lody - 12901 przepisów (strona:440/861)

Polewa z czekolady 177

Opis Polewa z czekolady: Polewa z czekolady potrafi zdziałać cuda z każdym deserem. Idealnie nadaje się jako polewa do wielu ciast czy deserów, np. owoców, bitej śmietany czy lodów. Prawidłowo przygotowana polewa powinna być dosyć gęsta, błyszcząca, a także równomiernie pokrywająca ciasta. Jest idealnym dopełnieniem każdego deseru. Bo kto przecież nie lubi czekolady Polewę z czekolady możemy przygotować

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Rabarbar i kokos czyli szybkie ciasto do kawy 154

ciasto ze świeżym kokosem z malinami. Maliny często mieszam z rabarbarem, zwłaszcza z zielonym, aby go trochę zafarbować. Ciasto z kokosem jest bardzo aromatyczne. Lekko ciepłe, idealnie pasuje do lodów. Kiedy zdąży ostygnąć można je zjeść z kremem z mascarpone z kokosową nutą. Malibu likier to idealny likier do kremów o kokosowym smaku. Upiekłam to ciasto do kawy. Było

codojedzenia
Ciasteczka Brownie z solą morską 167

ekstraktem z wanilii. Dodać stopiona czekoladę z masłem, krótko wymieszać.  Dodać suche składniki i ponownie krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Odmierzyć 14 równych porcji np. łyżką do lodów i ułożyc je w odstępach na blaszce.  Wsawić do piekarnika i piec około 12-14 minut, aż wierzch popęka. Wyjąć z piekarnika i oprószyć płatkami soli. Po kilku

wyzwania kuchenne
Havana Cocktail 156

świetne rozwiązanie do drinków. Można je przygotować szybko i są klarowne. SKŁADNIKI 30 ml białego rumu 40 ml soku ananasowego 15 ml soku z cytryny Limmi 4 kostki lodu opcjonalnie kawałek ananasa lub cytryny do dekoracji WYKONANIE Do kieliszka koktajlowego wrzucić kostki lodu. Wlać wymieszany ze sobą rum, sok ananasowy i sok z cytryny. Kieliszek udekorować kawałkiem ananasa lub cytryny

Passions hobbies life
Jak zrobić sok z pokrzywy bez wyciskarki 140

była do powierzchni pokrzywy. Miksujemy wszystko na koktajl. Następnie jeden z ważniejszych kroków. Powstały koktajl przecedzamy na gęstym sicie. Otrzymujemy sok oraz pulpę (mrożę ją w pojemnikach na kostki lodu i mam gotową pokrzywę do dodawania do dań). Sok przechowujemy 2 dni w lodówce lub od razu zamrażamy porcje w pojemniczkach na lód. Pijemy 1 dużą łyżkę (1 kostkę) soku

Dorota Smakuje
Szybkie muffiny z rabarbarem i kruszonką 140

się wchłonie. Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzyj w palcach do powstania okruchów. Foremkę na muffiny wyłóż papilotkami i napełnij ciastem do 2/3 wysokości (najłatwiej to zrobić za pomocą gałkownicy do lodów ). Na ciasto wyłóż po kilka kawałków rabarbaru, wciskając go nieco w ciasto i posyp kruszonką. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 17-20 min, do suchego

Słodki Blog
Kompot z rabarbaru 124

cytryny, cukru i wanilii przygotujesz w pół godziny. I uwierz mi - warto go zrobić. A do popołudniowej kawy polecam szybkie ciasto na niedzielę . Kompot z rabarbaru z miętą i lodem. Kompot z rabarbaru 5-6 łodyg rabarbaru, to około 600-700 g 1,5 litra wody 4-5 łyżek cukru białego albo trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru(...)grudki i zacznie przyklejać się do łyżki. Nie przejmuj się tym. Wlej wodę i postępuj jak w przepisie powyżej - od punktu 3. . Kompot z rabarbaru z miętą i lodem świetnie gasi pragnienie w upalne lato, ale możesz go też podawać na ciepło. Kompot z rabarbaru

