smaku konfitura z wiśni, pysznej czekolady, gorzkiego kakao i niezwykle aromatycznego cynamonu. Petarda smakowa. Można wprost wyjadać ze słoiczka. Idealna do deserów, naleśników, gofrów czy ciasteczek. Można i do lodów. Ja uwielbiam z domową bułeczką. Polecam każdemu. U mnie już został otworzony drugi słoiczek. Pysznych inspiracji życzę. Dobrej niedzieli :) Potrzebujemy: 1 kg wydrylowanych wiśni 1 żelfix
Izabelawkuchniporcje herbaty mrożonej: 2 torebki zielonej lub czarnej herbaty 1 litr wody 6 łyżeczek ksylitolu – może być też cukier biały lub trzcinowy limonka cytryna listki mięty kostki lodu Jak zrobić Ice Tea domowa herbata mrożona: Zaczynamy od doprowadzenia wody do wrzenia. Następnie herbatę wrzucamy do dzbanka (jeśli używamy herbaty liściastej, wsypujemy ją do zaparzacza lub na sitko) – zalewamy 1 szkl(...)limonki i cytryny wyciskamy a połowę kroimy w plasterki. Potem do słodkiej esencji herbacianej dodajemy 0,75l zimnej wody, sok i plasterki limonki i cytryny, listki mięty i kostki lodu, mieszamy. Herbatę trzymamy w lodówce. Artykuł Ice tea – domowa mrożona herbata pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakujewystarczy kilka łyków tonic espresso, na pewno postawi Was na nogi. ESPRESSO TONIC Składniki: (1 porcja) 1 mała filiżanka świeżo parzonej kawy espresso (ok.30 ml.) 200 ml tonicu lód Przygotowanie: Tonic i espresso schładzamy w lodówce. Schłodzony tonic przelewamy do wysokiej szklanki i dodajemy lód, a następnie delikatnie po ściance szklanki wlewamy zimną kawę tak , aby powstały dwie warstwy
Bon appetit mon amiesoku z cytryny","20 ml spirytusu","10 listk\u00f3w \u015bwie\u017cej mi\u0119ty"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Przed przygotowaniem sa\u0142atki wszystkie owoce sch\u0142od\u017a mocno w lod\u00f3wce, dzi\u0119ki temu sa\u0142atka b\u0119dzie jeszcze bardziej orze\u017awiaj\u0105ca.","text":"Przed przygotowaniem sa\u0142atki wszystkie owoce sch\u0142od\u017a mocno w lod\u00f3wce, dzi\u0119ki temu
ProstePesto.pl5f1f0228e1a7d","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Przelej mikstur\u0119 do kieliszk\u00f3w od szampana. Udekoruj je du\u017c\u0105 ilo\u015bci\u0105 \u015bwie\u017cych truskawek pokrojonych w \u0107wiartki. Wstaw do lod\u00f3wki na 180 minut do st\u0119\u017cenia.","text":"Przelej mikstur\u0119 do kieliszk\u00f3w od szampana. Udekoruj je du\u017c\u0105 ilo\u015bci\u0105 \u015bwie\u017cych truskawek pokrojonych(...)u0107wiartki. Wstaw do lod\u00f3wki na 180 minut do st\u0119\u017cenia.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/szampanska-galaretka-truskawkowa-ze-smietanka\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f1f0228e1a7e","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"S\u0142odk\u0105 \u015bmietank\u0119 30 % ubij na sztywn\u0105 pian\u0119, pod koniec dodaj cukier puder i FIX do \u015bmietany. U\u0142\u00f3\u017c \u015bmietank\u0119 na st\u0119\u017conej galaretce. Udekoruj \u015bwie\u017c
ProstePesto.plostatnim rodzinnym spotkaniu, miałam przyjemność poznać deser owocowy z bezą. Czym mnie zachwycił? Swoją prostotą i smakiem. Na upalne dni jest nie zastąpiony. Lepszy od ciasta i lodów. Przygotowuje się z dodatkiem mrożonych owoców. Mogą być tak naprawdę różne, jadłam z malinami i białą bezą, było pyszne:)) Postanowiłam trochę pozmieniać i sprawdzić jak smakuje. Moja beza była czekoladowa
gotuj ze mnąjest bardzo prosta, a co ważne można ją zrobić także z mrożonych wiśni. W tym wpisie dowiesz się, jak zrobić frużelinę z wiśni na bieżące potrzeby np. do deserów, lodów lub ciasta – zapewniamy, że wzbogaci ich smak. Udostępnij Frużelina wiśniowa – składniki 500 g wiśni 4-5 łyżek cukru sok z 1 / 2 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej
