lody - 12901 przepisów (strona:449/861)

Babeczki czekoladowe z malinami i bitą śmietaną 254

mieszaj za długo żeby babeczki nie wyszły za ciężkie. Na koniec dodaj maliny. Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Nakładaj ciasto do 2/3 wysokości (np. za pomocą gałkownicy do lodów). Piecz w 180°C przez ok. 15 min lub do suchego patyczka. Po upieczeniu pozostaw do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Jak dobrze ubić śmietanę zobacz

Słodki Blog
Wegańskie chocolate chip cookies - bez szalonych składników! 167

dodatkowe łyżki (u mnie -2) 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego W sporej misce wymieszaj suche składniki. Następnie dodaj składniki mokre i wymieszaj wszystko na ciasto.  Uformuj kulki(łyżka do lodów będzie w sam raz) i zostaw na wyłożonej silikonowa mata tacy na godzinę w lodówce, albo na pół godziny w zamrażarce. (Oryginalnie autorka poleca schłodzić cała porcję ciasta przez

Lejdi of the house
SHAKE WIŚNIOWY NA MAŚLANCE 108

Będzie pysznie! Zimny, niezbyt słodki shake wiśniowy na maślance poleca się na drugie śniadanie lub deser. SKŁADNIKI: 2 szklanki maślanki szklanka mrożonych wiśni, bez pestek 3-4 spore łyżki lodów śmietankowych Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Wiśnie mrożone bez uprzedniego rozmrażania. PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera i miksuję na gładko. W razie potrzeby możecie dosłodzić

Zasmakuj Kuchni
Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami włoskimi 147

woli - ciasto. Aromat cynamonu i orzechy sprawiają, że tak przyrządzonym jabłkom nie sposób się oprzeć.    Jabłkowe crumble idealnie smakuje na ciepło, szczególnie z kulką lodów waniliowych, bitą śmietaną czy po prostu bez dodatków.  Po ostygnięciu też szybko znika. To doskonałe rozwiązanie dla osób, które mają problemy z pieczeniem ciast, ponieważ zawsze się udaje. Polecam

Di gotuje
Jak mrozić seler 191

korzeniowy – obieramy, myjemy dokładnie i osuszamy. Seler kroimy w kosteczkę, zapałkę lub inne kształty, które potem chętnie wykorzystamy – wrzucamy do foliowej torebki do mrożenia, zawiązujemy, wrzucamy do lodów. Po godzinie, dwóch mrożonkę lekko rozgniatamy w rękach by kawałki posklejane porozdzielały się.   seler naciowy – myjemy i osuszamy. Możemy go obrać (zobacz post jak obrać seler

Dorota Smakuje
Letni sorbet kawowy 117

Sorbet kawowy to zimny deser, podobny do lodów, o nieco bardziej płynnej konsystencji. Sorbet kawowy jest idealny na zakończenie kolacji podczas upalnego lata. W związku z tym, że jego podstawowym składnikiem jest kawa, świetnie sprawdzi się jako zamiennik gorącej kawy. Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki

Wymiar Zdrowia
Ciasteczka brownie 129

czekoladową wkładamy do zamrażalnika, na mniej więcej 10-15 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika, nakładamy masę łyżką, lub gałkownicą do lodów, robiąc większe odstępy pomiędzy ciastkami. Nie ma potrzeby wyrównywania masy na blasze, gdyż ciasto pod wpływem temperatury w piekarniku, uformuje się samo. Pieczemy ciasteczka przez 10 minut. UWAGA! Ciastka

NiePieprz.pl
BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER 163

Brzoskwinie pod kruszoną czyli Peach cobbler. Amerykańskie ciasto, które jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. Smakuje zarówno na ciepło jako słodkie śniadanie, możesz również go podać tradycyjnie z dodatkiem lodów waniliowych. Peach cobller ma bardzo luźną strukturę, przypominającą crumble. Ciasto możesz przygotować używając świeżych lub brzoskwiń z puszki. Moje owoce były z działki, więc tylko je umyłam, nie obierałam

Kukuleczki
ŚLIWECZNIK SYPANY 213

wystudzenia. Następnie zdejmujemy obręcz i wyjmujemy ciasto z formy. Delikatnie usuwamy papier z boków i już możemy się delektować pysznym ciastem. Do tego sos waniliowy lub gałka ulubionych lodów... mniam...poezja...:-)   Smacznego

Smaczne Zdrowe
Letni sorbet kawowy 122

Sorbet kawowy to zimny deser, podobny do lodów, o nieco bardziej płynnej konsystencji. Sorbet kawowy jest idealny na zakończenie kolacji podczas upalnego lata. W związku z tym, że jego podstawowym składnikiem jest kawa, świetnie sprawdzi się jako zamiennik gorącej kawy. Składniki: 500 ml ostudzonej mocnej kawy 500 ml śmietany kremówki

Wymiar Zdrowia
Szarlotka 149

rozkładamy drugą część ciasta porwaną na małe kawałeczki. Tak przygotowane ciasto pieczemy przez 45-50 minut w 180 stopniach. Szarlotka świetnie smakuje jeszcze lekko ciepła, oprószona cynamonem, w towarzystwie lodów waniliowych. Smacznego! Artykuł Szarlotka pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Maliny z cukrem, w słoiczkach na zimę 157

Waszych upodobań i słodkości samych owoców. W moich słoiczkach na 200 ml słoik dałam po 3 łyżeczki cukru. Takie maliny będą pyszną bazą do sosu malinowego na ciepło do lodów, budyniu, naleśników czy kaszki lub do herbatki w zimny, zimowy wieczór. Jeśli macie jeszcze maliny to zaprawcie sobie choć kilka słoiczków. Składniki: maliny cukier Przygotowanie: Maliny opłukać delikatnie

Kocham..lubię..gotuję..
Fit placuszki bananowe 151

oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniamy ze sobą w wysokim naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika. Artykuł Fit placuszki bananowe pochodzi z serwisu Niepieprz

NiePieprz.pl