że mamy na rynku dostępne różne formy do kostek lodu, czekoladki mają fajne kształty i cieszą oczy. Miód nie jest koniecznym składnikiem, jedynie elementem słodzącym dla tych, którzy nie są przyzwyczajeni do bardzo gorzkiego smaku. Ostrzegam, że smakuje zupełnie inaczej(...)rondelka. Podgrzewamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Gdy składniki się już rozpuszczą cały czas mieszając dodajemy po 1 łyżce kakao. Na koniec dodatki. Wylać do foremek na kostki lodu lub blaszkę wyłożoną papierem i wkładamy do zamrażalki na 15 min. Przechowujemy w lodówce. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Szarlotka babci 168

piernika i pieczemy około 35 minut, i również w temperaturze 180 °C. Kiedy wierzch się zarumieni, wyciągamy blachę z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Można podać z gałką lodów lub bitą śmietaną. Powodzenia! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 180

dodatki. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 160 st. C. Dwie duże blachy wykładamy papierem do pieczenia, na którym będziemy układać ciasteczka. Z przygotowanego ciasta formujemy nieduże kulki, wielkości małej gałki lodów. Do formowania kulek można użyć gałkownicy lub toczyć je w dłoniach z kopiatej łyżki ciasta każdą. Kulki układamy na blasze do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Między ciastkami muszą być

Gotujemy i jemy