niecodziennikparymaliny, truskawki, czereśnie na co tylko macie ochotę. Frużelina to nic innego jak kawałki owoców zatopione w delikatnym żelu przypominającym konsystencją zastygający kisiel. Wykorzystujemy ją jako dodatek do deserów, lodów, gofrów czy do przełożenia ciasta. Składniki ( na dwa słoiczki o pojemności 200ml ) - 600 gram wydrylowanych wiśni - 6 łyżeczek cukru - 1 łyżka soku z cytryny - 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Kuchnia z widokiem na ogródpieczenia 1/4 łyżeczki soli (opcjonalnie) 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Płatki owsiane rozdrobnić blenderem. Wszystkie składniki ciastek dokładnie wymieszać, aż powstanie gęsta masa. Zwilżonymi dłońmi lub łyżką do lodów tworzyć niewielkie kulki z ciasta. Układać je w pewnej odległości od siebie na blaszce i delikatnie spłaszczać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez około 10-15 minut
Healthy food explorerFrużelina wiśniowa jest pyszna. Przygotujemy ją dosłownie w 20 minut. Idealna jako dodatek do lodów, naleśników, placuszków czy różnych deserów. Lekko kwaśna, więc idealnie przełamie nam smak słodyczy z którymi ją podamy. Warto zrobić. Potrzebujemy: 1 szklanka wydrylowanych wiśni 2 łyżki cukru brzozowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej odrobina zimnej wody Wykonanie pysznej frużeliny: 1. Najpierw przygotowujemy owoce
IzabelawkuchniAqua fresca arbuzowa z sokiem z limonki na wodzie kokosowej. 500 ml wody kokosowej 1/2 średniej wielkości arbuza kilka kostek lodu sok z limonki mięta ( u mnie truskawkowa mięta, która własnie zakwitła) kilka plasterków limonki Arbuza przekroiłam na pół, łyżką wydrążyłam miąższ. Do blenedera kielichowego łożyłam kostki lodu, arbuza, wcisnęłam sok z limonki i wlałam wodę kokosową. Wszystko zmiksowałam. Przelałam
AZgotuj!więc w upalne dni rezygnujemy z rozgrzewających, podawanych na ciepło potraw na rzecz tych bardziej orzeźwiających i wychładzających. Dotyczy to także deserów . Nic latem nie wchodzi tak jak porcja lodów czy kawy mrożonej… Podobnie w przypadku ciast – zdecydowanie królują ciasta bez pieczenia , z owocami . Wieloletnim hitem podczas letnich uroczystości był u nas sernik na zimno na serkach homogenizowanych
Modern Cave Girlu0142atwo si\u0119 miesza\u0142o dodajemy 500ml przygotowanego bulionu. Zamiast bulionu mo\u017cna doda\u0107 wody. Ca\u0142o\u015b\u0107 po wymasowaniu wk\u0142adamy na 3 dni do lod\u00f3wki.","text":"Przerzucamy wszystko do du\u017cego garnka (mi\u0119so plus przyprawy) i mieszamy oko\u0142o 20 minut. Dok\u0142adnie masujemy (ugniatamy) aby ciasto by\u0142o bardzo lepkie. Aby \u0142atwo(...)u0119 miesza\u0142o dodajemy 500ml przygotowanego bulionu. Zamiast bulionu mo\u017cna doda\u0107 wody. Ca\u0142o\u015b\u0107 po wymasowaniu wk\u0142adamy na 3 dni do lod\u00f3wki.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/przepis-na-3-wedzone-kielbasy-z-jednej-porcji\/#wpzoom-rcb-direction-step-1594804136909784","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Po 3 dniach le\u017cakowania przerzuci\u0107 do du\u017cego garnka, doda\u0107 \u0142y\u017ck\u0119 cukru i ponownie
ProstePesto.plPrawdę mówiąc od dawna chciałam zrobić szarlotkę sypaną ale podchodziłam do niej trochę z rezerwą, czy aby to dobrze smakuje? Dzisiaj żałuję, że tak długo zwlekałam. Z dodatkiem gałki lodów lub bitej śmietany, lub jedno i drugie( na bogato) to prawdziwy rarytas. Zapraszam do przepisu. Składniki 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki kaszy manny 1 i 1/2 szklanki cukru
gotuj ze mnąu0142o zagnie\u0107 widelcem z posiekan\u0105 natk\u0105 zielonej pietruszki, czosnkiem przeci\u015bni\u0119tym przez prask\u0119 i odrobin\u0105 soli. Uformuj 4 ruloniki i wstaw do lod\u00f3wki, by zastyg\u0142y.","text":"Mas\u0142o zagnie\u0107 widelcem z posiekan\u0105 natk\u0105 zielonej pietruszki, czosnkiem przeci\u015bni\u0119tym przez prask\u0119 i odrobin\u0105 soli. Uformuj 4 ruloniki(...)wstaw do lod\u00f3wki, by zastyg\u0142y.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/kotlet-de-volaille-nadziewany-serem-i-szynka\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f0c9e30b200d","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Ser i szynk\u0119 pokr\u00f3j w s\u0142upki. Przygotuj 3 talerzyki zawieraj\u0105ce kolejno: m\u0105k\u0119, roztrzepane jajka oraz bu\u0142k\u0119 tart\u0105.","text":"Ser i szynk\u0119 pokr\u00f3j w s\u0142upki. Przygotuj 3 talerzyki zawieraj
ProstePesto.pl