Cztery Fajery
Ice tea 226

dzieci jak i dorosłych. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na napoje . Składniki: 2 torebki czarnej herbaty 1 cytryna 3 łyżki miodu 1 litr wody mineralnej Kilka listków mięty Lód w kostkach Sposób przygotowania: Zaczynamy od zaparzenia herbaty. Herbatę zaparzamy 1 szklanką wrzątku i zaparzamy ją przez około 3 minuty. Następnie wyciągamy torebki i odstawiamy do przestudzenia. Gdy herbata będzie(...)przygotowanej herbaty. Do dzbanka dodajemy również miód oraz kilka listków świeżej mięty. Następnie gotową herbatę wstawiamy do lodówki żeby się dobrze schłodziła. Przed podaniem dodajemy do niej kilka kostek lodu. Artykuł Ice tea pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Placek z morelami i rabarbarem pod bezą 137

wyrobi\u0107 ciasto o jednolitej konsystencji. Uformowa\u0107 kulk\u0119 z masy, owin\u0105\u0107 przezroczyst\u0105 foli\u0105 spo\u017cywcz\u0105. Do sch\u0142odzenia wstawi\u0107 do lod\u00f3wki na co najmniej 30 minut.","text":"Do ciasta wla\u0107 3 \u017c\u00f3\u0142tka i wyrobi\u0107 ciasto o jednolitej konsystencji. Uformowa\u0107 kulk\u0119 z masy, owin\u0105\u0107(...)przezroczyst\u0105 foli\u0105 spo\u017cywcz\u0105. Do sch\u0142odzenia wstawi\u0107 do lod\u00f3wki na co najmniej 30 minut.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/placek-z-morelami-i-rabarbarem-pod-beza\/#wpzoom-rcb-direction-step-5ec97bf82c4a7","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Blaszk\u0119 przygotowa\u0107 i wy\u0142o\u017cy\u0107 papierem do pieczenia. Moja blaszka ma wymiary 24 x 24 cm. Piekarnik nagrza\u0107 do 180 stopni.","text

ProstePesto.pl
GIN BASIL SMASH - PYSZNY KOKTAJL BAZYLIOWY 156

ulubionego Ginu  20 ml syropu cukrowego 6 ćwiartek cytryny 10 dorodnych listków bazylii  W szejkerze ugnieść cytrynę z bazylią i syropem cukrowym. Dolać Gin, uzupełnić lodem i wszystko razem wyszejkerować. Przelać przez sitko do niskiej szklanki wypełnionej lodem. Udekorować listkami bazylii i skórką cytryny.  Dobra rada: dla podbicia aromatu ściśnij skórkę cytrynową aby puściła olejki i obsmaruj

Jemy Pijemy
Keto kokosanki maślano-kokosowe 204

ponownie mieszamy. W międzyczasie przygotowywania kokosanek nagrzewamy piekarnik na 180 stopni (termoobieg + górna grzałka). Z ciasta przy pomocy łyżki lepimy kokosanki. Świetnie nadaje się do tego również gałkownica do lodów. Kokosanki pieczemy około 15-20 minut , dopóki się delikatnie nie zarumienią. Studzimy na kratce (będą bardziej chrupiące od spodu). Dodatkowe informacje Białka jaj można ubić, jednakże nie wpływa

WegePrzepis
Truskawkowa Panna Cotta 143

Sezon truskawkowy tuż tuż i oprócz domowych lodów truskawkowych takich albo takich czy sorbetu truskawkowego polecam deser Panna Cottę w wersji roślinnej. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje! Polecam również czekoladową panna cottę . A wielbicielom truskawek polecam jogurtowy tort z truskawkami . Składniki (na 4 porcyjki): 200 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 3 łyżki

Lamarida.pl
Ciasteczka z żelką rabarbarową 150

kruche im krócej zagniatamy tym lepiej. Ciasto wkładam do  lodówki na godzinę albo do zamrażalnika na 15 minut. Rozwałkowuję na stolnicy podsypanej odrobiną mąki. Za pomocą pucharka do lodów wycinam koła, muszą być dość duże bo ciasto podczas pieczenia skurczy się. Formę do muffinek smaruję olejem, w każde wgłębienie wkładam ciasto , dociskam do dna i uformują się takie

wesoła kuchnia
Pierogi zero waste rzodkiewkowe z twarożkiem 167

przesiewam, dodaję sól, wlewam rzodkiewkowy mus ale nie cały. Podczas wyrabiania ciasta dolewam w zależności od gęstości ciasta. Ciasto jak jest dobrze zagniecione rozwałkowuję. Wycinam za pomocą pucharka do lodów duże koła. Na każdy kawałek ciasta wykładam łyżeczkę farszu i sklejam. W garnku zagotowuję dwa litry wody osolonej. Do gotującej wkładam po kilka pierogów. Gotuję około dwie minuty

wesoła kuchnia
Rabarbar i jabłka pod migdałowo owsianą kruszonką 139

temperatury 180°C.  Kruszonkę równomiernie rozsypujemy po owocach, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 30 – 40 minut. Owoce pod kruszonką wybornie smakują podane na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych. Możemy również serwować deser na zimno. Smacznego

Tajemnice Smaku